To morate prebrati: 10 razlogov zakaj so levičarji ideološko skoraj enaki nacistom in fašistom!

Medtem, ko levičarji dnevno zmerjajo svoje politične nasprotnike s sredine in z desnice s fašisti in nacisti zdaj objavljamo 10 razlogov, zakaj so prav levičarji najbližje tema totalitarnima ideologijama. To pa je vsekakor zaskrbljujoče v luči njihovih groženj z nasiljem ter celo napovedmi vojne proti svobodi govora!

Vsem trem totalitarnim ideologijam, fašizmu, nacizmu in komunizmu, ki ga danes predstavlja skrajna levica je namreč skupen kolektivizem. Fašizem tako zagovarja kolektivizem v imenu močne države, nacizem v imenu domnevne superiornosti posamezne raze, komunizem pa v imenu razreda. V današnjem času pa na področju skrajne levice prevladuje tudi ideologija kulturnega marksizma, ki vsiljuje kolektivistično mišljenje v imenu domnevne depriviligiranosti posameznih manjšin. Na ta način poskušajo levičarji sprevračati vrednote, podpirati splav, zagovarjajo pa tudi bandite, ki sejejo smrt nad zahodno civilizacijo, kot smo temu priča v primeru teroristične Palestine. Komunizem, ki se uvršča na levo stran je že povzročil prek 100 milijonov smrtnih žrtev po svetu, na žalost pa ta številka narašča. Nekaj milijonov smrtnih žrtev sta povzročili tudi ideologiji nacizma in fašizma, ki pa sta bo ideološki strani veliko bolj podobna levici kot desnici. Gre torej za tri ubijalske ideologije, ki pa so tudi sestrske ideologije, v nadaljevanju navajamo deset razlogov za to!

1. SOVRAŽNOST DO KRISTJANOV
Zaradi lažjega nadzora nad prebivalstvom so vse tri totalitarne ideologije skozi zgodovino zatirale krščanstvo, Katoliška cerkev je bila še posebno ogrožena pod komunizmom. Tudi danes levičarji širijo sovraštvo med kristjani, najbolj znani aktivist v teh dneh, Domen Savič, ki je pred leti kristjane zmerjal z žaljivko “klerokatolibanske pi*ke” je v teh dneh dobil prostor na režimski FDV, prav tako pa mu reklamo delajo v javni hiši RTV Slovenije.

Desnica po drugi strani zagovarja versko svobodo, vseh tistih ver, ki spoštujejo osnovne človekove pravice in standarde zahodne civilizacije.

2. ANTISEMITIZEM
Antisionizem in ogrožanje obstoja države Izrael sta najhujši obliki antisemitizma. Pred kratkim smo poročali o antisemitističnih izjavah britanskega laburističnega vodje Jeremyja Corbyna, ki je za teroristično palestinsko gibanje Hamas dejal, da so njegovi “prijatelji.” Hamas dnevno seje smrt med Judi v Izraelu, podobno kot v Iranu pa si želijo državo kar zbrisati z obličja Zemlje. Tudi v Sloveniji je Palestina deležna veliko podpore, med drugim s strani skrajneža Milana Brgleza, ministra za zunanje zadeve Mira Cerarja in verjetno kar vseh poslancev Levice. Slovenska levica se ob tem nevarno približuje tudi antisemitskemu Iranu, z zunanjim ministrom katerega se je nedavno sestal tudi Cerar. Prav tako državni mediji, npr. RTV Sloveniija pristransko in napadalno poročajo o dogajanju v zvezi z državo Izrael, pogosto se jasno postavijo na stran islamskih teroristov.

Tako se je smešil Cerar ob nedavnem obisku ZDA (foto: Twitter)

Desnica po drugi strani pa je na globalni ravni velika zagovornica države Izrael, ameriški predsednik Donald Trump je pred kratkim prestavil sedež veleposlaništva ZDA v Izraelu iz Tel Aviva v Jeruzalem, prav tako pa Izraelu pomagajo na druge načine. Poleg tega je Trump naklonjen tudi ostrim sankcijam proti antisemitskemu Iranu.

3. ABSOLUTNA DRŽAVA
Tako kot tradicionalni komunizem, fašizem in nacizem, tudi sodobna levica zagovarja absolutno državo, ki najbolje ve, kaj si posameznik želi. Posameznik za levico sploh ne obstaja, staljen je namreč v koncept družbe. To se je sprevrglo v ideološko prilagojene koncepte, kot so arijska družba, delavski razred ipd. Tudi danes levica ostro zagovarja ukrepe, ki posegajo v vse sfere posameznikovega življenja, ker si namišljajo, da država najbolje ve, kaj je dobro za posameznika.

Desničarjem pa je jasno, da je družba levičarski konstrukt. Najboljša predsednica vlade v britanski zgodovini Margaret Thatcher je nekoč jasno povedala, da “družba” ne obstaja, obstajajo le individualni posamezniki, ki pa so združeni le še v družine.

4. DRŽAVA UPRAVLJA Z GOSPODARSTVOM
V vseh treh totalitarnih sistemih je država nadzirala gospodarstvo, pri čemer je bil najhujši prav komunizem, kjer je v svojem centralnoplanskem upravljanju gospodarstva država lastniško obvladovala prav vse proizvodne dejavnike. Tudi danes levica zagovarja državno lastništvo podjetij, posamezni skrajneži kot je Miha Kordiš pa celo odkrito grozijo podjetnikom z nacionalizacijami njihovega premoženja.

Desnica po drugi strani zagovarja vitko državo, ki v svoji “skrajni” obliki obsega le vojsko, policijo in sodišča. Te tri institucije branijo državljane pred zločini zoper njihove osnovne naravne pravice, ki so življenje, osebna svoboda in zasebna lastnina.

5. SOCIALIZEM VS. KAPITALIZEM
Te tri naravne pravice pa so najbolj kršene v treh oblikah totalitarnega sistema, blizu pa so tudi levici. Levica namreč za ohranjevanje socialističnega sistema državljanom zaplenjuje premoženje, tudi v obliki izjemno visokih davkov ali pa z večkratnim obdavčevanjem, česar primer so davki na dediščine ali pa novo napovedani davek na nepremičnine. Efektivno gre za krajo premoženja.

Desnica po drugi strani zagovarja nizke obdavčitve, le v tem obsegu, kot so potrebne za vzdrževanje vitke in učinkovite države, prav tako pa zagovarjajo čim manj regulacij gospodarstva oz. le toliko, kolikor je potrebno za uveljavljanje svobodne podjetniške pobude v največji meri!

6. UMORI NEROJENIH OTROK
Vsem trem ideologijam je skupno tudi zagovarjanje umorov nerojenih otrok. Kdo je danes največja grožnja življenjem nerojenih otrok? Prav levica. S konstruktom nerojenega otroka kot “zarodka”, ki naj ne bi čutil ničesar in posledično bil vreden življenja ter s še enim konstruktom, tj. “zatirane ženske” neomajno zagovarjajo umore nerojenih otrok kot osnovno človekovo pravico vsake ženske.

Tadej Strehovec (Foto: STA)

Desnica se je po drugi strani postavila na stran življenj nerojenih otrok, pri čemer pa levica stori vse, kar lahko, da bi jo ovirala. Prav na to kaže montirani sodni proces, s katerim se levica želi znebiti dr. Tadeja Strehovca, saj je izpostavil imena članov abortivnega lobija, katera pa so sicer bila javno objavljena že prej.

7. RAZOROŽITEV DRŽAVLJANOV
Državljani nacistične Nemčije, fašistične Italije in komunističnih držav, kakršna je bila Jugoslavija načeloma niso imeli pravice posedovati in nositi orožja z namenom osebne samoobrambe, kar je naravna pravica vsakega človeka. Država tako uspešno prepreči, da bi se državljani spontano ali organizirano uprli tiraniji s strani vladajočih. Tudi danes se v ZDA levičarji vztrajno borijo, da bi čimbolj omejili nošenje orožja, kar pa je precej omejeno tudi v Sloveniji.

Desnica načeloma verjame, da imajo državljani naravno pravico do samoobrambe z vsemi sredstvi in tako s tem namenom tudi posedovati in nositi strelno orožje.

8. DIKTATURA
Že samo po sebi je jasno, da levica zagovarja diktaturo, tudi sodobne, na papirju demokratične države, kjer vlada levica nimajo zadržkov za sodelovanje z diktaturami. Prej ali slej pride do diktature tudi v vsaki državi, kjer skrajna levica vlada dlje časa, temu smo bili na primer priča v Venezueli. Ko zadeve presežejo vrelišče pa se obdobje takšne diktature konča krvavo, temu smo bili priča ob npr. razpadu SFRJ, ali pa primer Čila, kjer je po najhujše – zdrs države v komunizem – morala preprečiti vojska. Ob tem je general Augusto Pinochet dejal: “demokracija mora biti včasih oprana v krvi.”

Desnica po drugi strani brani demokratično ureditev in z njene strani ne prihaja do pozivov k omejitvi svojih političnih nasprotnikov. Tudi vojaška oblast s strani generala Pinocheta v Čilu se je po stabilizaciji razmer končala miroljubno, z referendumom in volitvami, v času svoje oblasti pa je vojska pri vladanju upoštevala nasvete mednarodnih strokovnjakov.

9. NADZOR NAD MEDIJI
V totalitarnih sistemih ni bilo svobode govora in medijev, vojno svobodi govora pa je nedavno napovedal tudi levičarski šef globoke države Milan Kučan. Tudi sicer slovensko medijsko krajino dominirajo levičarski režimski mediji, kot je RTV Slovenije v državni lasti, ki smo jo vsi prisiljeni plačevati ali pa Večer, Delo, Dnevnik, ki so v tajkunski lasti.

