Sodniki znajo biti tudi človeški in pravični: Ganljiva razsodba ameriškega sodnika 96-letnemu prekrškarju

Datum:

Sočutno sojenje ameriškega sodnika Franka Capria množice spravlja do solz. Posnetki njegovih sojenj krožijo po socialnih omrežjih, ljudje pa v komentarjih navajajo, da jim vrača upanje v človeštvo, saj se zavedajo pomembnosti pravičnega delovanja sodnega sistema.

V zadnjem času ste na socialnih omrežjih zagotovo zasledili vsaj en posnetek ameriškega sodnika Franka Capria. Caprio je glavni občinski sodnik na v ameriški zvezni državi Rhode Island, najmanjši zvezni državi v ZDA z najdaljšim uradnim imenom. Sojenja Franka Capria so posneta za televizijski program “Caught in Providence”.

Sodnik z več kot 15 milijoni ogledov na spletu
V letu 2017 so posnetki iz njegove sodne dvorane postali izredno popularni in se s svetlobno hitrostjo razširili po internetu ter socialnih omrežjih. Dosegli so gledanost z več kot 15 milijoni zadetkov. In to seveda z dobrim razlogom.

Frank Caprio velja za enega izmed najbolj sočutnih in pravičnih sodnikov. Gledalce, ki ga z navdušenjem spremljajo, s svojimi ganljivimi razsodbami spravlja v jok. V komentarjih zapisujejo, da si želijo več sodnikov kot je on, saj jim s svojim navdihujočim delom vrača upanje v človeštvo. Njegove posnetke z zanosom delijo ter spodbujajo tudi druge, da si jih ogledajo in sledijo njegovemu zgledu in pomagajo drug drugemu, saj bomo le na tak način oplemenitili in izboljšali naš planet.

Ganljivo sojenje, ki vsakega pripelje do solz
V priloženem posnetku, lahko vidimo ostarelega 96-letnega očeta Coella, ki se je znašel pred sodnikom zaradi prehitre vožnje v območju šole. Oče s solzami v očeh in tresočimi ustnicami pove, da je že zelo star in zaradi tega vozi zelo počasi in vozi samo takrat, kadar je to nujno potrebno. Pravi, da je peljal svojega 63-letnega sina v bolnišnico na odvzem krvi, saj je le ta hudo bolan, ima namreč raka.

Sodnik je navdušen nad tem, kako gospod Coella v tako visoki starosti še vedno skrbi za svojo družino, pravi da je oče dober človek in je lahko zgled njemu in ostalim očetom po svetu. Želi mu obilo zdravja, vse dobro v življenju in s tem opustil njegov primer in gospoda oprostil vseh obtožb.

Tudi v Sloveniji si želimo čim več podobnih sodnikov kot je Frank Caprio, ki s svojim delom navdihuje množice in resnično spreminja človeška življenja na bolje, kar pa bi seveda moralo biti vodilo sodnega sistema v vsaki državi.

Pia Porenta

Sorodno

Zadnji prispevki

Ukrajinci v treh dneh zrušili kar šest ruskih letal

Ukrajinske sile so v zadnjih dneh zrušile kar šest...

Luka Svetina odhaja z nacionalne televizije

"Drži, odhajam iz RTV. Ko dobiš bolj mamljivo ponudbo,...

Mursko Soboto in Gornjo Radgono zasedli jezni kmetje

Danes vsi evropski, med njimi tudi slovenski kmetje, izvajajo...

Medvedjev o umoru ruskega pilota: “Pes umre kot pes!”

Nekdanji ruski predsednik Dmitrij Medvedjev se je odzval na...