Sodniki znajo biti tudi človeški in pravični: Ganljiva razsodba ameriškega sodnika 96-letnemu prekrškarju

Sodnik Frank Caprio (Foto: Twitter)

Sočutno sojenje ameriškega sodnika Franka Capria množice spravlja do solz. Posnetki njegovih sojenj krožijo po socialnih omrežjih, ljudje pa v komentarjih navajajo, da jim vrača upanje v človeštvo, saj se zavedajo pomembnosti pravičnega delovanja sodnega sistema.

V zadnjem času ste na socialnih omrežjih zagotovo zasledili vsaj en posnetek ameriškega sodnika Franka Capria. Caprio je glavni občinski sodnik na v ameriški zvezni državi Rhode Island, najmanjši zvezni državi v ZDA z najdaljšim uradnim imenom. Sojenja Franka Capria so posneta za televizijski program “Caught in Providence”.

Sodnik z več kot 15 milijoni ogledov na spletu
V letu 2017 so posnetki iz njegove sodne dvorane postali izredno popularni in se s svetlobno hitrostjo razširili po internetu ter socialnih omrežjih. Dosegli so gledanost z več kot 15 milijoni zadetkov. In to seveda z dobrim razlogom.

Frank Caprio velja za enega izmed najbolj sočutnih in pravičnih sodnikov. Gledalce, ki ga z navdušenjem spremljajo, s svojimi ganljivimi razsodbami spravlja v jok. V komentarjih zapisujejo, da si želijo več sodnikov kot je on, saj jim s svojim navdihujočim delom vrača upanje v človeštvo. Njegove posnetke z zanosom delijo ter spodbujajo tudi druge, da si jih ogledajo in sledijo njegovemu zgledu in pomagajo drug drugemu, saj bomo le na tak način oplemenitili in izboljšali naš planet.

Ganljivo sojenje, ki vsakega pripelje do solz
V priloženem posnetku, lahko vidimo ostarelega 96-letnega očeta Coella, ki se je znašel pred sodnikom zaradi prehitre vožnje v območju šole. Oče s solzami v očeh in tresočimi ustnicami pove, da je že zelo star in zaradi tega vozi zelo počasi in vozi samo takrat, kadar je to nujno potrebno. Pravi, da je peljal svojega 63-letnega sina v bolnišnico na odvzem krvi, saj je le ta hudo bolan, ima namreč raka.

Sodnik je navdušen nad tem, kako gospod Coella v tako visoki starosti še vedno skrbi za svojo družino, pravi da je oče dober človek in je lahko zgled njemu in ostalim očetom po svetu. Želi mu obilo zdravja, vse dobro v življenju in s tem opustil njegov primer in gospoda oprostil vseh obtožb.

Tudi v Sloveniji si želimo čim več podobnih sodnikov kot je Frank Caprio, ki s svojim delom navdihuje množice in resnično spreminja človeška življenja na bolje, kar pa bi seveda moralo biti vodilo sodnega sistema v vsaki državi.

Pia Porenta

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TU
  PONAVLJAM.
  TUDI VZDEVKI NA TEM OK E- PORTALU – ZASMRDIJO,
  SE ZDI ?
  Kot prešvicana, predogo nošena obleka.
  Stara znanca TUNEK HILLBILLY in VALTER BRANISLAV
  STA SE – SE ZDI – PREOBLEKLA. Da bi odšla – ne verjamem.
  Zato jima podarjam
  v linku pesmico “I DON*T KNOW MY NAME.
  PLUS
  HILLBILLY SONG

  https://www.youtube.com/watch?v=XfMwuT3Ltyw

  ŠALA
  VOŠČILNICA.

  “I DON*T KNOW MY NAME”
  JE
  bistroumna pesmica ene ZDA 12 let punce Grace V.
  Podarjam jo v poslušanje ” žal – pisočemu” provokatorju na ta OK portal NOVE24TV,
  KI
  TAKO HITRO MEJAVA SVOJA IMENA, VZDEVKE, NICKNAME,
  da je – se zdi – pozabil, kako mu je res ime, kdo res je !
  Kako mu je res – ime,
  naj pa sam ugane, če mu bo uspelo. Nič ne de, če mu ne uspe. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  I DON*T KNOW MY NAME- Grace V

  https://www.youtube.com/watch?v=cBXKkF2UX5s

 • IZBIRA

  Na trenutni mentalni ravni ljudi v pravosodju bi ga brez pomisleka oglobili. V imenu ljudstva. Če nebi plačal, pa še davčna izvržba na pokojnino. No, če bi bil še uklonilni zapor mu nebi pobegnil. Sem zihr. To je pravica po socialističnem pravu.

