fbpx

To je moški, zaradi katerega je Monika zapustila Zmaga Jelinčiča Plemenitega – Ni samo mlajši, ampak tudi nesramno bogat!

Rok Miklič (Foto: Instagram)

Novi spremljevalec Monike Zupanc Jelinčič, ki je bila s prvakom Slovenske nacionalne stranke poročena 16 let in ima z njim dva otroka, je solastnik in finančni direktor podjetja Digit iz Komede, Rok Miklič, poroča Požarreport. Slovenski mediji so v zadnjih dneh obširneje poročali, da sta se Zmago Jelinčič Plemeniti in njegova 30 let mlajša žena razšla, nakar je Jelinčič sam potrdil, da naj bi ga zapustila zaradi mlajšega moškega. Miklič si podjetje lasti skupaj z očetom Ivanom, letni promet podjetja pa je blizu 30 milijonov evrov. Kot navaja Bojan Požar, to pomeni, da Miklič ni samo veliko mlajši od Jelinčiča (sedem let je mlajši celo od Monike), temveč je tudi precej bogatejši.

Kot poroča Bojan Požar na svojem spletnem portalu, naj bi Rok Miklič zdaj živel z Moniko v svojem trisobnem stanovanju v Črnučah. Zmago Jelinčič in Monika sta bila sicer skupaj 16 let in imata dve hčerki, Aleksijo Iris in Aleksandro Tiso.

Monika, ki se medijev trenutno izogiba, naj bi Zmaga dokončno zapustila minuli konec tedna. Zaposlena je sicer na Mestni občini Ljubljana, kjer je med vodilnimi na področju mednarodnega sodelovanja.

Foto: Instagram.

Foto: Instagram.

Zmago Jelinčič se je sicer lani na državnozborskih volitvah s svojo stranko SNS, ki je predhodno izpadla iz parlamenta, ponovno uspel uvrstiti v državni zbor. Slovenska nacionalna stranka je osvojila štiri poslanske mandate, Jelinčič pa je v letu dni navdušil s številnimi odkritimi in prodornimi komentarji na račun koruptivnega delovanja levičarske slovenske oblasti, a kar nekajkrat tudi presenetil sorodne stranke na desnici, ko je podprl sporne zakone vlade Marjana Šarca.

Rok in Ivan Miklič (Foto: Instagram)

Največji uspeh SNS na volitvah je bil zabeležen leta 1992, ko so prejeli kar 119.091 (deset odstotkov) glasov, kar je pomenilo 12 sedežev v državnem zboru. Kljub temu je Jelinčič ne dolgo za tem, domnevno zaradi različnih pogledov na narodnoosvobodilni boj, sedem poslancev izključil iz stranke. Leta 2002 je sodeloval tudi na predsedniški tekmi in zasedel tretje mesto za Janezom Drnovškom in Barbaro Brezigar.

L. S.