Študent od izvršnega direktorja SpaceX zahteval 50 tisoč dolarjev za izbris sledilnika, ki javno obvešča lokacijo njegovega zasebnega letala

Elon Musk se ni pogajal, Jacka Sweeneya pa je blokiral na Twitterju (foto: printscreen)

19-letnik je od Elona Muska zahteval 50 tisoč dolarjev (37 tisoč funtov), ​​potem ko je milijarder zahteval, da mladenič izbriše profil na Twitterju, ki spremlja njegovo zasebno letalo. Izvršni direktor SpaceX in Tesla je sledilnik, ki uporablja javno dostopne informacije o zračnem prometu, opisal kot potencialno grožnjo njegovi varnosti.

19-letni Jack Sweeney je študent, ki svoje delo s skrajšanim delovnikom opravlja v podjetju UberJets, ki spremlja čarterske lete in svojim strankam omogoča, da prepoznajo poceni sedeže. Za Business Insider se je opisal kot oboževalca Elona Muska in dejal, da je ustvaril sledilnik, da bi lahko opazoval, kje se ta giblje.

Preberite tudi: [Video] Poglejte, kako je košarkarski as Jordan presenetil našega velikana Dončića

Elon Musk ni edini, ki mu študent sledi
19-letni Jack Sweeney je zavrnil prvotno ponudbo v višini 5 tisoč dolarjev za zaprtje računa @ElonJet, češ da plačilo ne bi nadomestilo zadovoljstva, ki bi ga prejel od vodenja računa. Sweeney, ki je letalski navdušenec, pa ne spremlja samo Muska, ampak je, kot je za medije povedal, ustvaril 16 avtomatiziranih računov na Twitterju ali sledilnikov, podobnih @ElonJet, da bi spremljal tudi letala v lasti soustanovitelja Microsofta Billa Gatesa in Amazonovega Jeffa Bezosa.

Študent zavrnil Muskovo ponudbo in zahteval več
Vodja SpaceXa in Tesle je sledilnik, ki uporablja javno dostopne informacije o zračnem prometu, opisal kot potencialno grožnjo njegovi varnosti. Musk je sicer študentu ponudil 5 tisoč dolarjev za zaprtje sledilnika, vendar je Sweeney ponudbo zavrnil in se celo želel izpogajati za 50 tisoč dolarjev, češ da bi bila to zanj odlična podpora na fakulteti ali finančni priliv za avto.

Musk ga je nato blokiral
Milijarder je ponudbo zavrnil, češ da se mu ne zdi prav, da bi plačal za zaprtje računa, sploh pa se ne želi o tem pogajati. Nato je Sweeneya na Twitterju blokiral, vendar je študent javno objavil, da bo nadaljeval s pogajanji bodisi za povečanje začetne denarne ponudbe ali pripravništvo.

Tanja Brkić