fbpx

Šok za oboževalce Nutelle: Spremenili so recept

Foto: iStock

Priljubljeni lešnikov namaz italijanskega proizvajalca Ferrero je ponovno v središču pozornosti. V podjetju so namreč potrdili, da so spremenili recept za Nutello, a hkrati zatrdili, da se kakovost in drugi vidiki ne spreminjajo. Na družbenih omrežjih pa se je usul plaz kritik oboževalcev tega namaza.

Letos je bila Nutella na udaru že zaradi palminega olja, ki je ena od sestavin tega namaza, saj naj bi imelo rakotvorne lastnosti. Čeprav so takrat iz podjetja Ferrero sporočili, da so vse sestavine neoporečne in preverjene, pa je zdaj “kraljica Nutella” ponovno na tapeti.

Še bolj sladka
Oboževalci tokrat proizvajalca kritizirajo zaradi spremembe recepta. V novem receptu se je povečal delež mleka v prahu, in sicer s 7,5 na 8,7 odstotka, več pa je tudi sladkorja. Namesto 55,9 odstotka po novem 56,3 odstotka. Rezultat je slajša in lažja Nutella.

Novica o spremembi recepta se je najprej razširila v Nemčiji, ko pa so informacijo uradno potrdili tudi v podjetju,  so v zrak skočili oboževalci po vsem svetu. Nekateri so na družbenih omrežjih celo zapisali, da bodo bojkotirali nakup in uživanje Nutelle.

B. O.