fbpx

Šokantno odkritje: Tako so v Peruju umorili 227 otrok, da bi pregnali slabo vreme!

Slika je simbolična (Foto: Twitter)

V Peruju so arheologi naleteli na naravnost grozljivo odkritje. Odkrili so namreč kraj, kjer je civilizacija Chimu žrtvovala kar 227 otrok, in sicer zato, da bi pregnali slabo vreme. Poleg otrok so žrtvovali tudi lame, dve podobni grobišči pa sta bili odkriti že v letu 2018. Omenjena civilizacija je izginila leta 1475, ko so območje, ki ga je naseljevala, zasedli Inki.

V Peruju so arheologi odkrili do zdaj verjetno največje mesto žrtvovanja ljudi na svetu, še huje pa je, da so bili med žrtvovanimi otroci v starosti od štirih do štirinajstih let. Gre za nahajališče Huanchaco, glavni arheolog Feren Castillo pa je za medije pojasnil, da je šlo za obredno ubijanje otrok v čast bogov predkolumbijske kulture Chimu. Kot poroča Daily Mail, so tako želeli pregnati fenomen El Nino in z njim povezano slabo vreme. El Nino se pojavlja neredno in ne more biti predviden tako kot drugi vremenski pojavi.

Ostanki otrok so bili usmerjeni proti morju
Vsi ostanki otrok so bili usmerjeni v smeri proti morju, poleg otrok so na dveh mestih arheologi odkrili tudi 466 žrtvovanih lam. Najprej so arheologi že leta 2018 blizu kraja Pampa la Cruz odkrili skelete 56 otrok, v kraju Huanchaquito pa ostanke 140 žrtvovanih otrok in 200 lam.

Slika je simbolična. (Foto: Twitter)

Civilizacija Chimu je izginila, ko so njihovo območje zavzeli Inki
Civilizacija Chimu je naseljevala območje ob perujski obali vse do Ekvadorja, izginila pa je okrog leta 1475, ko so območje zavzeli Inki.

Rok Krajnc