Od režima neodvisni mediji v zasebni, kot je Nova24TV, kjer prostor dobijo tudi sredinske in desne zamisli smo po drugi strani podvrženi neverjetnim pritiskom, čemur priča usklajeno napadanje s strani globoke države in pritiski na uredniško politiko.

10. DRŽAVNI MONOPOL NA PODROČJU IZOBRAŽEVANJA
Za ideološko indoktrinacijo je bistveno, da ima država monopol nad izobraževalnim sistemom. V skladu s tem deluje tudi slovenska levica, saj se še kar upira zagotavljanju izenačitve financiranja zasebnih šol z državnimi šolami, arogantno pa je na zaslišanju minister Jernej Pikalo napovedal, da za Šarčevo koalicijo reševanje tega problema ni prioriteta.

Član SD in nekdanji visokošolski minister Jernej Pikalo ima uro za 7.000 evrov, otrokom pa ne privošči dostopnega šolanja v bolj kakovostnih zasebnih šolah. (Vir: Facebook)

Desnica pa zagovarja tudi pluralnost v izobraževalnem sistemu, kjer državne šole dopolnjujejo zasebne šole. Otroci davkoplačevalcev kljub temu lahko uživajo v prednostih konkurence v izobraževanju, v t. i. voucherskem sistemu starši “voucher”, ki ga prejmejo od države unovčijo z namenom izobraževanja otrok v katerikoli šoli. Uvedba takega sistema je deležna podpore v ZDA, dobre izkušnje s tem imajo namreč že v Skandinaviji, ki slovi po konkurenčnem in kakovostnem šolskem sistemu.

J. Ž.

 • vsemojebabe

  Kaj vam ni jasno?
  EU je prepovedala tako komunizem kot nacizem in fašizem.
  Je res treba to še posebej razlagati!

  • Republic Commando

   Očitno ni, če se pa v SLO, članici EU ponovno širi kot kuga. Komunizem mislim.

  • Friderik Peršič

   Aja ? Kdaj pa …?

   • Republic Commando

    V resoluciji iz leta 2009.

    • Friderik Peršič

     Nič takega se ni zgodilo …

     • Minovak

      To govorijo nepoučeni in predvsem zagovorniki rdečega sistema pri katerem sta se kalila fašizem in nacizem.

 • Olga2345

  Zaradi vsega navedenega je evropski parlament izenačil komunizem z nacizmom in fašizmom! Kučan je komunistični zločinec, zato naj bo lepo tiho in sedi doma pri Štefki ali pa ga bo treba ovaditi in poslati tja, kjer bi v vsaki demokratični državi sedel že od osamosvojitve!

  • Friderik Peršič

   Olgica , ti in tebi podobni imate srečo , da se Kučan nima časa ukvarjati z komentatorčki na temle wannabe mediju …niti za sodne stroške ne bi imeli …

   • branči

    a kučana omenjaš? nekoga, ki je pospravil svoje neposredne tekmece, zraven pa podkupil sodišča, da mu niso sodili zaradi veleizdaje slovenskega naroda, ki se je začelo s predajo orožja TO po njegovi komandi! se vidi, kaj si danes po tolikem času lasti čefursko gibanje neuvrščenih!

    • Friderik Peršič

     Hu , Branči …prepričan sem , da imaš za vse trditve dokaze . Ali pa si spet preskočil terapijo …?

    • Friderik Peršič

     Branči , pa ne da si malo cenzuriral samega sebe …?

  • samsara

   Druga opcija je nujna, ne glede na vse. Tudi, če se skriva pod Štefkinim krilom.
   Upam in si želim, da jo skupaj dočakamo in praznujemo.

 • antimur

  Ne samo, da so skoraj enaki, oni so neprimerno slabši, bolj pokvarjeni in Bog ne daj, da pride do vojne, tudi bolj zverinski. Kučanisti so pa še nadgradnja vsem levakom, fašisti in nacisti so angelčki proti njim, vsaj kar se tiče odnosa do svojih sonarodnjakov.

 • Garbage man

  Zajčjeusti in državljan d danes ne delata? Ali pa ljubkujeta pri sivem madžaronu?

 • Aron

  Čakta, čakte…. enkrat so začetniki komunizma sami Židje, drugič pa so komunisti največji nasprotniki Židov. Zmedeni, oprani s Pervolom?

  • Hun

   Tko kot so za Dolfija da je spucal Žide in naredil cisto raso. Na drug stran pa navijajo za Žide v Izraelu.
   Razumi kdor more janšiste.

   • Aron

    Janšisti so bili vedno na strani okupatorja- pač enkrat se klanjajo Nacijem, drugič Netanjahuju.

 • bubamara

  Komunisti so v SLO elitni razred. Neumen narod misli, da jim samo komunisti omogočajo “zastonj” šolstvo in zdravstvo ter solidne socialne transferje. Nekaj kar je ostalo iz socijalizma. Premik v glavi neumnega naroda ni mogoč. Neumen narod ne razume, da recimo v Avstriji imajo tudi “zastonj” šolstvo in zdravstvo pa nimajo komunistov. Socijalni transferji so tam veliko bolj bogati kot v deželi demokratičnega socijalizma. Neumen narod si res zasluži samo komuniste.

 • Hun

  Vsi ki ste mel članstvo partije v Slo bi vs moral strpat v plinske celice.
  Moral bi prevert vse potuhnjene oportunisticne karakterje. Vse politike od leve pa do desne umerjenosti.

 • abc

  ( Najboljša predsednica vlade v britanski zgodovini Margaret Thatcher ) Zopet en bedast članek.

  https://www.youtube.com/watch?v=htDWt4R8jPc

 • ĐĐ Style

  Spet domosralska videnja na svet okoli sebe. Fašisti ste od dneva ko so vaši predniki zaprisegli Hitlerju in tako bo ostalo za vse čase. Ta ista stran je izgubila vojno, THE END.

  • Republic Commando

   Utihni ti, otrok kapitalizma, ki NITI SEKUNDE nisi preživel v komunizmu. Navijaš za sistem, ki se NIKJER NE OBNESE, zraven pa vse ,ki niso za ta sistem zmerjaš z domobranci, ki jih ni že70+ let. Patetičen otrok provokatorski zabit. :))))

  • Minovak

   Kaj pa pakt Ribbentrop – Molotov, s tem se je začelo…komunisti so največji izdajalci svojega naroda od nekdaj…

  • Capi

   ……..to si se v OŠ na pamet naučil?

 • Domus Lubus

  In to napiše medij, ki je po načinu pisanja še najbolj podoben medijem iz časa komunizma, s svojimi izprijenimi idejami in v službi ene stranke, ki se jo poveličuje in jo vodi nedanji zagrizen komunist. Da ne omenjam penezov skrajne madžarske desnice.

  Napišite še kakšen članek o tem, kako se leve stranke financirajo s sumljivimi krediti iz Srpske krajine.

 • Slovenec

  Komu je sploh namenjeno to klobasanje? Otroci taksnih besede se ne razumejo. Vsak dan bolj v sluzbi resnice. :D

 • Van Der Waals

  KAJ LEVI FAŠISTI PONUJAJO: LEZBIKE, FEMINISTKE, PEDRE, MUSLIMANE, ČRNUHE, REVŠČINO ZA NAGRADO PA ŠE SOVRAŽNI GOVOR IN ŠE MNOGO DRUGO. KOT V TOP SHOP VSE V KUP PA USE ZANČ.

 • Ryuk

  Dokaz: Kdo je kriv, da Slovenija še ni ratificirala resolucije evropskega parlamenta z leta 2009 o evropski zavesti in totalitarizmu?

  • Osti jarej

   …seveda ne….ker v mafijastanu vsak svoj totalitarizem furajo…

   • Gasper Zorman

    Ali veš o kateri resoluciji je govora?

   • Steiermark

    ubogi, ti imaš močno vidne posledice edinega totalitarizma, ki se uveljavlja kar naprej, pri nas…… Mislim, da ti ni pomoči.

 • Hun

  Žid Sheldon Adlson Trumpčev satanski botr s cca 30milijard dolarjev je izjavil, da je treba vse drzave na Svetu nacionalizirat in postavt avoritarnega( ne avtoriteto) voditelja, ki bo odpravil demokracijo, ker nikjer v stari in novi zavezi ni slisat da je omenjena demokracija. Satanski Žid je izjavil, da je demokracija za šibke ljudi in da take ljudi nimamo kj ujčkat,da zdravsvo ne bi smelo biti niti mal socialno, ker zdravstvo je samo za bogate. Reveže je potrebno tretirat kot živali.

  Jst se mu pridruzujem, ker bogati kapitalisti ne maramo pokojninskega sklada, ker je to socialisticna doktrina in samo podpira socializm ter duši močno državo. Vsak mora sluzit denar dokler lahko dihaš, pokojnina je samo za lenuhe, ki jokajo delal sm 40let v socializmu zdj mam pa komaj 500€ pokojnine. Kdaj je kdo slisal kapitalista kot je Trump in bogate Žide, da jamrajo o mali pokojnini. Žid Sheldon Adlson je 85 let star, komaj se premika pa s svojim boingom prileti in se meni preko Trumpa s Kitajsko, Singapurjem, Brazilijo, Rusijo, Japonsko….za gradnjo megalomanskih palač kazinov za igre na sreco in lobira za tistega politika ki se podkupi za velko vsoto in dopusti gradnje ter uvedbo zakona o legalni prostitucuji, kii vela izrecno samo v teh kazinojih. Vodirelji morajo stremet k odpravi demokraticne Ustavne ureditve, ki odpravlja sovražni govor. Namrec sovrazni govor odpravljajo samo šibki ljudje, šibke se ne ujčka in zavija v vato jasno jim he treba povedat da so šibki, bolani, stari, revni in nimajo kaj pocet v kapitalisticnih absolutnih drzavah.

