Tigru iz Harlema, ki je večino življenja preživel v stanovanju, postavili spomenik

Foto: Twitter

Antoine Yates si je popestril dom s 500-kilogramskim sostanovalcem, tigrom Mingom, ki pa so ga zaradi napada na lastnika morali premestiti. Tiger je v začetku tega leta poginil, postavili pa so mu celo nagrobni spomenik.

Ming, slavni newyorški tiger, se je skotil leta 2000 v Racineju v Minnesoti, kjer ga je našel poznejši lastnik Antoine Yates ter ga udomačil kar v svojem stanovanju v Harlemu. Pozneje, ko je tiger postal velik in nesrečen, je lastnika celo ranil, zato so ga odpeljali v svetišče Noah’s Lost Ark Animal v Berlinskem centru, Ohio. Ming je v začetku tega leta pri svojih 19 letih mirno umrl, zaradi naravnih vzrokov.

Vse se je začelo oktobra 2003, ko so Yatesa odpeljali v lokalno bolnišnico, potem ko ga je napadel Ming. Yates je zdravnikom trdil, da ga je napadel podivjani pitbull terier, vendar so zdravniki vedeli, da so znaki ugriza preveliki. Policisti so bili opozorjeni, poslali so jih v njegovo stanovanje, kjer jih je pričakal najbolj osupljiv prizor: ogromen tiger, ki ga je lastnik imel zaprtega v stanovanju, skupaj s 4 metre dolgim ​​aligatorjem po imenu Al.

Foto: Twitter

Policisti so zaradi izjav sosedov, da se iz stanovanja sliši rjovenje in da se vonja močan smrad, morali iti preverit stanovanje. Izvrtali so luknjo v vhodnih vratih in z oddaljeno kamero opazovali velikansko mačko. Ko so ugotovili, za kako veliko zver gre, saj je imel Ming kar 500 kilogramov, so se ga lotili z uspavalno injekcijo, kar skozi okno. Uspavanega so potem odpeljali v zavetišče za velike mačke. V začetku tega leta, in sicer 4. februarja, je Ming poginil naravne smrti. Minga so kremirali in pokopali na pokopališču za živali v vzhodnem delu New Yorka. Postavili so mu tudi nagrobni spomenik z napisom: Ming, Harlemski tiger.

Lastnika Yatesa so zaradi ogrožanja varnosti priprli za 6 mesecev, takrat je televizijski ekipi izjavil: “To jemljem iz srca, biti blizu tako lepe živali 24 ur na dan je čarobno. Začel sem zares razumeti velikega mačka. V tistem trenutku sem bil pripravljen prekiniti s svetom”.

Eva Poljanc