Svet kriptovalut: Vrednost bitcoina padla že pod 8.000 dolarjev

Foto: iStock

Vrednost digitalne valute bitcoin je padla za več kot 16 odstotkov, od januarja pa je bitcoin izgubil več kot polovico svoje vrednosti. S kriptovaluto bitcoin se je po podatkih CoinMarketCapa danes ob 8.45 trgovalo za 8.387 ameriških dolarjev (6.700 evrov), ob 14. uri pa je vrednost padla že pod ceno 8 tisoč dolarjev, kar pomeni, da je vrednost sredi decembra, ko je ta bila 20.000 ameriških dolarjev, upadla za okoli 58 odstotkov. 

Upad je sledil poročilom o povečani regulaciji v Indiji in možni manipulaciji ob večji izmenjavi. Indijsko finančno ministrstvo je namreč v četrtek sporočilo, da so kriptovalute v državi nezakonite, vlada pa bo naredila vse, da prepreči njihovo uporabo.

Pojavilo se je več novic, ki so vplivale na paniko na trgu
Na vznemirjenje na trgu kriptovalut je vplivala napoved Facebooka, da bo prepovedal vse oglase za kriptovalute, vpliv pa so imela tudi poročila o nadziranju borz kriptovalut Bitfinex and Tether. Za CNBC je kvantitativni razvijalec in analitik podatkov pri Cypher Capitalu Nick Kirk povedal, da je bilo v tem tednu več novic, ki so vplivale na porast panike na trgu.

Foto: iStock

Z vsemi vodilnimi kriptovalutami, razen z dvema, so trgovali po nižji ceni. Kriptovaluta ethereum je edina, ki je januar zaključila pozitivno. Druga največja kriptovaluta je namreč v prvem mesecu leta 2018 dosegla 45-odstotno povišanje vrednosti v primerjavi z izgubo 25 odstotkov vrednosti pri bitcoinu. Po besedah Andyja Bromberga, izvršnega direktorja CoinLista, je stanje kriptovalut neverjetno močno. Po prepričanju Kirka bo ethereum presegel bitcoin, in to tudi zaradi vojne med bitcoinom in valuto bitcoin cash.

N. Ž.

 • Habibi6

  Dobra novica :-)
  Trenutna vrednost je cca. 6.500€ in še pada :-))))

 • Domoljub in gej

  Vedno najdejo pohlepne naivneže, ki znova in znova nasedajo piramidnim sistemom. Ko ti nekdo obljublja velike zaslužke iz nič, ko ti predstavi neko novo “poslovno priložnost” preveč romantično moraš kot posameznik vklopit razum: zakaj bi nekdo želel biti v minusu, za moj dobiček, saj vendar ni dobrodelna ustanova!? Ko si odgovoriš na to vprašanje, mislim da je odgovor jasen.

 • Meho

  Bitcoin = Bitdinar

 • dr Janez Sveti

  Ves denar je imaginarne vrednosti. Vse je vredno samo toliko kolikor se večini zdi, da je vredno. Drugače je pa denar samo poslikan papir. Na spletu pa ne vem, kako poteka.
  DR Janez SVeti genij

 • Jasnovidec

  Moja intuicija mi pravi da bo BTC padel pod 1€ .Preveč kljucnih držav je prepovedalo poslovanje z kripto valutami .

  • tine

   pa zaki so to prepovedali?

 • Anton

  špekulacija vodi zgolj k še bolj izrazitemu socialnemu razslojevanju in razdeljevanju, kar je špekulacija fiat valute je toliko večja špekulacija v njeni alternativi, ki sliši na ime kriptovaluta. Iz omenjenga sledi da z novim tekmecem na trgu “valut” ne dobivamo bolj pravične oz vsaj poštene porazdelitve le teh, temveč žal še bolj izrazito nehomogeno razprešenost družbenega bogastva. Naj strnim svojo misel, če želimo imeti družbeni red, ki bo zajemal čimvečji obseg družbe s siljem zadovoljitev vseh deležnikov, recimo NE HVALA kriptovalutam,

  sarkazem press

 • Darth Vader

  Pripravite se HODLerji. Po ogledu tega

  videoposnetka se boste najbrž želeli ubiti. Nouriel Roubini oziroma
  Dr.Doom je danes nasul sol na rane, saj je Bitcoin označil za veliko
  hujšo zadevo kot je bila tista s tulipanovimi čebulicami. Pravzaprav je
  to označil za “največji balon vseh časov”, brez konkurence v obračanju
  zakonitosti financ, kot se jih uči na NYU. Dodatno, in končno je dejal
  “funadamentalna vrednost Bitcoina je nič”.

  Glejte. (Slovenski podnapisi) https://ambasador21.wordpress.com/2018/02/06/dr-doom-vrgel-svojo-dolgo-senco-na-bitcoin-trdi-da-je-najvecji-balon-vseh-casov-fundamentalna-vrednost-je-nic/

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!