fbpx

Ste vedeli, da je poslanec Anže Logar nekomu rešil življenje in bil nagrajen z odlikovanjem Litve?

Anže Logar z državnim odlikovanjem Life Saving Cross republike Latvije.

“Pred 15 leti je ta mož rešil moje življenje. Hvala ti, Anže,” se je litvanski državljan Mantvydas Juozapavičius zahvalil poslancu Anžetu Logarju, znanemu po odkrivanju pokvarjenih banksterjev, da ga je rešil zagotove smrti.

Natanko pred 15 leti je takrat 26-letni Anže Logar preživljal dneve ob enem od jezer na Madžarskem, ko je nenadoma videl, da je v vodo skočil še nekdo in ni več priplaval na površje. To je pri dr. Logarju takoj sprožilo alarm, da pomaga človeku v stiski, in ko je prišel na kraj dogodka, je tam našel Litvanca Mantvydasa Juozapavičiusa, ki je negibno ležal pod vodo, ga potegnil na površje in nato na obalo. Pozneje se je izkazalo, da je nesrečnež utrpel zlom vretenc in postal tetraplegik, za celo življenje prikovan na invalidski voziček.

Mantvydas Juozapavičius bo za vedno hvaležen Anžetu Logarju za novo življenje.

Šestnajstega februarja 2007 mu je ob dnevu neodvisnosti tedanji litvanski predsednik Valdas Adamkus podelil državno priznanje Life Saving Cross za zasluge pri reševanju državljana Republike Litve Mantvydasa Juozapavičiusa pred zagotovo smrtjo.

C. Š.