  • John Kovacs

   V sicializmu ste boljse ziveli kot danes.
   Kar priznajte.
   Imeli ste se lepse

   • IZBIRA

    Ti, maš prou. Samo keč je v dejstvu, da še vedno živimo v socializmu in da so bolševiki z leti samo še bolj oskubili kuro, ki ji vladajo s podporo bedakov kot ti in mamo čedalje manj kosti za glodat. Socializem uber ales. Sanjaj o lepi preteklosti.

    • John Kovacs

     Jaz od rojstva v USA, tretja generacija zdomcev. Bil na dopust v Bled pa zgleda kr OK, sam vi kr naprej neki simfate. Nkol zadovoln, nergate ki stare babe. Ko je bil ziv Tito ste bli bol happy kut dons se mi zdi.
     Mam prou al ne?

     • IZBIRA

      Kaj bi v USA naredili z ljudmi na oblasti, ki so lažnivci in tatovi, s ciničnim besednjakom o človekovih pravicah ob tem vsako kritiko označili s sovražnim govorom, zagovarjali neke socialistične vrednote, se sami vozili s prestižnimi avtomobili, slavili izvensodne poboje, vse javne sisteme okupirali za svoje zasebne koristi in fevde, od zrdavstva do lovskih društev, imeli miljonske račune v davčnih oazah, ljudem pa za 200 evrov davčnega dolga zarubili edino hišo in jo prodali partijskemu priskledniku in še pa še. Priporačam, da se preseliš za stalno.

     • John Kovacs

      Men je v USA OK.
      SLO je pa tud OK za dopust.
      Volte

     • IZBIRA

      Povej, ljudem v USA, da je v Sloveniji na oblasti komunistična hunta in da se jim jebe za NATO in zavezništvo. Vojsko uničujejo in kradejo kar se da. Pljuvajo celo po svoji sonarodnjakinji Melaniji zaradi zavisti in ideološkega kretenizma.
      lp iz Slovenije.

     • John Kovacs

      Saj se tudi amerom jebe za Slovenijo.
      Vecina ne ve kaj je to Slovenia, za Melanijo vejo da je foreign born, mislijo pa da so Slovenija, Slovakija in Slavonija ena in ista drzava nekje v Rusiji. Opranoglavci so povsod. Tudi v ZDA

     • IZBIRA

      Ni problem, da ljudje v USA ne poznajo EU geografije. Tudi v Sloveniji marsikdo ne zna pol kaj šele našteti vseh USA zveznih držav. Problem Slovenije so komunistične barabe vsepovsod in na oblasti in jim je izolacija oziroma anonimnost Slovenije v korist, da neovirano pustošijo. Vsesplošna hinavđčina in zavist pa je rezultat komunističnega šolstva in bistva. Pokvarijo vse čaesar se dotaknejo. No Slovenija kot narava, je za dopust ok, saj ni proizvod komunizma.

     • John Kovacs

      A bi blo boljs ce bi Tito se zivel?

 • alojz

  Naši tudi marsikaterega spravijo v jok. Zaradi nepoštenega sojenja.

 • Olga101

  Vse spoštovanje takim sodnikom! Ob tem bi rada spomnila na slovenskega sodnika, gospoda Radonjića in njegovo strokovnost, pokoncnost in poštenost!

  • John Kovacs

   A je bil Olgist?

 • John Kovacs

  Tudi v Sloveniji si želimo čim več podobnih sodnikov kot je Frank Caprio, ki s svojim delom navdihuje množice in resnično spreminja človeška življenja na bolje, kar pa bi seveda moralo biti vodilo sodnega sistema v vsaki državi.
  SAJ STE JIH IMELI. ZA CASA TITA

 • šrauf

  To je sodnikova avtonomija v pravem pomenu besede, ki jo sodnik ima ali nima. V nasprotnem primeru se gre črkobralstvo.

 • Antonius

  Sodnik Frank Capria je še en dokaz več, ki nas vodi k spoznanju, koliko sodniških sadistov se je zaleglo v slovenskem pravosodju.
  Ne vem, če se kdo sploh vpraša, kakšen človek je sodnica Stanka Živič, ki je brez enega stvarnega dokaza, nedolžnega Noviča obsodila na 25 let zapora. Edini dokaz sodnici ob izreku sodbe je bil, da je bil umorjeni Jamnik star 50 let in, da se ne bo nič več vrnil.
  Poklicna etika, osebna morala in značajske posebnosti so merilo, zaradi katerih bi morali v Sloveniji pred imenovanjem vsi sodniki na obvezni psiho test.
  25 let nedolžen v zaporu??!! V sodnici Stanki Živič se najbrž skriva tudi en majhen sadist.

 • Franc Šink

  Se vidi da ta častni sodnik nima murglmafije nad sabo. Ima pravico poslušati tudi svojo vest.

 • Morala

  Tudi, ko prekrškarji imajo recimo majhne otroke, je tale sodnik zelo človeški…prav z veseljem pogledaš njegove razsodbe…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!