fbpx

Slon v Indiji žensko poteptal do smrti – nato se je vrnil na njen pogreb in poteptal še njeno truplo

Foto: EPA

Slon je v Indiji ubil 70-letno žensko in se nato vrnil na njen pogreb ter še enkrat poteptal njeno truplo. Po poročilih je slon pobegnil iz zavetišča za divje živali Dalma v Mayurbhanj, ki je kar 200 kilometrov stran od vasi Raipal. Tovrstni napadi sicer niso tako zelo redki, oktobra je slon starejšega turista do smrti poteptal v Zimbabveju – in to pred očmi  njegovega sina. Le nekaj dni pred tem pa je slon v Viktorijinih slapovih v zahodnem Zimbabveju do smrti poteptal koordinatorja za boj proti nezakonitemu lovu.

S čim se je nekemu slonu v Indiji zamerila 70-letna ženska, ne vemo, a tuji mediji poročajo, da je slon prišel kar na lepem od nikoder in poteptal Mayo Murmu, ki je zjutraj jemala vodo v vasi Raipal na vzhodu Indije. Pozneje je zaradi poškodb umrla v bolnišnici, je povedal inšpektor Lopamudra Nayak.

Kot da zgodba ni dovolj tragična, je s smrtjo 70-letne Maye Murmu še ni povsem konec. Ko so zvečer njeno truplo položili na pogrebno kočo, kot je tam v navadi, se je ta isti slon namreč vrnil, zagrabil truplo in ga ponovno poteptal ter na koncu odvrgel. Po poročanju Daily Maila je družina nato pobrala pokojno in nadaljevala pogrebno slovesnost. Sloni vsako leto v Indiji ubijejo približno sto ljudi, po nekaterih podatkih pa bi to število lahko bilo precej višje in dosegalo tudi do tristo smrtnih žrtev. Indijska vlada poskuša preprečiti tovrstne napade tako, da slonom natakne radijske ovratnice in prek SMS-ov opozarja lokalno prebivalstvo, če se živali pojavijo v naseljenih območjih.

Na zgornjem videu je videti moškega, ki ga je leta 2021 v okrožju Dhubri poteptal slon – v tem primeru na srečo ne do smrti. Poškodovanega so odpeljali na varno, India Today pa je poročala, da je bil moški hudo poškodovan, čeprav še živ. Pred leti je tudi v našem živalskem vrtu slonica napadla otroka, ki jo je hranil, in ga pri tem poškodovala.

Sara Kovač