fbpx

Preobrazil se je v Azijko, nato se je po 32 operacijah odločil, da želi biti spet moški in katoličan

Oli London je šel čez številne lepotne operacije, na koncu pa ugotovil, da želi biti le Oli. (Foto: Instagram)

Neverjetno, kakšne bizarne stvari so odločeni početi nekateri, da bi pritegnili pozornost javnost. Med slednje nedvomno spada 32-letni Britanec Oli London. S svojimi posnetki na YouTubu je šel namreč tako daleč, da se je s pomočjo lepotnih operacij spremenil v Azijca, nato pa šel v transformacijo spola. Kot da to ne bi bilo dovolj, si je nato premislil in se odločil, da spet postane Oli. 

Pozornost javnosti je Oli pritegnil, ko je začel hoditi na številne lepotne operacije, da bi bil videti kot južnokorejski zvezdnik napopularnejše fantovske skupine na svetu BTS Jimin.

Rojen je bil sicer v Angliji, njegovo veliko zanimanje za južnokorejsko kulturo pa se je začelo, ko je leta 2013 odšel v Seul, da bi tam poučeval angleščino. Tu se začne njegovo navdušenje nad Jiminom, priljubljenim pevcem skupine BTS. Oli je šel v svoji obsedenosti celo tako daleč, da se je celo poročil s kartonsko sliko Jimina v naravni velikosti in povsod razglašal, da je on njegov bog in da vsako noč moli pred njegovo sliko.

Foto: Instagram

Mnogi so ga napadli zaradi številnih operacij, ker se jim je zdelo žaljivo, da se belec tako operira in posnema Azijce ter se ob tem razglaša za Južnokorejca. Na to temo so potekale številne razprave, Oli pa je bil znova v središču pozornosti, ker so se mnogi prepirali o tem, ali se lahko nekdo ene rase identificira kot pripadnik druge (belci kot črnci, belci kot Azijci itd.).

Foto: Instagram

Prestal je kar 32 lepotnih operacij!
Mimogrede, Oli je prestal že kar 32 lepotnih operacij, za katere je zapravil več kot 300 tisoč dolarjev, 6-krat pa si je privoščil operacijo nosu, dvig in zategovanje vek, lifting obraza, dvig obrvi in ​​zategovanje obraza okoli oči, ravnanje zob, prejemal pa je tudi injekcije za beljenje kože.

Leta 2021 se je pričel identificirati kot nebinarna oseba, torej ne kot moški in ne kot ženska, nato pa se je sredi leta 2022 odločil, da postane kar transženska. Kar iznenada si je zaželel, da bi izgledal kot Rose iz južnokorejske dekliške skupine Blackpink. Iz tega razloga se je odločil, da prestane več dodatnih operacij, da bi se približal videzu ženske. Zaradi spremembe spola je moral iti v posebno tranzicijo. A kaj, ko si je Oli zopet premislil, potem ko je bil nekaj mesecev “ženska”.

Foto: Instagram

Septembra lani se je Oli opravičil Jiminu, članu skupine BTS, in azijski skupnosti, ker je “poskušal postati druga oseba”. YouTuber je v svojem opravičilnem videu povedal, da je bila njegova identiteta ogrožena in je posledica ustrahovanja v šoli, zaradi česar je imel težave s samozavestjo. “To je bil velik dejavnik, da sem imel operacijo, da sem bil nesrečen in da sem svojo ljubezen usmeril v Jimina,” je dejal in dodal, da je poskušal zgledovati po južnokorejski glasbeni zvezdi, ker je mislil, da ga bo to osrečilo. “Ne morem biti drugačen človek,” je dejal v videu. “Samo imeti se moram rad. Začenjam se resnično ljubiti.”

Internetni “vplivnež” je namreč ameriškim medijem povedal, da je, čeprav je “začasno zadovoljen” s tem, kar je bil v preteklosti, spoznal, da se ne želi več “spreminjati in iti skozi tranzicijo.” 32-letnik je v izjavi dejal, da se bo vrnil k temu, da je moški. Njegova biografija na Instagramu sedaj kaže, da se ima za moškega. “Potreboval sem kar nekaj časa, da sem zares razmislil o tem, da bi bil ženska, in ugotovil sem, da to preprosto ni zame,” je povedal. “Ne glede na to, kako sem se počutil lepega z dolgimi lasmi in bolj ženstvenimi potezami, se zdaj želim vrniti k temu, kar sem prvotno bil – biološko moški,” pravi.

Foto: Instagram

Ugotovil je, da je popolnost nedosegljiva
YouTuber je povedal, da si je obril vse lase, “da bi spet postal moški”, in dal vse lasulje na dražbo na eBayu, da bi zbral sredstva za “donacijo iranskim ženskim dobrodelnim organizacijam” in “za pomoč ženskam v Iranu”. Pravi, da namerava ustaviti vse nadaljnje operacije, kot razlog za to pa je navedel svojo na novo odkrito vero v Boga in krščanstvo. “Upam, da bom lahko sedaj živel srečno. Nameravam prenehati s posegi plastične kirurgije, ki sem se jim pred tem podvrgel v svojem obsesivnem iskanju popolnosti,” je zapisal in dodal, da je prišle do spoznanja, da je popolnost nedosegljiva.

Želi se krstiti
“Podpiram vse ljudi in podpiram transskupnost in izkusil sem, kako je biti trans ter stiske in družbeno stigmo, s katero se soočajo vsakodnevno,” je po poročanju Srbija Danas zapisal Oli in dodal, da želi s svojo zgodbo pomagati drugim, ki so morda tudi zmedeni, da ne gredo v tranzicijo, razen če so 100-odstotno prepričani, da je to prav zanje.

Oli se sedaj želi krstiti in postati katoličan.

Sara Kovač