fbpx

Spoznajte najbolj skopuško milijonarko na svetu: Sinu so amputirali nogo, ker ni hotela plačati operacije!

Foto: EPA. Slika je simbolična.

Prav neverjetno je, do kakšnih skrajnosti nekatere bogataše privede njihova varčnost, a šokirala vas bo zgodba o stiskaški “čarovnici z Wall Streeta.” Ta kljub večmilijonskemu premoženju ni bila pripravljena odplačati moževih dolgov, ko je ta bankrotiral, ko si je njen sin zlomil nogo, pa ga je odpeljala kar v kliniko za siromake in ni bila pripravljena plačati njegove nujne operacije, zato so mu nogo morali amputirati!

Hetty Green so starši od malih nog učili, da naj pazi na denar in da naj ravna varčno, kasneje pa se je pričela ukvarjati s sledenjem finančnim novicam in dogajanju na borzi, že s 13 leti pa ji je bila dodeljena naloga ulične računovodkinje. Ko ji je oče pri 20 letih kupil nova oblačila, jih je takoj prodala in denar vložila v državne obveznice, s tem pa je denar postal središče njenega sveta. Za 30. rojstni dan je prevzela nasledstvo nad vsem premoženjem svojega očeta. Premoženje je bilo vredno 7,5 milijona dolarjev, kot navaja Kurir pa je ves denar vložila v t. i. Greenbacks, denar, ki se je tiskal v 60. letih 19. stoletja, ko je v Ameriki potekala državljanska vojna.

Ko je mož bankrotiral, ni želela odplačati njegovih dolgov, ta je nato zbolel in umrl
A sreče v ljubezni dolgo časa ni našla, saj so si vsi moški želeli le polastiti njenega denarja, dokler pri 33. letih ni spoznala Edvarda Greena, ki je bil tudi sam multimilijonar in je prihajal iz Vermonta. Leta 1885 je ta bankrotiral in takrat se je prvič pokazalo, kako stiskaška je Hetty, saj ni želela poravnati moževih dolgov, ki je nato zbolel in umrl. Hetty se je pričela oblačiti v črna oblačila in oprijel se je je vzdevek “čarovnica z Wall Streeta.” V tistem času so ženske skrbele za gospodinjska opravila, ona pa je z ramo ob rami z moškimi kovala dobičke: “Moj oče je verjel, da je potrebno podedovan denar pustiti v nasledstvo naslednji generaciji. Menil je, da ima naslednik pravico koristi od premoženja uporabljati to premoženja.”

Hetty Green (Foto: Wikimedia Commons)

Sinu ni želela plačati operacije, zato so mu amputirali nogo
Do kakšne skrajnosti je bila Hetty stiskaška, je jasno pokazalo, ko je zbolel njen sin Ned, ki si je polomil nogo. Hetty ga je odvedla v kliniko za siromake, kjer so mu z omejenimi sredstvi lahko pomagali, kolikor so mu lahko, a stanje se je poslabševalo. Ker mati sinu ni bila pripravljena plačati stroškov potrebne operacije, so mu morali nato nogo amputirati. Kot poroča Kurir se je selila iz kraja v kraj, pri tem pa najemala najcenejše sobe, da ne bi plačala davka. Njen sin je v enem izmed intervjujev sicer dejal, da Hetty ni storila ničesar nelegalnega, pač pa je bežala pred prosjačenjem drugih.

Rok Krajnc