fbpx

[Video] Presenečeni hrvaški ribiči so na odprtem morju blizu Šibenika zagledali kite

Foto: Fb

Hrvaški ribiči so predvčerajšnjim na odprtem morju blizu kraja Rogoznica pri Šibeniku opazili kite. Ob dogodku so se počutili, kot da bi mimo njih peljal vlak. Ribiči so se na odprto morje sicer podali na ribolov, da bi nekaj ulovili za kosilo, ker je te dni nemogoče kupiti ribe. 

Skupina hrvaških ribičev je predvčerajšnjim, med lovom na odprtem morju, v bližini kraja Rogoznica pri Šibeniku, zagledala največje morske sesalce. Tja se je skupina ribičev sicer podala, ker v teh dneh ni mogoče kupiti rib in so želeli nekaj pojesti za kosilo. Meščani Splita, ki sicer živijo v Rogoznici, so dogodek opisali kot “adrenalinski”. Eden izmed njih je pripetljaj celo posnel ter o njem poročal tamkajšnjim novinarjem, poroča morskihr.

Na delo so se odpravili iz svojega domačega Rogozniškega zaliva, ki je zanje drugi dom. Na pot so se odpravili že ob 5. uri, dve uri pozneje pa dočakali svoj prvi ulov, ki je bil zelo bogat, poroča prej omenjeni medij. Po prvem ulovu so se odločili zamenjati lokacijo, nakar je prišlo do bližnjega srečanja, ki jih je za kratek čas pustil brez sape.

Ribiči so zagledali kite zgolj okoli 400 metrov proč od sebe, zaradi česar jih je zgrabila panika. Nastala je prava zmešnjava. Po poročanju medijev so se počutili kot da bi mimo njih prav tedaj zapeljal vlak. Čez nekaj minut se je zgodba ponovila. Severno in južno od barke sta namreč plavala še dva kita. Hrvaški ribiči sicer v bližini svojega doma redko vidijo te gromozanske živali, zato je bila njihova radost nepopisna. Za kite se navaja dolžina vsaj 20 metrov. Dogodek si bodo zagotovo zapomnili za vse življenje.

Domen Mezeg