fbpx

Smrtonosna črna mamba se je skrivala na božičnem drevescu

Foto: Nick Evans- Snake Rescuer/Facebook

Po navadi se na božičnem drevescu nahajajo najrazličnejši okraski in božične lučke. Družino iz Južnoafriške republike pa je pričakalo nekaj povsem drugega, kar jih je nedvomno prestrašilo. Na drevescu se je namreč znašel nepričakovani gost – smrtonosna črna kača mamba.

Z grozo so opazovali, kako je meter in pol visok plazilec, čigar ugriz je lahko usoden, polzel po drevesu, preden se je umaknil za zvočnik, ki je bil v bližini.

Družina iz Queensburgha v Južni Afriki je na pomoč poklicala lovilca kač Nicka Evansa, poroča Daily Star. Nick je na Facebooku delil sliko črne mambe in svojim sledilcem povedal o grozljivi izkušnji družine. “Božiček mi je zgodaj pustil božično darilo, a ne pri meni doma, pod tujo jelko,” se je pošalil.

S kleščami jo je po poročanju Daily Mirrorja pobral z mesta skrivališča, jo dvignil čez žice in stvari, ki bi jih lahko prevrnila, jo položil na tla dnevne sobe in jo potisnil v kot. “Družina je bila precej šokirana, kot si lahko predstavljate. To pa je nedvomno eden izmed bolj zabavnih krajev, kjer sem našel mambo.”

Kača se je uspela od zunaj prebiti v notranjost doma in se skriti pri dreveščku, potem ko jo je videl vrtnar. Nick je rekel: “No, pravzaprav je bila kača zunaj, ko jo je zmotil vrtnar. Nato se je iz strahu odmaknila od njega, zagledala odprta vrata in se splazila noter.” V odzivu na družinsko preizkušnjo je ena oseba v komentarjih dejala: “Božič bi bil zame in za mojo družino odpovedan. Takoj bi se odselil.”

Sara Kovač