fbpx

Prijazni ribič mlademu modremu morskemu psu rešil življenje

Ribič je rešil mladiča modrega morskega psa (Foto: Zajem zaslona Facebook)

Medtem ko se slovenski ribiči borijo s tonami klobučnjakov in jim to otežuje lovljenje rib, pa je ribič iz Krka ujel mladiča modrega morskega psa. Gre za zaščiteno vrsto morskega psa, zato je ribič ravnal vestno in ga spustil ponovno na svobodo.

Na območju otoka Krk je ribič med lovljenjem rib naletel na pravo pravcato presenečenje. V mrežo je ujel nič hudo slutečega mladička modrega morskega psa. Sinoči so tamkajšnji prebivalci posneli, kako je usmiljen ribič mladička izpustil nazaj na prostost v morje in mu s tem rešil življenje.

Komentatorji spletnih omrežij so se ribiču zahvalili, da je z morskim psom ravnal usmiljeno in ga vestno izpustil na svobodo, kjer si bo lahko ustvaril novo življenje. Kot še poudarjajo je ribič ujel zaščiteno vrsto morskega psa.

Slika je simbolična (Foto: Pixabay)

Modri morski pes ima med ribiči veliko strahospoštovanje, saj menijo, da gre za enega izmed treh najlepših primerov rib in je znan po svojo lepoti in eleganci, hkrati pa spada med človeku nevarne vrste morskih psov, ki živijo v Jadranu.

Več pa si lahko pogledate na posnetku tukaj.

Sara Rančigaj