fbpx

Štiriinšestdesetletna Španka povila zdrava dvojčka

Foto: YouTube.

Iz severne Španije prihaja nenavadna novica o 64-letni ženski, ki je povila zdrava dvojčka – dečka in deklico. Ženska je rodila v bolnišnici Recoletas, v mestecu Burgos, zdravniki pa so morali narediti carski rez, kar je sicer običajno ob takšnih primerih, ko ženska donosi v tako pozni starosti. Neimenovana ženska naj bi se sicer že prej v ZDA zdravila zaradi neplodnosti. Ženska je že leta 2012 rodila deklico, ki so je pozneje dodelili v rejniško družino, saj zanjo mati ni skrbela.

Kot poročajo socialni delavci, deklica ni imela ustrezne vzgoje, pomanjkljivo je bila oblečena, prav tako je bila slaba njena higiena, poroča španski časnik El Pais. Zaenkrat še ni povsem jasno, kaj se bo zgodilo z dvojčkoma. Novorojenčka in mati so sicer v dobrem zdravstvenem stanju, a ostajajo v bolnišnici. Deček je težak 2,4 kilograma, deklica pa 2,2 kilograma.

El Pais je v zadnjih letih večkrat poročal o nenavadnih primerih, ko so španske matere rojevale zdrave otroke tudi po 60. letu starosti. Aprila leta 2016 pa je indijska ženska povila hčerko v svojih 70. letih, potem ko so jo prav tako zdravili zaradi neplodnosti.

L. S.