  • Osti jarej

   …mene pa zanima,kdo je naš pokojninski sklad izravbal do podna?!?

   • Peter Leskovar

    Golubič

    • Osti jarej

     …pa pedrle

     • traktor

      A je pederle dajal ljudi pri 38. letih v penzijo? Zdaj imajo pa po 700 in več ojrov penzije, vplačevali pa so jim od 150 dem osnove. Kar sami ste si zropali blagajno.

   • Hun

    preber si zgoraj moj komentar in nos del krivde sam kdo ti je oripal. Ce das lopovu moznost te bo okradel.

  • Hun

   Kaj zdj uopkojenci ste zmedeni mal.
   Noben ne upa kontrirat mojemu clanku.
   Tulte o kapitalilizmu ne veste pa kaj je to, ker ste zivel v kimunizmu hodil kot policaji, gozdarji, rudarji …z 40leti v pokoj. Kaksb pokoj pr strdesitih letih, 60, 70..
   Vsak se mora prilagodit, ce fizicno opesas se priucis in vklpis mozgane in se ukvarjat zacnes s trgovino, borzo, programerstvom, racunalniskimi aplilacijami…moznosti za zasluzek je nesteto.
   Ne pa da dusite gospodarstvo, ker cakate na pokojnino. Pokojnino so si zmislil komunisti. Pred 2.svet vojno jo v Sloveniji ni bilo. Za to sluzis in si kopicis lastnino oz vlagas v vrednosti sklad, ki z delnicami trgujejo na borzi in se ti plemenit denar, ki ti bo namenjen kasnej zacmesecno rento. Ne pa da drzavni pokojninski sklad “pazijo” drzavni uradniki, ki jih prej al slej zasrbijo prsti in ga okradejo odgovarja pa noben. Jst svojega denarja nikol neb zaupal v drzavni pokojninski sklad da pisarniski uradnisku lenuharski molj zivi na racun mojih sposobnosti. Socialisricna tvorba drzavni pokojninski sklad je treba odpravt in place bodo visje, ker drzava ne bo trgala od bruto zasluzka za pokijninski sklad na koncu vam ga ojradejo in ne odgovarjajo. Vsak posameznik ma pravico lastnega odlocanja kam bo vlagal del place. Kako morate tujcem zaupat svoj vec deset letn denar brez da nimate pravice ter moznosti vsakodnevnega pogleda, preverjanja ce je tvoja vsota, ki jo vlagas za hude case res pod varno streho. Znan pregovor, ki si ga ponavlja kot mantro da se mu vzcepi v podzavest, vsak student ekonomije na znanih ameriskih Univerzah Harvard, Yale…je TRUST BUT VERIFY( zaupaj ampak preverjaj). Se pravi ko zaupas nekomu denar v nalozbo ti mora omogocit pravico za preverbo kaj se s tvojim denarjem dogaja.

   • Bald Eagle

    Moram priznat, da se skoraj nikoli ne strinjam s tabo, tokrat pa se.

    • Hun

     Zato ker noben ne kapira mojih provokacij ze od samega starta. Vsi na tem portalu tulijo o kapitalu, berem pa velko vecino komentarjev v stilu kdaj bodo penzije visje. Zato provociram v stilu ces cakas na politika in volis Janso, da ti jih dvigne in si domislja kolk je njegov volilni glas vredn namesto da bi bil vsak sposobn pidjetnik in lobiral Jansi v kampanijo; ki bi mu prinesla vecinsko zmago in bi meje bile danes zaprte. Pri nas se ljudje od 50leta in vec ne morjo prilagodit in ne upajo sami kaj ukrent da zasluzijo vec denarja. Politik je zato, da skrbi za varnost drzavljanov, lastnine, zmanjsa davek na mimimum in skrbi za strateske zunanje nalozbe za lastno drzavo. Ne pa dvignil nam bo pokojnine. Potem pa voljo za populuste kot je Erjavec ki jih sopa z obljubami da bo dvignil penzijo na 1000_
     Provociram narod da se sami zganejo na konc sm pa komunist, hehehe. Zato pa smo tam kjer smo ker so nasi desni volilci sami apaticni in se ne znajo gibat v kapitalisticnem svetu. Ocitno jim je res socializm v yugi hrbtenico upignil in kastriral jajca.

     • Gasper Zorman

      Iz tvojih komentarjev niti pod razno nisem prišel do zaključka, da bi bil komunist, ravno nasprotno.

    • Gasper Zorman

     Bi vaju rad videl pri 70 do 80 letih kot programerja.

   • totex39

    Se strinjam o tem komunističnem pokojninskem sistemu smo že veliko govorili, ampak ostaja še vedno isto, kajti to je denar, ki se kopiče za lenuhe in to bi bilo potrebno odpraviti. Začnejo se naj zgledovati po kanadskem sistemu je zelo dober.

    • Hun

     Jansa ti tega nau nikol odpravi greva loh stavt. jst dam ceu premozenje.

   • macon

    Ok, plus, samo programiranja ne morejo delati stari ljudje, ker je pretežko. Zahteva popolno koncentracijo in nič napak oziroma minimalno, ker drugače nič ne narediš.

    • Hun

     Starejsi loh dela tud 4ure tok bo ze koncetracije. Vzame te pa vsak ker kadra povsod po EU primankuje

   • Gasper Zorman

    Kaj pa se zgodi s tvojim skladom, ko pride do borznega zloma?

    • Hun

     bom skusal cim bol na kratko, ker nism clovk dovgovezenja..

     portfelj vedno sestavs po karakterju in letom primerno. Za starejse je najbolje vlagat v obveznice nimajo visokega koeficijenta tveganja in imajo ze v samem startu sklenitvijo nakupa zajamcen procent obrestnega donosa. Obveznice malokdaj prizadane Svet. kriza oz. ce kihne borza v ZDA se prehladi cel Svet in tudi ce se dotakne tvoje nalozbe so obveznice ze ob sklenitvi pogodbe vezane na dobo, odvisno od 10- 25 let in ce vmes cena pade se potem stanje krize pomiri in optimizem na borzi se normalizira v pozitivn trend da nalozba zacne rast na optimalno ravn.
     Zdj pa kar je najpomembnejse so pa davki v kateteri drzavi sklens posel. Slovenijo ti odsvetujem. Avstrija je za obdavcitev kapitalskskega dobicka vred. papirjev ze OK s rem da je blizu.

     Jst prek prijatelja na Dunaju vlozim na njegovo firmo ki jo ma registrirano v Dubaju. Ampak to je ze druga zgodba ker vlagamo v vse kar zanimivo in z predhodnimi informaciji s tem ko doloceno vsoto ze iz preteklosti zasluzka si loh prvoses rizicnega gemblanja.
     Ta svet trgovanja je enrmn nesteto kombinacij tko da bi loh govorila v nedogled.

  • večni srb

   Demokracijo je utemeljil Platon, s svojo Republiko, ki lahko deluje edino, če jim vlada filozofski kralj.

 • Ana Job

  Med drugim levičarji spodbujajo brezposelnost. Se sploh splača delati?

  Kaže namreč, da imajo tisti, ki delajo za minimalno plačo, manj denarja, kot ga imajo brezposelni.

  • Osti jarej

   ….janši se zahvali….on je uvedel znameniti zujf,ki je revežem vzel…….dejstvo je pa tudi ,da nobena politika ne ustvarja ugodnih pogojev za podjetništvo,ki daje delovna mesta……in nima vsak sreče,da bi imel politika v žlahti in na podlagi slednjega fajn delovno mesto v JU ali pa EU parlamentu

   • Steiermark

    “ne lupetaj” levaček, če nisi sposoben doumeti realnosti in resnice!

  • večni srb

   V komunizmu, se peščica priviligiranih posameznikov žrtvuje za celotno družbo, ki lahko zato uživa življenje, največja vrednota je prav svoboda.

   • Ana Job

    Ne vem, koliko svobodna je bila družba v komunizmu, če je Udba opravljala likvidacije do 90. leta. Ena izmed žrtev je bil še moj ded in sicer leta 1990. Zakaj pa misliš, da se vžigam?

    • Hun

     Jst ti pa tu Ana ne vrjamm, oprost ampak res ne?

     • Ana Job

      Ni treba, Hun. Bolje je tako, da ne veste vsega, vseeno mi je.

    • ĐĐ Style

     Ti predlagam , da objaviš svoj TRR in ovčice ti bodo začele pošiljat prispevke. No to je bila zajebancija. Sedaj ena resna NE SERI

     • Ana Job

      Ti ne seri, ne veš kaj je Udba. Nisi imel opravka. Dobro zate. S prevezo na očeh je lepo živeti. Kar ne vidiš tudi ne boli in tako živite levičarji. V namišljeni pravljici.

     • ĐĐ Style

      Sorry, amak če nekdo trdi , da je njenejga dedka udba likvidirala leta 1990 mu v oči lahk orečem, da serje. Če bi to bilo v obdobju 70-80tih bi ti nekako verjel.

     • Ana Job

      Kar živi naprej v svetu pravljic.

     • Ana Job

      Pejt sladko spančkat.

   • Gasper Zorman

    V teoriji je tako kot si zapisal, v praksi pa vladajoči v komunizmu, zaradi svoje človeške narave poskrbijo zase, ker pa bluzijo z iluzornim ekonomskim sistemom, ki ni primeren za človeško naravo, pa gospodarstvo propada, enakopravna večina pa živi v revščini, dokler ni tako hudo, da poči. Komunizem ne deluje, je približno taka iluzija za posameznika, kot uspeh v MLM sistemu.

