Ročno napisana pisma razkrivajo drugo plat princese Diane!

Foto: Twitter

Princesa Diana je splošno znana kot kraljica ljudskih src, ki je vedno imela posluh za pomoči potrebne in je bila vzorna mati svojima sinovoma Williamu in Harryju. Manj znana pa je njena druga plat, in sicer, da očitno ni bila vzorna žena, saj je v enem izmed svojih pisem urednici britanske modne revije Vogue priznala, da je povsem pozabila na obletnico poroke. 

Šest ročno napisanih pisem princese Diane, naslovljenih na Elizabeth Tilberis med letoma 1989 in 1992, ki nazorno razkrivajo toploto njunega prijateljstva, bo naprodaj v New Yorku.

Obletnico poroke sta imela 29. julija
Med Diano in Tilberisovo se je stkalo prijateljstvo, medtem ko sta skupaj preživljali čas na fotografiranjih. Glede teh je Diana zapisala, da jo je ekipa modne revije znala zelo dobro sprostiti. “Zelo sproščeno se počutim z damami, zato se vam vsem zahvaljujem za vaš trud,” je Diana zapisala v pismu 23. januarja 1992. V pismu z dne 5. marca 1991 je v razpravi glede julijskega dogodka v medijih priznala, da je povsem pozabila, da je njena obletnica poroke 29. julija, zato ni nenavadno, da ravno to pismo dviga največ prahu v javnosti. Znano je namreč, da par ni užival zakonske sreče, a vendarle ni nihče pomislil, da bi Diana pozabila na obeležitev enega izmed najbolj prelomnih dogodkov v življenju.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Cena se giblje med 5.000 in 7.000 ameriškimi dolarji
Avkcijo ročno napisanih pisem bo izvedla avkcijska hiša Swann Galleries v New Yorku 21. marca letos. Po navedbah britanskega Daily Maila obstajajo ocene, da bodo pisma dosegla vrednost med 5.000 in 7.000 ameriškimi dolarji. Tiskovni predstavnik dražiteljev je izpostavil, da korespondenca med dvojico nedvomno odraža prijateljstvo, do katerega je prišlo med sodelovanjem na snemanjih revije Vogue, saj Diana podrobno opisuje, kako je cenila čas, ki ga je preživela s Tilberisovo in drugimi. Ko je bila Tilberisova februarja 1992 imenovana na mesto urednice revije Harper’s Bazaar v ZDA, ji je Diana celo čestitala in ji zaželela vse najlepše v novi vlogi. Ni kaj, dvojica se je nedvomno precej povezala.

Foto: Twitter

H. M.