Poslanec NSi Reberšek je še eden od pogumnih gasilcev, ki gasijo požar na Krasu

Poslanec NSi, Aleksander Reberšek, s svojimi gasilci pomagal gasiti požar na Krasu (foto: Facebook)

V teh dneh smo zelo ponosni na gasilce. Bodisi prostovoljce ali poklice. Vsi se borijo za isto stvar. Rešujejo življena in imetje pred požari. Prostovoljni gasilci pa so tudi v poslanskih vrstah v državnem zboru, in sicer Aleksander Reberšek, poslanec Nove Slovenije, ki se je prav tako nemudoma odzval pozivu na pomoč.

“Slovenske gasilke in gasilci, iskrena hvala za vašo nesebično pomoč in pogumen boj z ognjenimi zublji. Dokazujete, da še znamo stopiti skupaj, ko je potrebno. Iskreno upam, da vam požar uspe pogasiti. Ponosen sem tudi na našega poslanca Aleksandra Reberška, ki se je takoj odzval pozivu in sodeluje pri gašenju,” je na Twitterju zapisal nekdanji obrambni minister in predsednik Nove Slovenije, Matej Tonin.

“Alex pazi nase”, je še zapisal Tonin, ob zapis pa pripel videoposnetek, ki te po njegovih besedah “pusti brez besed”.

https://twitter.com/MatejTonin/status/1550009554842165249?s=20&t=kmDKs7GU7c9jwTcn4sU0UA

Odzval se je tudi Reberšek
Tako se je na družbenem omrežju Facebook odzval Aleksander Reberšek, trenutno edini poslanec, ki se je dejansko boril z ognjem na Krasu, kot prostovoljni gasilec: “Končali. Pospravili, se odpravili proti domu. Naporen in kaotičen dan je za mano in še 1000 kolegov – soborcev z ognjem in vetrom na Krasu. Kljub vsej tragediji, ki se ta hip dogaja, je lep občutek čutiti in videti to enotnost. Da vsi sodelujemo in si pomagamo. Res sem ponosen na Slovenijo in naš narod, ko znamo v takih trenutkih stopiti skupaj. Iz GZ Žalec nas je šlo pomagati 120 gasilcev z 22 vozili. Te pretresejo besede kolega gasilca z nočne izmene, kako pokajo granate, mine … Situacija še zdaleč ni nedolžna in brez nevarnosti!!! Hvaležen sem tudi bivšemu ministru, mojemu strankarskemu kolegu in prijatelju Mateju Toninu, ki je prispeval k temu, da je med gasilci tudi nekaj optimizma, ko pojasnjujejo: “Do sedaj nismo imeli prave opreme, sedaj jo dobimo – tovorno letalo Spartan (modul za gašenje požarov) in dva helikopterja Cougar (možnost dvonamenske uporabe tudi za potrebe CZ, gašenje požarov). Končno!!!” Spartan naj bi prišel do konca tega leta, helikopterji 2024. Prenavljamo pa tudi floto helikopterjev Bell. Pomoč prihaja od vsepovsod. Kras, niste sami! Slovenija je z vami! Zahvala in veliko spoštovanje gasilcem in vsem ostalim iz cele Slovenije, ki ste se odzvali klicu Na pomoč!!!”

Marjan Šarec kot gasilec. (Foto: Posnetek zaslona-Kamnikinfo.com)

In medtem, ko mnogi gasilci dejansko počnejo to, kar govorijo, v tem primeru – pomagajo, pa se prostovoljni gasilec iz Šmarce in sedanji obrambni minister Marjan Šarec raje slika v udobnem zavetju, proč od požarov in novinarjem deli nasvete. Kje je sedaj tista njegova požrtvovalnost in hvaljenje? Gasilci nisi samo veselice.

E-maribor