 • Roman

  fašizem, nacizem, komunizem, to je vse isto, to so sami totalitaristični hate sistemi, ki se borijo za totalno oblast nad narodom

  • večni srb

   Zmenit se je treba, horda ima vedno prav.

  • xxxxxx yyyyy

   Si pozabu janšizem

   • Gasper Zorman

    Janšizem, kučanizem, meni sta ta dva pojma neumna…

  • Djuro Sumar

   Saj sem vedel. Kapitalizem pa se bori za malega človeka.

   • Gasper Zorman

    Ne v kapitalizmu se bori vsak zase, trg ti omogoča, da z dobro idejo uspeš iz nule. V komunizmu ali socializmu te možnosti nimaš.

    • Djuro Sumar

     Kapitalizem temelji na izkoriščanju in bo nekoč prav zaradi tega propadel. Človeški pohlep je kriv za vso bedo človeštva.

 • Osti jarej

  …naj živi orban in erdogan,salvini in še kdo……te parole so kle dobrodošle

 • Bald Eagle

  Deklaracija CK-KPS, 16.9.1941, podpisan Boris Kidrič
  Strogo zaupno!
  Samo za organizacije partije!
  16.IX.1941
  Deklaracija CK – KPS
  K pozivu KPJ je CK zavzel sledeče stališče:
  CK se zaveda in povdarja da je pri sedanjem političnem položaju napočil čas za izvršenje socialistične revolucije.
  CK se zaveda da je globok prepad med KPS in med liberalci,
  krščanskimi socialisti in ostalimi politično usmerjenimi elementi v
  OF.
  CK se dalje zaveda da se mora na predvečer revolucije prenehati z
  vsako skupnostjo z meščanskimi elementi v OF, ker so to isključno samo
  protirevolucionarci in taki elementi ki so iz koristolubja prodali
  svoje prepričanje, in streme za gospodstvom v novi kapitalistični
  državi in ki nimajo nobenega razumevanja za delovni svet.
  V pravem spoznanju sedanje revolucionarne situacije CK sklene da se
  izvede sledeče nepreklicne ukrepe, ki so potrbni da se zmagovito
  izvede revolucija:
  1.) Vsi voditelji v OF, ki pripadajo kakšni meščanski smeri se morajo likvidirati.
  2.) Vsi veleposestniki, kapitalisti, industrijci in kulaki se morajo likvidirati.
  3.) Vsi voditelji in funkcionarji meščanskih strank, ki niso na delu
  v OF ali pri NOV in kateri ne bodo likvidirani tam, se morajo likvidirati.
  4.) Vse voditelje bele garde se mora likvidirati.
  5.) Vse voditelje plave garde se mora likvidirati.
  6.) Vse SS-ovce in gestapovce se mora likvidirati.
  7.) Vse intelektualce, študente in kavarniške političarje se mora likvidirati.
  8.) Vse duhovnike, ki so se izjavili proti delovstvu se mora likvidirati.
  9.) Vse bivše jugoslovanske oficirje, tudi one ki so pri NOV, se mora zapreti.
  10.) Vse duhovnike se mora zapreti. Cerkve ostanejo zaprte, iste se
  ne sme rušiti. Represalije se sme izvajati samo na drugih cerkvenih posestvih.
  11.) Vsa vojaška odposlanstva kapitalističnih držav, ki se nahajajo
  pri NOV se mora prisiliti da odpotujejo. Vsak daljni razgovor je
  prepovedan.
  12.) Vse osebe, ki se protivijo našemu osvobodilnemu boju se mora že
  sedaj tajno odpeljati in predati NOV. Iste se mora likvidirati samo v
  slučaju ako to situacija ali pa zunanji položaj zahtevata.
  13.) Vsi meščanski časopisi ne smejo izhajati. Radioaparate se mora takoj odvzeti.
  14.) Vsi javni uradi in vse življensko važne ustanove kakor tudi prometna središča se morajo
  takoj zasesti z oddelki NOV.
  15. Vsi ti ukrepi se morajo izvesti na dan, ki bo zato določen.
  16. Vse likvidacije morajo izvršiti posebni oddelki partije.
  Partijske organizacije na terenu in v oddelkih NOV morajo skrbeti za
  najstrožjo tajnost teh navodil.Samo najvažnejši stari člani,
  funkcionarji partije, smejo vedeti za ta navodila; samo ti so določeni
  za določitev krivcev.
  Živela socialistična revolucija!
  Živio Stalin, vodja vsega delovnega ljudstva!
  Za CK – KPS:
  Boris Kidrič

  • Friderik Peršič

   In ti imaš seveda shranjen original …ali pa si spet preskočil terapijo in se ti med ptički prikazujejo tudi razni ( neobstoječi ) dokumenti …?

   • Bald Eagle

    Vidim, da te je resnica močno spekla, zato si pa zacvilil, kot ranjen prašič. Presneti boljševik opranoglavi!

    • Friderik Peršič

     Pokaži mi original pa se posujem s pepelom …pripravljen pa sem celo pojesti Marxov Kapital , brez olja , kisa , popra in soli …

     • Gasper Zorman

      Ne bodi len in si najdi sliko dokumenta na internetu, v google vpiši Kidrič, Kardelj, likvidacije političnih nasprotnikov. Pa biti tako prepričan v to, da ti je vse jasno, da pol obljubljaš, da boš pojedel knjige, je tudi nesmiselno.

 • Peter Leskovar

  NSDAP = National Sozialistische Deutsche Arbeiter Partei = Nacionalno Socialistična Nemška Delavska Partija/stranka. Erm…….hitlerjeva stranka….kaka podobnost dragi SD in Levičarji? Socializem? Nacionalni interes? Delavska stranka?…No to z desno nima čisto nič za opraviti, ampak ok…..sej….brez veze.

  • Hun

   cudi me da so hitlerja na volitvah podprle vse krscanske stranke, prasci zmanipulirani prfukneni.

   • Gasper Zorman

    No Hitler je seveda bil socialist in hkrati nacionalist… Itak je vse pomešal, čene bi trpel v kanaluzaciji Dunaja in bil vpisan na akademijo, bi se drugi svetovni vojni izognili.

    • Hun

     Tok je ene dinamike , ce ne bi bilo tako ali bi bilo drugace. Pi bitki smo vsi generali lahko. Mozno pa da je mal tud v zvezdah zapisan. Ker ze teorija kaosa pravi v konstantnem redu se pojavi šum in sprozi domino efekt oz. v kaoticnih razmerah se zmeraj opazi red…

 • Bald Eagle

  Izvirni greh zgodovinopisja ni toliko v Marxu samem, kot v doktrini, da je partija “avantgarda”.
  Gre za tezo o nezmotljivosti partije: partija je edina, ki ima vedno prav in vidi najdlje v prihodnost. Zato tudi piše in preoblikuje zgodovino po svojih željah: če partija reče, da si izdajalec, boš moral to priznati, pa naj je to dejstvo ali čista laž, kajti partijska beseda je vedno vredna več kot vsa gola dejstva!
  Enostavno preverljivega dejstva, da so se poboji začeli že leta 1941, partijsko zgodovinopisje na primer še danes ne prizna, zato je naša “uradna” zgodovina NOB žal že od samega začetka čista potvorba, ki zamenjuje vzroke in posledice. Spomnimo se še montiranih procesov, ko so svojo škodljivost in izdajstvo (vohunjenje na primer) priznali tudi popolnoma nedolžni ljudje – ker naj bi to bilo v korist edino zveličavne partije in njenih “svetih” ciljev.
  Partijska avantgardnost je nekaj podobnega kot dogma o nezmotljivosti papeža, vendar zaradi dogme o nezmotljivosti papeža ni bil nihče ubit, zaradi partijskega avantgardizma pa po vsem svetu milijoni.

  Zaradi “privzetega” načela o absolutni večvrednosti partije so vsi drugi politični subjekti in posamezniki takorekoč samo “golazen”, nevredna vsakršnega spoštovanja, katere besede ni treba poslušati in upoštevati. Vredni so samo zaničevanja in zasmehovanja, pa tudi če gre za še tako poštene, pametne in daljnovidne ljudi. Partija in njeni izmisleki so vedno daleč nad njimi.

  Tega nespoštovanja drugih se je nalezla tudi naša partija, saj je nespoštovanje nasprotnikov (in gojenje zaničevanja in smrtnega sovraštva do njih) v samem temelju boljševizma, to je, komunistične metode, kako priti na oblast in tam zavekomaj ostati. Zato našim boljševikom – tako kot tudi vsem drugim po svetu – ni bilo težko pobijati nič krive ljudi. Saj so oni verovali v svojo partijsko nezmotljivost in morala pa humanost sta potemtakem popolnoma odveč. To potem imenujemo “nov narodni značaj”.

  Problem na naših tleh je nadaljevanje te “nezmotljivosti” v demokratičnem sistemu, ki predpostavlja enakost med ljudmi, enakovrednost njihovih pogledov in demokratični postopek sprejemanja predlogov. V glavah se pri prehodu v demokracijo ni dosti spremenilo, saj tega nihče ni zahteval, lustracija pa ni bila izvedena. Stranke, ki izhajajo iz partijskega miselnega sveta, še danes ne sprejemajo enakovrednosti nasprotnikov in do resnice, do njih in njihovih prepričanj nimajo nobenega spoštovanja, oziroma ga samo hlinijo kot del svojega makiavelizma. Zato je sodelovanje s takimi strankami v demokratični ureditvi možno le z bolj ali manj popolnim podrejanjem, kar lepo kažejo tudi naše koalicijske zgodbe.

