fbpx

Prva dama ZDA opisala izkušnjo okužbe s covid-19

Foto: epa

Na spletni strani Bele hiše je Melania Trump, prva dama ZDA, objavila svojo izpoved o izkušnji s covid-19, o tem, kako je doživljala svojo in okužbo svojega moža ter nazadnje okužbo svojega sina Barrona.

Melania Trump, prva dama ZDA, se je pred časom podobno kot predsednik Donald Trump in njun sin Barron okužila s covid-19. O svoji izkušnji in doživljanju lastne in okužb svojega moža in njunega sina, je zdaj pisala na uradni spletni strani Bele hiše.

V začetku svojega zapisa prva dama izpostavi, kakšne skrbi so jo prevevale, predvsem v odnosu do njenega moža, najpomembnejšega moža v državi in najbrž tudi na svetu, ter njunega sina. Sreča v nesreči je bila, kot pravi, da so zboleli istočasno in so lahko drug za drugega skrbeli, obenem pa nihče od njih ni imel premočnih simptomov.

Kot družba moramo stisko premagati
Sama je doživela bolečine v telesu, kašelj in glavobol ter se večino časa počutila izredno utrujeno, odločila pa se je za bolj naravno pot zdravljenja v smislu, da je uživala veliko vitaminov in jedla zdravo hrano. Posebej je pohvalila osebje, ki je zanje skrbelo v Beli hiši in za moža v bolnišnici. Medtem ko je mož preventivno bil v bolnišnici, je imela veliko časa za razmišljanje o družini, državi, ljudeh. V mislih je imela vse ljudi, ki so šli skozi podobne in še veliko hujše stiske. Preveval jo je optimizem, da bodo tudi to stisko kot družba premagali.

Foto: epa

Poudarila je, da so za zdravje najbolj pomembni zdrava, uravnotežena prehrana, vitamini in svež zrak. Zahvalila se je vsem, ki imajo njeno družino v mislih in izrazila hvaležnost nasploh, da je lahko šla skozi preizkušnjo, ki jo je premagala, obenem pa imela čas za krepitev svojega uma, za razmišljanje o svoji družini in o svoji identiteti.

Aleš Ernecl