fbpx

To je pošast iz mrtvašnice, ki je oskrunila 100 ženskih trupel

David Fulle (Foto: Policija v Kentu)

Sosedje Davida Fullerja, čigar žaluzije na njegovi hiši so bile brez izjeme spuščene skoraj 20 let, so bili upravičeno zgroženi, ko je postalo jasno, da so živeli blizu mrtvaške pošasti, ki je med opravljanjem službe zlorabila kar 100 ženskih trupel.

67-letni nekrofil, ki je živel navidez mirno življenje v predmestju, je pred meseci vendarle priznal odgovornost za umor Wendy Knell in Caroline Pierce leta 1987, potem ko se je izkazalo, da se je posnel med spolnim občevanjem s 100 ženskimi trupli v mrtvašnici bolnišnice, kjer je bil zaposlen.

Obnašal se je čudaško
Sosedje so opisali čudaško obnašanje David Fullerja. Nikoli namreč ni dvignil žaluzij – niti poleti – v 18 letih bivanja na svojem domu v Heathfieldu v vzhodnem Sussexu, poroča The Sun. Drugi so izdali, da je Fuller, ki ni hotel nikoli vzpostaviti očesnega stika, imel številne kamere, vozil avto v zgodnjih urah in ga nenehno pral. Grozno je spoznanje, da v našem majhnem naselju živi človek, ki je sposoben takih zločinov, so enotni sosedje.

Foto: Freepik

Redko sva se pogovarjala, vendar je bil pogosto zunaj in pral avto. Zdaj me kar strese, ko pomislim, zakaj ga je toliko umival. Da se znebi dokaznega gradiva? To je grozen prizor, ki ga nikakor ne morem izbiti iz glave. Tukaj so vsi prijazni, on pa je bil vedno čuden. Pogosto smo ga slišali odhajati ob 2. ali 3. uri zjutraj in sedaj vemo, kam je odhajal,” je dodal eden od zgroženih sosedov.

Fuller je od leta 1989 delal na področju vzdrževanja elektrike v bolnišnicah in je bil zaposlen v bolnišnici Kent in Sussex do njenega zaprtja septembra 2011. Nato so ga premestili v bolnišnico Tunbridge Wells v Pemburyju, kjer so se kazniva dejanja nadaljevala do njegove aretacije. Preiskovalci so po poročanju BBC-ja povedali, da je Fuller šel v mrtvašnico, ko jo je zapustilo drugo osebje, pri čemer je pogosto “večkrat obiskoval ista trupla”.

Oskrunil je tudi telo 9-letnice
67-letni Fuller je na sodišču priznal, da je leta 1987 ubil Wendy Nell in Carolyn Pierce, kar je policiji omogočilo, da je sodišču predstavila njegovo zgodovino deviantnega vedenja vključno z dokazi DNK, posnetki in fotografijami, ki prikazujejo Fullerjevo spolno penetracijo ženskih trupel, so poročali britanski mediji. Detektivi so namreč uspeli najti njegov dnevnik, v katerem je podrobno opisal starost vsakega trupla, ki ga je oskrunil, in način, kako je to storil. Policija verjame, da je imel Fuller v svoji 30-letni “karieri” spolne odnose z desetinami trupel, od katerih je bilo najmlajšo truplo staro devet let, najstarejše pa 100 let.

Njegovi žrtvi (Foto: Policija v Kentu)

Sicer je bilo mogoče že pred tem slišati, da je Fuller umoril Nellovo in Piercovo, a krive vendarle ni želel priznati, saj se je skliceval na duševno bolezen. Aretiran je bil  decembra 2020 v svoji družinski hiši, potem ko je policija našla njegov DNK na oblačilih deklet in jih primerjala s podatki iz njihove zbirke, ki je vsebovala tudi DNK enega od njegovih sorodnikov.

Obe dekleti, ki sta bili v času umora v zgodnjih dvajsetih letih, so našli pretepeni in zadušeni, navaja Srbija Danas. Policija je ugotovila, da se je Fuller vrnil k Nellovi tudi po njeni smrti. Za Piercovo niso bili prepričani, saj so njeno truplo našli po treh tednih. Ker je bila analiza DNK v času umorov v razvoju, je policija šele leta 2019 uspela forenzično povezati morilca s Pearcovo po zaslugi ostankov DNK iz njenih hlačnih nogavic, ki so jih pozneje primerjali s svojo bazo podatkov.

Sara Kovač