  Zato bi bilo treba iz glave naših kvazi-levičarjev najprej izbiti iz glave podedovano domišljavost, ki čepi na partijskih ideoloških usedlinah iz totalitarnega režima, šele potem lahko zares pričakujemo normalen demokratični dialog in s tem napredek na političnem polju. To je konec koncev potrebno tudi za oblikovanje že prepotrebne evropske leve stranke pri nas.

  • večni srb

   Bolje bi bilo, če bi komunistična stranka še vedno obstajala, potem jim vsaj ne bi vladala peščica fašističnih družin ampak bi se morali menjavati na partijskih volitvah. Zdaj so se pa sami zajebali, nihče se ne upa zameriti sodobnim fašistom v senci.

  • Hun

   No no tu tecmorm popravt. Ker politicnih civiliziran demokraticnih dialogov nevpoznamo danes nikjer. Za zmago na volitvah se danes v svobodi govora posluzuje najnizkotnejsi udarci pod pasom.
   Politicna obrt je tud za dolocene ljudi z hladnim oportunisticnim karaktarjem in brez kancka moralne vest, ker temoerament in živci te pokoplejo v tej obrti.
   Kje pa vids ZDA normaln politicni dialog. To je tekma in zravn spada komolcarstvo. Tud v poslu je tko.
   Čustva in normaln dialog mas z zeno, ce ni prevec tecna

 • oto

  V prispevku pogrešam vsaj omembo števila žrtev zločinske morije katoliške cerkve……?!

  • ALERON

   Napram komunistom zanemarljivo

   • Hun

    as ti stel mrtve

  • branči

   a je bil stalin ruski pop? da eno govnoto nabija vse poprek, kar ne diši po komunizmu, je samo degenerirana pamet, ki jo poseduješ!

  • večni srb

   A obstaja še kakšna druga zgodovina razen cerkvene?
   Će že, ne bo dolgo.

  • xtc

   Ki so v primerjavi z vami socialisti vseh vrst od Titekovih,Stalinovih,Adolfovih in Benittovih pravi amaterji skupaj spravite vsaj 400 miljonov mrličev.

 • Bald Eagle

  Komunizem in vsi njegovi levičarski derivati je zločinska ideologija smrti, ne življenja.
  Niti enega komunističnega režima ni bilo na svetu, ki ne bi bil do skrajnosti krvav in zatiralski do lastnih ljudi, ki ne bi uporabil najhujših podlosti za polastitev oblasti. Tak je bil pri nas, tak je bil povsod drugod.
  Komunizem je huda civilizacijska sramota, ki jo po vsem, kar o komunizmu vemo danes, lahko zagovarja samo še umsko prizadet individuum. In takih je žal v Sloveniji še ogromno število.

  • Domus Lubus

   V bran komunizmu pa lahko povemo, da je iz vrst komunistov izšlo kar nekaj velikih umov in demokratov, kot naprimer Janša, Zver, Gorenak……

   • Friderik Peršič

    Hahahaha , če tole ni vic leta …ali pa si mislil resno ?

   • macon

    Najprej moraš izkusiti, kaj je pravi drek, da si lahko proti njemu. Na srečo ste vi PRAVI levajzarji-komunajzarji ostali trdni in karakterni, da ne odnehate na poti iz Jajca v Kurac.

    Držimo pesti za vas, tovariši, za venec bomo vsi skupaj dali.

    • Hun

     Jst ne vidm vse komuniste kot likvidatorje in lopove. Res da sm premlad za tisto obdobje ampak mi fotr reku da je blo vecina partijcev po uradih poslusnih in ovaduskih. Tko da Vinko je stara gard, ki bi lahko rekel to zanga.
     Celo karijero zaposlen v drzavnem sektorju in nato podrejen in poslusn Janezu Jansi.

     Zame so vsi drzavni uradniki komunisti tudi danes.
     Niti dneva kariere na prostem trgu je zame komunist pa si lahko mislis kar hocs
     Tist k zakluc fakulteto in takoj starta s prvo sluzbo kot uradnik al prek starsevskih vez v drzavno firmo al EU parlamen je zame komunistek.

 • Bandit123

  Ne čudim se več ljudem, ki pravijo, da jim gre na bruhanje, če berejo Novo 24. In dejansko pišete kot da ste živeli v neki grozni diktaturi. Vi niste imeli, ali ste pa izgubili stik z realnostjo.

  • Republic Commando

   Utihni ti, ki niti sekunde nisi preživel v prejšnjem sistemu. Sicer pa če ti gre nova toliko na živce, nevem kaj potem ti in ostali wannabe komunisteki visite celi dan tu. Pojdite na vaš portal in berite pravljice napisane po vašem omejenem okusu. Problem rešen, mi se znebimo vas imbecilov vi pa nove.

   • xla

    preživel mnogo minut. kot otrok, šolar, srednješolec, edini sistem ki se je trudil dati vsem čim več. ne popoln, daleč od tega, vendar najbližji temu. kar je sedaj in kar desnica napoveduje, je totalno razčlovečenje.

  • branči

   bruhaj in se udavi v lastnih iztrebkih! te ne bo nihče pogrešal!

  • xxxxxx yyyyy

   Po mojem so šli v kura c pri zdravi pameti ne greš take članke pisat

 • večni srb

  Komunizem je boj med delavci in kmeti, za brezrazredno družbo, v kateri bodo vsi člani komune postali samo eno ali drugo.

  • luckyss

   Če bi napisal …boj delavcev in kmetov proti oblastnikom, tovarnarjem in kleru, ki mislijo, da je nekdo z več denarja tudi boljši in več vreden človek…bi bil bližje resnici..;)

   • večni srb

    Revolucije je že zdavnaj konec oziroma se je sfižila, ravnovesje med delavci in kmeti pa je vsako leto bolj narušeno. Nekdo bo na koncu pobral vse.

    • luckyss

     Edina revolucija se je zgodila 1798, ko je “plebejcem” prekipelo…
     No in potem ko so zavohali slasti oblasti, so postali takšni kot tisti , ki so jih obglavljali..Človeška požrtnost in egoizem sta očitno večna..

     • večni srb

      Vseeno delavec in kmet ni isto, poglej recimo učitelje in učence, kam pa oni spadajo?
      Mogoče med kmete, ki bi radi postali delavci, ampak narava ni fabrika.

     • luckyss

      Mešaš jabolka in kostanj..

     • večni srb

      To je vse pod kmete, jabolčni sok in kostanjev pire je pa za buržuazijo.

     • luckyss

      Za Buoržazijo je bil aktualen kostanjev piknik z jabolčnikom in kasneje kmečke deklice..

     • Djuro Sumar

      Tako je. Pohlep je kriv za vsa sranja na zemlji.Pohlepni pa niso tisti, ki prosijo za dve žemljici, temveč tisti, ki mu eno ukrade.

    • Djuro Sumar

     Po mojem kmetje, ker ti preživijo vse vojne.

   • macon

    Boj prevratniških psihopatov proti oblastnikom in zdravi pameti z izgovorom zavzemanja za revne in izkoriščane za katere jih v praksi boli krulac.

 • luckyss

  Tokrat je članek celo na določeni ravni in zato ga je vredno komentirat..in seveda opozorit na napake..
  Naj kot prvo takoj povem, da je “svet” s sedanjim turbokapitalizmom obsojen na vojne in propad…Je le razlika, če ti vržeš 400 atomskih bomb naenkrat ali izvlečeš 400 mečev in greš s konjem v napad..torej resen konflikt pomeni tudi propad človeštva..
  Kar se tiče religij..krščanstva, muslimanstva ali komunizma…je vse eno in isto sranje..
  Voditelji rabijo ovce..in teh vas je dovolj..
  Svet ne bo preživel brez komunizma….ja, ta izjava je za vas idiote verjetno šokantna, ampak tako je …
  Je pa treba povedati, da komunizem še nikjer na svetu ni bil prakticiran..so se pa mnogi kapitalisti, fevdalisti in ostali egoisti skrivali in tudi uspešno osramotili to humano idejo..
  To pišem brezveze, itak vsi skupaj tule niste prebrali del Marxa ali Engelsa..
  Je pa potrebno povedati še nekaj…Naša stranka, ki se imenuje “levica” nima s to usmeritvijo nobene veze, pa če vsi nosijo majice Che Guevare…Ti so plačanci najbolj skrajnega desničarja Sorosa..
  Ampak ne bomo o tem debatirali …ste prebutasti…pojdite k maši, spovedi in donirajte komunistu, ko mu bo zmanjkalo drobiža..
  Ovce bedaste..

  • Friderik Peršič

   Dejstvo je , da politična ureditev prihodnosti mora biti komunizem , ker v nasprotnem primeru prihodnosti ne bo …trenutni sistem bo prej ko slej trčil ob nepremostljive ovire pri večni gospodarski rasti …

   • luckyss

    Ja, res je…
    Kot je tudi res, da je tu najbolj neprimerna stran za objavo takšnega dejstva ;))

    • Friderik Peršič

     Hahahaha , ja res …

    • Gasper Zorman

     Nova24 tv, se mi zdi najbolj primerna stran za take debate, saj odpira realne probleme, čeprav seveda pretirava, torej dovoljuje debate, ki jih na drugih straneh bodisi ne dovolijo ali pa omejujejo. In je hkrati ena redkih strani, kjer si desničarji upajo povedati naglas, kaj jih tare, levičarjev pa ne cenzurirajo, kot bi jih npr. v levih medijih, kjer na nekaterih sploh ni možna debata.

   • Mimoidoči

    Tudi zate nagradno vprašanje: Kateremu ekonomskemu sistemu je temelj centralna banka?

