fbpx

To je recept za palačinke nad katerimi se navdušujejo mnogi! Potrebujete le tri sestavine!

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Družbena omrežja je preplavilo navdušenje nad receptom za palačinke, ki se jih naredi le it pičlih treh sestavin. Povrhu vsega pa so še palačinke puhaste ter sočne in ne vsebujejo moke in sladkorja! 

Še do nedavnega je bilo popularno, da se palačinke naredi le iz dveh sestavin – banan in jajc. Sicer so bile te palačinke res mehke in penaste, a vendarle njihov okus, ni bil zadosti dovršen. Kakor, da nekaj manjka. No lahko bi rekli, da so sedaj našli potrebno sestavino – to so mandlji. Nedvomno je to marsikoga presenetilo.

Gre za mlete mandlje, ki v tem primeru nadomeščajo vlogo moke, ki jo sicer uporabljamo pri izdelavi palačink. Ker pa so mandlji tudi nekoliko sladki, ni potrebno dodajati nobenega sladkorja. Testo je tako samo po sebi sladko, mehko in je polnega okusa, navaja Food 52.

https://www.instagram.com/p/B7TejsAhlRv/

Za izdelavo teh palačink potrebujete zrele banane, ki so mnogo slajše od zelenkastih banan, sveže mandlje, katere boste s pomočjo multipraktika ali mlinčka za kavo zmleli v obliko moke. Dovolj je, da se pri peki palačinke nekajkrat obrne in palačinke bodo pripravljene.

 

Recept je naslednji:

2 zreli banani

zvrhana skodelica mletih mandljev

ščepec soli

4 jajca

 

Vse sestavine je potrebno zmešati skupaj, banano s pomočjo vilice zmečkajte in mešanico počasi vlijte v  ponev za peko palačink. Iz te količine lahko naredite deset palačink, ki jih lahko prelijete po želji: z jogurtom, sirupom, oreščki, marmelado itd.

Hana Murn