fbpx

Pred muslimani je izzivalno jedel slanino in dobil kar 2530 evrov kazni!

Foto: iStock

Moški iz Stockholma je bil obtožen nespodobnega vedenja, ker je na vlaku jedel slanino. Verjetno je bil 53-letnik le lačen, a je imel smolo, da so pred njim sedele tri muslimanske ženske, ki so njegovo ravnanje razumele kot izjemno žaljivo.

Moški naj bi pred muslimankami začel jesti svinjsko meso, zato so se presedle. Ko so zamenjale sedeže, pa jim je, po njihovih navedbah, sledil in se ponovno usedel zraven njih. Dogodek, zaradi katerega so ga prijavile, je trajal le nekaj minut. Vmes naj bi muslimane še verbalno razžalil, govoril naj bi tudi proti črncem.

Moški kakršenkoli zločin zanika in trdi, da je želel zgolj jesti slanino, ki mu je takrat zadišala. Razlog, da je ženskam sledil, pa naj ne bi bil niti malo hinavski. Pravi, da se jim je želel opravičiti, ker se mu je zazdelo, da bi jih njegovo dejanje lahko užalilo.

”Prehranjevanje” ga je stalo kar 2.530 evrov kazni
Obtožili so ga žaljivega vedenja, pa tudi rasizma in spodbujanja rasnega sovraštva. Za svoj zločin je moral plačati 9.000 švedskih kron kazni, kar je dobrih 949 evrov, vsaki od žensk pa mora nakazati še po 5.000 švedskih kron, kar znaša dobrih 527 evrov. Nekaj podobnega je storil že leta 2016, ko je bil zaradi pomanjkanja dokazov oproščen obtožb, poroča švedska Speisa.

A. L.