    • Friderik Peršič

     Kakšna je nagrada , drugače ne odgovorim …kapitalizmu , dasiravno je CB državna …vprašanje pa je kdo si lasti državo , mogoče ti veš …?

     • Mimoidoči

      Državo, vse države, si lasti cesar v Vatikanu.

   • večni srb

    Zakaj bi ena neskončnost pojasnjevala drugo, tudi komunizem se zanaša ne neskončme zaloge naravnih virov.

  • Mimoidoči

   luckyss omenjaš turbo kapitalizem in se imaš za nadvse modrega človeka.

   Ima ZDA centralno banko? Ima. Ima Slovenija centralno banko? Ima. Ima ves svet svetovno centralno banko? Ima.

   Nagradno vprašanje zate: Kateremu ekonomskemu sistemu je temelj centralna banka?

   • Djuro Sumar

    Sistem ni pomemben. Če bi bil pomemben sistem, torej tudi politična opredelitev, ZDA in Saudska Arabija nebi delali v enem sistemu.
    Svetovna centralna banka je temelj izkoriščanja siromašnih množic, siromašnih držav in držav s strateškimi surovinami, v korist enega procenta zemljanov.

  • macon

   O, kužek, ti si torej PRAVI, ZARESNI, RESNIČNI levičar. Ne Levica, ti si še en korak bolj arijski komunist.

   Vsi skupaj ste norci zmešani: Marx, ti in Levica. Seveda bo svet preživel brez usranega komunizma, ker ljudje nočejo skakati v kombinezonih, se stiskati na pogradih na par metrih, pridno udarniško delati in poslušati laži in parole za drugi razred medtem, ko se partijski prasci mastijo.

   Ker enostavni nismo vsi kužeti Luckyssi in mogoče kaj celo razumemo kot je.

   Ps: Seveda nisem prebral usranega Marxa in Engelsa, že par odlomkov mi je bilo dovolj, da sem prebiral kaj bolj pametnega in to je bilo skoraj vse v knjižnici.

   • Djuro Sumar

    Ti nisi kuži, ampak si ovca.

  • večni srb

   400?
   Do danes, je na zemlji eksplodiralo več kot 2.000 jedrskih bomb, tudi v vesolju.

  • Gasper Zorman

   Zelo dobro si napisal in izpostavil realni problem, ko omeniš, da se pravi komunizem še nikoli ni prakticiral, ker se vedno izrodi zaradi človekove slabosti, ki daje vedno sebe pred celoto. In tukaj je pomoje bistvo, zakaj bo komunizem moral počakati še zelo zelo dolgo, konec koncevkoncev saj tudi Jezusovi nauki so, v nulo dobri, pa poglej kaj je nadtalo iz krščanstva. Torej vse skupaj je zaenkrat ena velika iluzija. Sam poglej nivo s katerim se razpravlja naI tem in seveda ne samo na tem forumu, daleč je še torej do pure komunizma začenjši tudi pri tistih, ki nsm to iluzijo pridigajo a živijo povsem drugače.

 • Domus Lubus

  Rad bi pohvalil Novo 24 za ta odličen članek. Slovenci v teh temačnih časih potrebujemo medij, ki piše resnico in osvešča ljudi.

  Čas je da napišete še kaj o ploščati Zemlji. Del komunistične zarote je tudi to, da nam lažejo, da je Zemlja okrogla.

  Nova 24, odprite oči Slovencem!
  Naj se razve, da je Zemlja ploščata.

  • Soave

   Zakaj pa bi tule pisali ?
   Preberi kaj. Je že veliko na to temo napisanega.

  • Djuro Sumar

   Zemlja je sicer okrogla, ploščate glave pa imajo desničarji.

   • Mimoidoči

    Kako je lahko Zemlja okrogla, če pa ploščata?

    Why I’m a Flat Earther … 37 Must-See Experiments
    https://www.youtube.com/watch?v=ipDfJwkmkj8

    Vsi eksperimenti to potrjujejo. Lagali so nam. Ateisti seveda resnice ne boste hoteli verjeti, ker to pomeni, da je Sveto pismo še kako resnično in da vas res čaka sodba.

    • večni srb

     Gledam okoli sebe, yep, ploščata je kot palačinka, nobenega dvoma ni o tem.

    • Hun

     se mal glej te traparije pa nit po mlek naus upal u stacuno
     troll prfuknen

    • Gasper Zorman

     Predlagam, da narediš podkus, da se še bolj utrdiš v svojem prepričanju, da je Zemlja ploščata. Vzameš flašo, v njo natočiš vodo. Ta voda predstavlja oceansko vodo. Potem vzameš krožnik, ki predstavlja model ploščate Zemlje in pa žogo, ki predstavlja model okrogle Zemlje. Potem zliješ vodo iz flaše najprej na krožnik in potem na žogo in opazuješ na katerem modelu je voda / ocean obstala. Seveda, da na krožniku, torej ravnokar si fokazal, da je Zemlja ploščata. Jaz seveda v to ne verjsmem, ne verjamem, da je bil Nikolsj Kopernik član komunistične partije.

    • Hun

     toplo vodo pa Ameriko so ze odlkril..budale pa vidm da rastaje k gobe po dezju

     • Mimoidoči

      Si si pogledal teh 37 eksperimentov? Očitno ne. Potem pa bodi tiho.

  • Mimoidoči

   Preveč ste oprani, da bi dojeli resnico, niti je ne morete dojeti, ker jo sovražite, pa vendar, ti bom jaz dokazal. Oči ti ne bom odprl, ker nekomu, ki ne mara resnice, ne moreš odpreti oči, ti bom pa dokazal, da je zemlja ploščata:

   Why I’m a Flat Earther … 37 Must-See Experiments
   https://www.youtube.com/watch?v=ipDfJwkmkj8

   • ĐĐ Style

    S teboj je zelo lahko manipulirat, nebi me presenetiloče si volil za SĐS

    • Mimoidoči

     Nisem hehehe. Slabo ti predvidevaš. Preden pa govoriš o manipuliranju, pa te izzivam, da si pogledaš zgornjih 37 eksperimentov in poslušaš. Vse je jasno dokazano. V obzir je vzeta “znanstvena” enačba za ukrivljenost zemlje. Kar poglej si cel video, če nisi prpa seveda.

     • ĐĐ Style

      Koliko ljudi se vsak dan prevaža z letalom? Na milijone! Če si kdaj bil v letalu si na veliki višini lepo opazil ukrivljenost zemlje. Neumno se mi zdi, da ti to sploh pišem.

     • Mimoidoči

      Hehehe, meni se pa zdi neumno, da ti sploh odgovarjam, pa vendar, nekdo mora. Jaz sem temeljito raziskoval temo ploščate zemlje v zadnjih nekaj letih. Ljudi, ki vedo, da je zemlja ploščata, je po vsem svetu vedno več, zato ker ljudje delajo EKSPERIMENTE sami in ne verjamejo več vladam, medijem, in psevdoznanstvenikom in njihovim lažem. V tej skupnosti je bil ta tvoj argument že tolikokrat ovržen, da se mi sploh ne da več pisati o tem. Je vedno prvi argument, ki ga ignorantneži vržejo v obraz vseh, ki raziskujejo ploščato zemljo. Boš moral najprej malo raziskovati, poiskati strani, videje, komentarje, ki se ukvarjajo s tem in brati, gledati, ker jaz nimam časa, da ti vse podrobno razlagam ure in ure. Če hočeš vedeti seveda. Tisti, ki res hoče vedeti, si bo pogledal, ostali pa samo ignorantno napadate, pa v resnici pojma nimate.

     • Brezno

      Pa a si lahk tk zahojen?

     • večni srb

      Poskusimo, predstavi en dober problem in poglejmo, če se da razumno in logično pojasniti tako, da se lahko sam prepričaš.

     • ĐĐ Style

      Če se malce vrnemo v zgodovino interneta (v to se pa razumem , ker si s tem služim kruh) je do tega fenomena prišlo načrtno na strani 4chan. 4chan je neke vrste anonimni zid za pisanje, tam so organizirano širili informacijo o tem in je šlo za prank, realno so trolali neumne uporabnike.

      https://www.quora.com/What-was-the-original-4chan-post-that-started-the-flat-Earth-movement

      Maš še par njihovih nategov https://ageofshitlords.com/top-10-4chan-trolls-of-all-time

     • Gasper Zorman

      Zakaj nisi vseh teh let raziskovanja verjetno preko interneta namenil čist simpl poskusu. Odpotuj v smeri vzhoda, če boš po cca. 42.000 km spet nazaj v Sloveniji, ne rabiš več raziskovati. Tudi, če boš padel čez rob Zemlje, ti bo jasno, pri čem si.

     • večni srb

      Lečenje svetlobe skozi izbočeno steklo letala?

     • ĐĐ Style

      ha ha ha

     • Hun

      ta iz bajte ni prsu od leta ’41

     • Gasper Zorman

      Na višini, kjer letijo letala ukrivljenosti ne moreš opaziti. Sicer seveda ne dvomim, da je Zemlja okrogla. Zgolj komentar na to, da se na 10.000 metrih da zaznsti ukrivljenost Zemlje.

     • večni srb

      Lažje je postaviti 38 neumnih vprašanj kot en sam dober odgovor.

     • Hun

      znanstveno dokazn klip na you tubu. ovca zmanipulirana jansisticna z vapom opranna

   • Hun

    tebe so moral marsovci ugrabt

   • Hun

    ti si spremen nick v odlutajoći

  • večni srb

   Če je planet okrogel, zakaj nas vedno vleče naravnost, pod pravim kotom navzdol?

   • ĐĐ Style

    Če vržemo cegel v vodo, zakaj se na površini vode ustvarijo okrogli valoviti obroči?

