To je najenostavnejši trik, ki zares ščiti pred komarji

Foto: epa

V prispevku boste našli zares enostaven trik, s katerimi boste letos uspešno zaščiteni pred piki komarjev!

Nekateri repelenti proti komarjem vsebujejo strupene snovi, zato ni dobro, da jih prepogosto uporabljate in nanašate na svojo kožo. Koža je namreč naš največji organ in vpije vse, kar nanesemo nanjo. Tudi strupe. Zato se poskušajte zaščititi pred nadležnimi insekti na kar se da naraven način.

Strokovnjaki so izvedli študijo, v kateri so poskušali najti odgovor, kaj komarje pravzaprav privlači, da pikajo. Nekatere ljudi bolj, druge pa manj. Zakaj? Ugotovili so, da so komarje privlačijo različni vonji. Ljudje, ki imajo povišan holesterol, ki imajo v krvi večjo koncentracijo steroidov, so za komarje bolj dovzetni. Mednje spadajo tudi tisti, ki imajo prekomerno telesno težo ali ki oddajajo več ogljikovega dioksida.

Kaj lahko storimo, da komarjem ne bomo dišali?
Jejte vitamin B1! Naše telo potrebuje vitamine, da lahko dobro deluje, da je zdravo, da je naše počutje odlično. Vitamin B1 se skriva v brokoliju, čebuli, stročjemu fižolu, ohrovtu, špinači, zelju, jajčevcih in sončničnih semenih. Skrbi za dober imunski sistem, prav tako pa ta vitamin povzroča določen vonj, ki komarjem ne ustreza. Če imate v telesu torej dovolj vitamina B1, ta povzroča določeni vonj, ki ga ljudje sicer ne zaznamo, komarji pa. Odbija jih, zato vas ne bodo pikali. To sezono jejte hrano, ki je bogata z vitaminom B1, in težava s komarji bo rešena!

Za upokojence