fbpx

Številne uporabnice Instagrama svoje sočustvovanje s prebivalci Bahamov, ki jih je prizadel uničujoč orkan Dorian, izkazale kar s fotografijami, na katerih so pomanjkljivo oblečene!?

Foto: Instagram

Številnim odzivom na orkan Dorian, ki je prizadel Bahame v Karibskem morju, ni videti konca. Pri tem so ogromno pozornosti in hkrati zgražanja požele zlasti objave na družbenem omrežju Instagram, v katerih so svoje sočustvovanje z omenjeno državo številne uporabnice izkazale kar tako, da so objavile fotografije s svojih dopustovanj na Bahamih, na katerih so pomanjkljivo oblečene. 

Dorian je nad Bahame v Karibskem morju prišel kot orkan 5. stopnje, pri čemer je omenjeno državo zajelo kar 40-urno neprekinjeno deževje z močnimi vetrovi, ki so pihali s hitrostjo do 300 kilometrov na uro. Orkan je napravil ogromno škodo ter povzročil več smrtnih žrtev, zaradi česar so ga že označili za najmočnejšega, ki je doslej prizadel to otočje.

Po poročanju spletnega portala Mail Online so s svojimi objavami na različnih družbenih omrežjih sočustvovanje z Bahami ob naravni katastrofi že izrazili številni uporabniki. Med slednjimi so veliko pozornosti in hkrati zgražanja požele predvsem objave na Instagramu, v katerih so uporabnice svojo prizadetost zaradi orkana Dorian izkazale kar tako, da so objavile fotografije s svojih dopustovanj na Bahamih, na katerih so pomanjkljivo oblečene.

Hude poplave na Bahamih, ki jih je povzročil orkan Dorian (Foto: epa)

Znani model: Molimo za Bahame!
Fotografijo z bahamske plaže je objavila tudi Tatiele Polyana, znana kot model. Pri tem je med drugim zapisala: “Pred nekaj tedni sem imela priložnost spoznati to neizmerno bistro vodo, resničen raj. Kako žalostno je, da na videoposnetkih vidim obup ljudi, toliko uničenih hiš, avtomobilov, bolnišnic in krajev, ki jih je opustošil ta nepotrebni orkan. Molimo za Bahame!

Foto: Instagram

Izkoriščanje tragedije za samopromocijo
Podobnih objav na Instagramu je bilo po naravni nesreči na Bahamih še več, pri čemer so vse po vrsti povzročile številne odzive. Iz nekaterih komentarjev je bilo moč razbrati tudi zgroženost uporabnikov nad tovrstnim izkoriščanjem tragedije za namen samopromocije.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Rajko Golob