  • Gasper Zorman

   Če se slučajno ne hecaš, predlagam, da se odpraviš na pot okoli Zemlje in če boš po cca 42.000 km spet v Sloveniji, boš videl, da komunisti niso krivi zato, da je Zemlja okrogla.

 • xla

  Tako neumnega članka, skreganega z vso politično in ekonomsko zgodovino, pa tudi na tem mediju nisem pričakoval. Pa tu res pričakujem vse najslabše. Vsaj podpisal bi se, pisec.

  • večni srb

   Take članke pišejo ubogi reveži, s končano posebno šolo.

   • ĐĐ Style

    Pišejo na ukaz in so kar šolani. Moraš pa pisati na način, da bodo razumeli bralci z nižjim nivojom sklepanja.

 • žogica

  IDEOLOŠKI BOLNIKI, imate smolo, da za to ni zdravila…. Vaša sedanjost je v temi, vaša “večnost” bo v temi…

 • Djuro Sumar

  Morate prebrati članek, zakaj so desničarji tako zelo podobni opicam.

  • komar marko

   glede na to, da še vedno prihajate iz dreves in iz HOST, se najprej poglej v ogledalo. Kapiš!

   • Djuro Sumar

    Po gozdu se sprehajamo, nabiramo gobe in kostanj in nabiramo moči za svoje ustvarjalno delo.

    • večni srb

     Ta stavek je pa že na nivoju osnovnošolskih prostih spisov, na nižji stopnji.

   • Djuro Sumar

    Seveda, nabiramo gobice.

    • xtc

     Vemo,nore.

     • Djuro Sumar

      Tudi nore, seveda.

  • xtc

   Glede ,da še vedno domujete in hodite iz host predvidevam ,da ste levičarji še kar v fazi “štefekov” iz Maksmira.

  • žogica

   Uboge opice….

  • Mimoidoči

   Prej levičarji. Vi namreč verjamete v pravljico evolucije, hehehe.

   • ĐĐ Style

    V pravljico o devici , ki je zanosila. WTF

    • Mimoidoči

     Kako veš, da je pravljica? Če, govorim s tvojega vidika, če vsemogočni Bog zares obstaja, ki je ustvaril vse (tega se ti sploh ne moreš zavedati, ker si ignoranten, kompleksnosti stvarstva namreč), misliš, da bi mu bilo težko narediti takšen čudež? Niti malo. Lahko greva skozi vse prerokbe Svetega pisma in pokazal ti bom njihovo 100% uresničenje v našem času. Samo tudi potem ne boš verjel, ker si eden od tistih, ki si zatisne oči ob obilici dokazov. Torej, če so vse te prerokbe, ki jih je govoril Jezus 100% resnične, kako potem tudi ne bi moralo biti resnično njegovo čudežno spočetje. Vi ste omejeni na ta materialistični svet in mislite, da veste vse. Lahko ti poiščem predavanje, ki sem ga gledal, kako znanstvenik pove, da poznamo samo 2% vse materije, ki jo lahko vidimo, 98% vsega kar obstaja ne moremo videti in potem je rekel, da nas to dela nekako butaste, ker mislimo, da vemo, pa v resnici ne vemo nič. Da, znanstvenik je to priznal ob obilici vsega spoznanja, ki mu ga nudi znanost. Torej ne bit preveč pameten, ker v resnici veš, da nič ne veš.

     • ĐĐ Style

      Toliko čudežev se je dogajalo ker je pač nekje nekdo pričal. Danes pa v tehnološki dobi, kjer imamo kamere v žepu in skoraj na vsakem semaforju pa ne moremo zabeležiti niti enega čudeža.

     • Mimoidoči

      Da ne? No, potem ti bom pa jaz jih nekaj pokazal. Nekaj t.i. paranormalnih aktivnosti, ki potrjujejo obstoj nam nevidnega sveta opisanega v Svetem pismu.

      Recimo tole:
      https://www.youtube.com/watch?v=BobA5ujHkvU

      Če ti nisi nič posnel, to ne pomeni, da drugi niso. Imaš posnetke, ki so fake, imaš pa posnetke, ki so 100% resnični in ta je eden od njih. Več se mi ne da iskati, razen, če boš hotel, ker nimam časa.

     • ĐĐ Style

      After effect!!! Tu imaš en vodič od mnogih kako sam to ustvariš https://youtu.be/lIPhvS-_OIo

      Se tudi s tem ukvarjam after effect ter PremierePro, zelo zajebani programi vendar z odličnimi rezultati.

     • Mimoidoči

      Ja, in seveda so varnostnik in on hefe na zvezi to odlično odigrali. :)

      Če ti to pomaga lažje spati… sem tako vedel, izguba časa.

      No, ok en video ti bom dal še o aktualnih dogodkih, ki se dogajajo sedaj:
      https://www.youtube.com/watch?v=4a8d93pXFAY&t=551s

      Pojdi na 6:19 v videu (vijolično nebo ponoči,…).

     • ĐĐ Style

      Naravni pojav

      https://youtu.be/4a8d93pXFAY?t=378 , tako narediš da ti gre video točno na 6:19 oz 378s

     • Mimoidoči

      Naravni pojav… …ki se ni dogajal nikoli prej v zgodovini. :)

     • ĐĐ Style

      Kako veš?

     • Mimoidoči

      Odkar ljudje beležijo zgodovino, še posebej zadnjih 2000 let, nisem zasledil, da bi kjerkoli kdo zabeležil in omenil kaj tako nenavadnega. Niti ni bilo to nikjer posneto zadnjih nekaj deset let, odkar imajo ljudje kamere, digitalne aparate in sedaj pametne telefone. To je pojav, ki se je začel v tem letu. Dogajajo se neobičajne stvari o katerih je prerokoval edino Jezus Kristus, namreč, da bodo znamenja na nebu, na soncu, luni, zvezdah, itd. Imaš yotube kanale, ki se ukvarjajo samo s tem in beležijo vse te dogodke zadnjih nekaj let. Sonce zahaja na zahodu, medtem pa nepojasnjena svetloba na vzhodu, itd.

     • ĐĐ Style

      Ovca naivna

     • večni srb

      Ne pozabi, da je 98% vesolja kaos, iz katerega lahko nastane edino še hujša zmeda.

     • Mimoidoči

      Ja, in kako se je potem ustvaril red. ;) hehehe. Vesolje ni noben kaos. Sam ga namreč nisi nikoli videl. To so pravljice psevdoznanstvenikov, katerim slepo verjameš.

     • večni srb

      Drži, hipoteza pravi, da je interni red posledica nastajanja materije, ki od tistega čudeža naprej, samo še razpada in izpareva v energetski nič.

     • Mimoidoči

      Od 1:42 dalje ti bo kapitan Kirk povedal, oz. William Shatner, ki tudi ne verjame več vsem (psevdo)znastvenim pravljicam:
      https://www.youtube.com/watch?v=bJh7KGQVG4s

     • Brezno

      O fak koka primla?

 • xtc

  Vendar velja ov vsem opomniti ,da gre zgolj za variante socializma v odtenkih a z neizmerno morilsko slo.

 • ĐĐ Style

  “Desnica po drugi strani zagovarja versko svobodo, vseh tistih ver, ki
  spoštujejo osnovne človekove pravice in standarde zahodne civilizacije.”

  S tem so želeli napisat, da podpirajo SAMO skrajno izpirjeno pedofilsko vero

  • večni srb

   Kaj so to zahodni standardi, a revščina in korupcija?

   • ĐĐ Style

    Zahodni standard je 0,1% si lasti več kot 99,9%skupaj. Mala podjetja uničiti, prepustiti vse multinacinalkam. Ko ustvariš revščino bodo ljudje pripravljeni delati za manj pa še lažje jih držiš na špagi.

    • večni srb

     Revščina je torej nujni produkt vsake kapitalistične ekonomije.

     • ĐĐ Style

      Revščina je nujna za obstoj kapitalizma.

     • večni srb

      Kapitalizem je torej zakon močnejšega in bolje prilagojenega.

     • ĐĐ Style

      Samo močnejšega, ostal ise morajo prilagoditi. To je samo moje mnenje.

     • Gasper Zorman

      Drži, samo kapitalist plačuje davke državi, ta pa lahko potem s temi davki skrbi za revne. Torej naj kspitalustu posel dobro laufa in lahko bo plačeval davke. Država pa naj stimulura in apelira na fair play in sočutje. Goljufe naj preganjajo policija in tožilstvo, sodstvo pa naj sodi učinkovito na podlagi dokazov. Poanta, ne rabimo socializma in komunizma za pravično družbo, delati je potrebno na tem, da obstoječi sistem deluje. Primer Avstrija, nobenega komunizma, nobenega socializma, višji standard, boljša sociala, migrante sprejemajo.

     • Gasper Zorman

      Revščina je nujni produkt socializma oz. komunizma, ker ta dva sistema preprečujeta svoboto posameznika in posledično njegov razvoj in posledično razvoj družbe. V kapitalizmu pa je revščina stvar odličitve. Kapitalist lahko svobodno razpolaga s svojim denarjem. Lahko si kupi tri ferrarije ali pa kupi enega ostala da zaposlenim. Torej stvar odločitve. Poleg tega pa lahko vsak delavec, če ima dobro idejo postane kapitalist.

    • Gasper Zorman

     Zakaj pa ne bI razmišljali v smeri, da obstajajo tudi kapitalisti, ki razdelijo denar med zaposlene bolj pravično. Zakaj verjamete zgolj v to, da pravičnost lahko doseže zgolj komunistična ali pa socialistična ureditev.

   • Gasper Zorman

    Ni idealno, a standard v Sloveniji je mnogo boljši kot v Jugoslaviji, če bi imeli red kot v Avstriji, bi bilo pa še bolje.

