fbpx

To je 5 stvari, ki jih nikoli ne smete reči bogatašu, če se želite vklopiti v elitno družbo

Foto: Twitter

Anna Bey, ki ženskam ponuja tečaje luksuznega življenjskega stila z namenom, da ujamejo milijarderja, je razkrila pet stvari, ki se jih nikoli ne sme reči bogatašu. Švedska ustanoviteljica Šole za bogatenje je svoje nasvete delila preko YouTube posnetka z namenom, da bi ženskam pomagala pri vstopu v visoko družbo. 

Po besedah Beyeve je pri druženju z bogatimi nujno potrebno, da se ženska ob njih počuti sproščeno, pri čemer pa je seveda nujno, da je všečna in simpatična.

Nikoli ne vprašajte: Kaj delaš?
“Ni primerno, da bogataša neposredno vprašate, kaj počne za preživetje. Zelo vsiljivo je, da bogataša to vprašate, saj tako ali tako veste, da mu v življenju ne gre slabo,” pojasnjuje Beyeva in dodaja, da na ta način človek lahko izpade kot oportunistična oseba, ne pa kot oseba, ki le kramlja. “Verjetno je tako zato, ker so bogataši pozorni na ljudi, ki bi jih lahko morebiti izkoristili in imajo skrivno agendo.” Po prepričanju Beyeve je mogoče na eleganten način, z okolišenjem, prav tako izvedeti, kaj oseba počne za preživetje. “Bodite potrpežljivi. Več kot govorite z osebo, prej ali slej boste izvedeli, s čim se ukvarja.”

Po besedah Beyeve je veliko bolj primerno, če ženska moškega vpraša, na katerem področju dela. “Tako ne izpadete vsiljivo in osebi ponudite možnost, da o sebi razkrije tisto, kar sama želi. Če pri bogatašu ustvarite vtis, da vas ne zanima njihov položaj, in če ne raziskujete, kdo so in kaj počnejo, potem bo to za vas velik plus, saj bo na ta način pričel graditi zaupanje.”

Ne poskušajte impresionirati bogataša
Beyeva ženske poziva, da naj se izogibajo izrekanju besed z namenom, da bi impresionirale bogate ljudi in se pretvarjale, da so na njihovi ravni. “Bogataši imajo bogastvo in zasedajo visok karierni položaj, zato so navajeni, da imajo okrog sebe ljudi, ki jih poskušajo impresionirati,” je dejala in dodala, da se ženske morajo zavedati, da ko se za nekaj zelo trudijo, pravzaprav delujejo negotovo. “Bogati ljudje bodo nemudoma vedeli, da ste nihče, če se boste tako zavzeto trudili, da igrate nekoga.” Po njenih besedah je dosti boljše ustvariti vtis skromnosti in diskretnosti. “Najboljše je, če imate nekoga, ki o vas govori v pozitivni luči, saj to naredi boljši vtis, kot da se sami hvalisate z dosežki. Ne želite si, da bi vas bogati uvrstili med ljudi, ki so tako obupani, da želijo na vsak način narediti vtis.”

Foto: Twitter

Ne sprašujte o denarju
Po besedah Beyeve je veliko ljudi, ki so tako radovedni glede bogastva osebe, da pričnejo postavljati vprašanja o njihovem denarju in imetju. “Ko začnejo ljudje spraševati neposredno in nerodno, kot na primer ‘Imaš jahto?’, ‘Kateri avto voziš?’, ‘Si na Forbsovi listi?’, nekateri rečejo, da gre le za šalo, ampak v bistvu ni tako. Ni zaželeno, da se obnašate kot preiskovalka, ki želi na kup zbrati čim več možnih informacij. Bistvo je, da osebo spoznate in zgradite odnos. Mogoče ste radovedne in vas zanimajo določeni odgovori, a morate ostati potrpežljive.”

Ne govorite o svojem denarju
Beyeva ženskam svetuje, naj o svojem denarju in imetju nikoli ne govorijo negativno. Bogatim ljudem namreč ni všeč, ko oseba prične omenjati svoj denar in se pritoževati, saj lahko pomislijo, da se z njimi želi družiti zaradi osebne koristi. “Ne povejte bogatašu, da ste brez pribite pare in da si nečesa ne morete privoščiti. Prav tako se ne pritožujte zaradi dragih stvari, to je namreč zelo neprijetno in nerodno.”

Nikoli ne recite: “Prijetno te je bilo spoznati”
Takšna opomba ni primerna, ker jo uporabljajo vsi in povsod, z njo pa se po besedah Beyeve ustvari vtis podrejenosti. “Gre za slog srednjega razreda. Kot da si želite ustvariti vtis vljudnosti, da bi vas ljudje vzljubili. Na ta način pa ustvarite vtis, da niste na isti ravni kot bogati ljudje. Seveda ni nič narobe, če je ženska prijazna in vljudna, ne svetujem vam, da to niste, le da ste to na drugačen način.” Po poročanju Daily Maila izpostavlja, da bogataši nikoli ne izrečejo “prijetno te je bilo spoznati”, ampak namesto tega raje rečejo “kako gre?”. “Je zelo vljudno in formalno, obenem pa je nevtralno. Prav tako izpade samozavestno, ne izpadete pa podrejeno.”

H. M.