fbpx

Ta 50-letna babica iz Velike Britanije postala najstarejša mati četverčkov!

Foto: Twitter

50-letna Tracey Britten iz Velike Britanije se je zapisala v zgodovino s tem, ko je postala najstarejša mati četverčkov. V 31. tednu nosečnosti je prejšnji mesec rodila enojajčni dvojčici, deklico in fantka s pomočjo carskega reza. Novorojenčki so bili nemudoma odpeljani v intenzivno oskrbo, ker pa je viden napredek, se ponosna mati nadeja, da bodo otroci do božiča doma. 

Babica z osmimi vnuki je za The Sun povedala, da je zelo hvaležna. “Komaj čakam, da pridejo domov. Bil je pravi vrtinec in zelo sem hvaležna za vse.” 

Tracey je povedala, da obraza ene izmed hčerkic sploh še ni uspela dobro videti, saj ima ta okrog obraza toliko cevk. “Dojenčki sploh še niso bili skupaj, saj je vsak v svojem inkubatorju.” 50-letna mamica svoje otroke označuje kot čudež in se z očetom Stephanom še vedno odloča glede njihovih imen. Dodala je: “Želela sem enega otroka, blagoslovljena pa sem s štirimi. To je čudež. Nisem si mislila, da se bom zapisala v zgodovino.” Sicer ima že tri odrasle otroke, hčerko in dva sinova, ima pa tudi osem vnukov, starih med sedem mesecev in 11 let.

Foto: Twitter

Ko se je decembra približala svojim 50 letom, je uresničila svoje sanje o četrtem otroku, in sicer tako, da se je odločila za obisk klinike na Cipru, kjer so izvedli zunajtelesno oploditev. V preteklosti je že povedala za britanski Daily Mail: “Zelo sva si želela otroka, potihoma sva si želela celo dvojčka. Ko pa so mi v devetem tednu nosečnosti povedali, da bodo na svet privekali kar štirje otroci, sem zajokala od sreče,” je priznala Tracey. “Čeprav so mi vsadili štiri zarodke, da bi povečali možnosti, si niti v najbolj divjih sanjah nisem mislila, da bom imela četverčke.”

Unovčila je svojo dediščino
Tracy je uresničila svojo življenjsko željo s pomočjo denarja, ki ga je podedovala od svoje pokojne matere.  Za 7.000 angleških funtov so ji na kliniki izvlekli jajčeca in jih oplodili s spermo njenega moža. S strani javnosti je bila deležna številnih kritik, ker se je za otroke odločila pri teh letih, sama pa jim odvrača, da je zanimivo, kako se nihče s kritikami ne spravi na slavne osebnosti, kot so Mick Jagger, Ronnie Wood ali Elton John, ki so postali starši v svojih 60-ih in 70-ih. “Zakaj torej napadajo mene?”

H. M.