fbpx

Tihi prevzem: Postojnska jama v tujih rokah?

Postojnska jama (Foto. STAfoto)

Medtem ko je vodstvo Postojnske jame, d. d., sredi prevzema cerkljanske družbe Certa holding, se je zgodil tihi prevzem Postojnske jame. Nepričakovano in nenadoma je devet otrok zasedlo funkcije v celotnem podjetju. Takoj so nastavili svojega direktorja, vodnika po jami, voznika, kuharja, biologa, celo sobarice in tajnega agenta, ki prisluškuje zaposlenim, saj ocenjujejo, da je tradicijo iz prisluškovalne sobe treba obnoviti s sodobnimi metodami. Ocvrti kapniki na jedilniku, komunikacija o jami, ki je večja kot hiša, in sadna kupa ob prihodu na delovno mesto, so le nekatere novosti, ki so jih uvedli novi prevzemniki.

Izobraževalni projekt
Gre za projekt, ki ga je podjetje Postojnska jama zastavilo v sodelovanju s četrtošolci Osnovne šole Košana, ki so lani prejeli mednarodno nagrado za svojo pravljico z naslovom ”Rojstni dan človeških ribic”. Navdih zanjo so dobili v naših malih slovenskih “zmajčkih”. V Postojnski jami so zelo pozorni na trud in samoinciativnost mladih generacij, prav tako se dobro zavedajo pomena izobraževanja mladih kadrov in predstavljanja različnih poklicev otrokom že v zgodnjih fazah izobraževanja. S smotrnim in premišljenim izobraževanjem mladih se v prihodnje lahko izognemo krizi kadrov, ki je slovensko turistično panogo prizadela v letošnji sezoni. Obenem je njihov namen pokazati otrokom in javnosti, da je vsak poklic spoštljiv in da je vsak zaposleni pomemben za dobro in utečeno delovanje podjetja, ki pridobiva nazive najboljšega turističnega podjetja, pa tudi najboljšega delodajalca v državi.

Ko otroci prevzamejo vajeti
V podjetju, kjer zaposlujejo širok spekter kadrov, so tako nagrajene četrtošolce povabili, da postanejo ambasadorji Postojnske jame, s celodnevnim izletom pa so nagradili celotno šolo, ki spodbuja takšen razvoj mladih.

Zato vas vabijo, da se jim v torek, 26. septembra, pridružite na posebnem dogodku v Postojnski jami, kjer se boste lahko tudi sami prepričali, kako so se otroci vživeli v svoje vloge v podjetju in kako bodo zasedli nekatere ključne položaje. Tokrat bo vsak od zaposlenih imel ”otroški nadzor”. Ob dogodku bodo spregovorili tudi o novostih iz laboratorija, kjer živijo mladi ”zmajčki”, o prisluškovalni sobi in Muzeju prisluškovanja.

Otvoritev prenovljenega Hotela Jama. Marjan Batagelj s soprogo Katjo Batagelj. (Foto: STAfoto)

Program dogajanja:
8.30 – Prihod otrok v Park Postojnske jame
8.45 – Oged Expa in Vivarija, prisotni bodo tudi ”mali vodniki”
10.30 – Vstop v Postojnsko jamo (del ogleda bo vodil ”mali vodnik”)
12.15 – Hotel Jama: nagovor predsednika upravnega odbora Postojnske jame Marjana Batagelja, nagovor ravnateljice OŠ Košana Neve Brce, posebna zahvala ”malih prevzemnikov”
12.45 – Kosilo v hotelu Jama (prisotni bodo tudi ”mali natakarji, kuhar in sobarice”)
14.30 – Odhod otrok iz Parka Postojnske jame

A. L.