Terapevt pojasni, zakaj 47-letni hollywoodski zvezdnik zapusti dekleta, ko dopolnijo 25 let

Leonardo DiCaprio (Foto: epa)

Hollywoodski zvezdnik Leonardo DiCaprio je po razhodu s svojim dekletom Camilo Morrone konec lanskega leta, ko je dopolnila komaj 25 let, dobil nalepko hollywoodskega plenilca: v zvezi je le z manekenkami v zgodnjih dvajsetih, ko dopolnijo 25 let, konča razmerje z njimi.

“Takoj ko spozna dekle, začne teči ura. Po nekaj letih postane že prestara in postane preteklost. Enako je, če se mu poskuša preveč približati,” je vir blizu Leonarda DiCapria opisal odnose, ki jih ima z dekleti ta hollywoodski zvezdnik.

Teorija o zvezdnikovih razmerjih z mladimi dekleti, s katerimi je bil v zvezi, dokler niso dopolnile 25, je sprožil tvit. Uporabnica se je namreč vprašala, kako je videti razhod. “Ali se (DiCaprio) začne kregati nekaj mesecev, preden dekleta dopolnijo 25 let? Ali se ta dekleta zbudijo na svoj 25. rojstni dan in dobijo sporočilo?”

Mnogi terapevti in psihologi so prav tako analizirali njegova razmerja. Čeprav nobeno od njegovih deklet ni mladoletno, se kljub temu porajajo vprašanja, zakaj ne more biti razmerju z dekletom, starejšim od 25 let.

Terapevt Larry Michel pojasnjuje, da imajo zmenki z mlajšimi ženskami “tudi številne druge izzive, kar lahko pojasni, zakaj DiCaprio na koncu konča razmerja, ko njegove partnerice postanejo starejše. Pri 25. letih so njihovi možgani popolnoma oblikovani in to predstavlja višjo raven povezanosti”. Glede na to, da je DiCapriova mejna točka točno v tistem starostnem obdobju, ko nevroznanstveniki pravijo, da se naši možgani dokončno razvijejo, je vsekakor mogoče trditi, da želja po zmenkih z mlajšimi partnericami izvira iz želje po nadzoru.

Sara Kovač