 • Gr Enze

  KOMUNAJZARJI STE PRODANE BREZVERSKE ŽIVALI !

  • Gasper Zorman

   In katera vera je prava?

 • garfi

  pod komunizmom se zbira ves poden tega sveta
  naredili so več škode kot vsi ostali totalitarizmi skupaj
  tudi nacionalSOCIALIZEM in fašizem sta LEVI ideologiji

  • ĐĐ Style

   Torej so domobranci bili levičarji?

   • garfi

    dom-branitelji pred boljševiki
    in nobeni narodni izdajalci
    ravno obratno
    laž pač večna duša komunistov

    • ĐĐ Style

     Če so po vašem mmenju fašisti in nacisti bili levičarji, kaj so bili domobranci? Naj te napomnem, da so domobranci zaprisegli ravno njim in bili njihove sluge.

     • garfi

      poden pa še enkrat
      dom-branitelji

     • ĐĐ Style

      Nisem te to vprašal. Preveč se sprenevedaš ko si stisnjen v kot. Kaj so bili levi ali desni?N aj ti poenostavim ker si preveč neumen, kaj so bili ustaši “levi ali desni”?

     • garfi

      poden ti si neumen

     • ĐĐ Style

      Torej ne moreš napisat ker bi se ustrelil v koleno. Lep večer

     • večni srb

      Bravo, končno razumeš kakšno motnjo trpi garfi.

     • RATATA

      Popolnoma nič drugega niso bili ustaše kot antiSrbi!
      Genocidni nacifašisti,
      ustanovljeni od levih nacional-socialističnih nemcev in levih fašističnih italjanov ter požegnani od levega vatikana. Pika.

     • večni srb

      Kako so lahko branili domove tretjerazrednih slovenv, če so jih pa požigali in,deložirali najprej v geta, nato pa v industrijska taborišča smrti?

     • večni srb

      Pankerji.

     • slosin

      mišek, v sili hudič muhe žre…

     • ĐĐ Style

      Janša je pristopil ZK prostovoljno. Ali ga je kdo silil?

     • slosin

      pa dej že pozab na Janšo…domobrance so ustvarili komunisti
      in zaradi njihovega terorja so bili prisiljeni vzeti orožje od okupatorja in se boriti za svoja življenja….švabom so pa prisegli, da se bodo borili proti komunizmu, za slovenijo in svobodno evropo…tud slučajno pa ne za naciste …Domobranci so bili samo ljudje, ki so hoteli preživeti…No, neumna vprašanja pa vedno lahko postavljaš…

     • Brezno

      Ubogi domobrancki v kaj so bili prisiljeni

     • slosin

      no, tud neumne odgovore ni prepovedano pisati….

     • ĐĐ Style

      Partizani so bili tudi ljudje , ki so želeli preživeti. Vi jih prokazujete kot zombije iz grozljivk. Pa še zmagali so in priznani so bili od zaveznikov.

     • slosin

      ja, tud so bili ljudje, večina zlorabljena od komunistov…..ubogi kmetavzarji v glavnem sploh niso vedeli, da se borijo za komunizem…..popis žrtev na INZ to potrjuje…

     • Gasper Zorman

      Točno tako, poleg tega pa je bil takrat tako izkoriščanje s strani cerkve kot kapitalistov tako veliko, da se ni bilo težko odličiti za.komunistično idejo, ki je obljubljala boljši svet, danes seveda vemo, da je šlo za iluzijo.

     • večni srb

      Domobrance je ustvaril izdajalski,deželni parlament, pod vodstvom Ljudske stranke.

     • večni srb

      Domobranci so ubogali vlado, v kateri so bili sami potomci hrvatov in nemčurji.

    • večni srb

     Zakaj se ni domobranski patriotizem začel že v slovenskem deželnem parlamenru, kjer se je Ljudska stranka odločila za izdajo kraljevine in nacistični genocid nad lastnim narodom?

    • Gasper Zorman

     Ta del štekam, da so se tepli proti komunistom, samo kaj so razmišljali, ko so sodelovali s Hitlerjem. Zaveden Slovenec in Hitlerjev kolaborant mi nekako ne gresta skupaj. Ok šli so na prevaro, kao mi se samo delamo, da sodelujemo z okupatorjem, samo kakšen marketing so imeli v mislih, če bi bil Hitler poražen in kaj bi storili, če bi Hitler zmagal. Skratka zajebali so se in to naj požrejo. Seveda pa to ne opravičuje komunistov, da so pobili kar vse po vrsti, brez sojenja. Predvojni komunisti imajo opravičilo, da so se pač zmotili, ker so verjeli v eksperiment, ki se je izkazal za iluzijo, ne razumem pa novodobnih, ki verjamejo, da bi z določenimi popravki sistem zafunkcioniral in popolnoma ignorirajo človeško naravo, ki je egoistična.

   • večni srb

    Dejansko res, desničarji so bili slovenci prvega razreda iz Ljudske stranke, ki so napumpali domobrance v bratomorni boj, kanibalizem in nekrofilijo.

  • večni srb

   Ozlaeija, fašizem je vladavina posametnih družin, ki vzdržujejo svoj totalitarni red in disciplino, kar je smisel tradicionalizma, pred vladavino demokracije in prava, kjer ima oblast ljudstvo.
   Nacizem je pa sploh ultra desničarski, saj se bori za ohranjanje izvornih genov, zaradi česar so prebivalci ločemi na tri razrede, vsiljujejo pa se davno preživete fevdalne tradicije, iz časov rimskega cesarstva in tevtonskih vitezov.

 • večni srb

  Nihče ni proti krščanstvu, samo norca se delamo, ker je otročja pravljica.
  Vsaka verska sekta si sama določi pravila življenja, zato so vsaj nekatera v nasprotju s človekovimi pravicami, iz česar sledi, da so vse verske države totalitarne, pa naj si bo to Vatikan, Savdska arabija, Izrael, Bangladeš ali Nepal, vsi fanatiki so isti drek.
  Krščanska Evropa ne obstaja, vse so ugasnile s francosko in rusko revolucijo, 2.sv pa je odpravila še globalne imperije, zato danes živimo v dobi narodov, ki so vsi del celotne človeške družine. Planet je okrogel in raziskan, v vesolju nismo našli še nobenega življenja, Bog se ubil, sami smo, tudi največja resnica pa je zgolj še ena neumnost.
  Znašli smo se na pragu tehnološke singularnosti, ki bo spremenila samo bit življenja, mentalni svet bo uničen, namesto njega pa bo nastalo nekaj povsem novega, še bolj čudnega kot je religija.

 • Brezno

  SĐSarji mal manj žrite koko pa vam bo bols

 • domovina mili dom

  V komunizmu smo imeli humor na ukaz. To pove vse.

  • večni srb

   Takoj se vidi, če se kdo reži na silo, če je res smešno, človek ne more zadržati smeha.

 • večni srb

  Kdaj in kje, kako in zakaj so komunisti pobili 100 milijonov ljudi?

  Fašizem in nacizem sta v nekaj letih porušila cel svet in industrijsko umorila več kot 60 milijonov ljudi, od 2.sv naprej, so se,komunisri edino branili pred militarističnimi demokracijami, ki so v aziji pobili deset milijonov ljudi, samo v Koreji in Vietnamu.
  Največ ljudi v zgodovini je pobila demokracija, če štejemo od stare Grčije naprej, pa vse do danes? Ko so samo v Iraku pobili več milijonov žensk, otrok in invalidov, v glavnem civilistov.

  • ĐĐ Style

   V novejšem času bi lahko rekli, da je kapitalizem največji morilec. Bolje rečeno moderni globalni fevdalizem,

   • večni srb

    Vse agresorske države so demokracije in demokratične parlamentarne kraljevine.

    • ĐĐ Style

     Danes je lahko postati agresor in obenem igrati vlogo mirotvornika. Lastiti oz. kontrolirati moraš glavne svetovne medije.

   • Mimoidoči

    Globalizem oz iternacionalizem je komunizem in ne kapitalizem. Vse države imajo centralne banke. Centralna banka je temelj komunizma in ne kapitalizma. Torej…. torej bi levičarji enkrat že lahko dojeli. Samo nočete. Nočete dojeti, da je za vse v resnici kriv vaš komunistični ekonomski sistem. ZDA imajo centralno banko namreč že od leta 1913 dalje, torej zadnjih 105 let. A je tako težko to dojet? Ne za nekoga, ki res išče resnico in jo sprejme tako kot je.

 • Brezno

  Krscanstvo bo kmal izumrlo

  • ĐĐ Style

   Krščanstvo je izumrlo od trenutka ko je internet postal nekaj osnovnega tako kot elektrika in ko so ljudje sami poiskali informacijo ki so jo hoteli.

   • Brezno

    Bice ne uporabljajo interneta

    • ĐĐ Style

     Par sto let nazaj so pri nas lovili čarovnice, ljudje so popolnoma verjeli v to. Važno je kdo širi informacije, ovac je pa itak vedno dovolj. Če pa razmišljaš preveč svobodno si pa sovražnik.

     • slosin

      Ja, še pred kratkim so pri nas lovili in pobijali antikomuniste….
      Čarovnic in čarovnikov so na slovenskem zažgali cca 500…
      No, ti boš pa povedal, koliko žrtev imajo na vesti komunisti..

      V obeh primerih gre za vero, a ne?…..folk jim pa še vedno verjame…

     • večni srb

      Zaenkrat manj kot pet tisoč, arhivi so pa polni nacističnih in fašističnih morij.

     • ĐĐ Style

      Pet tisoč izgleda malo, problem je kdo je dal blagoslov za morijo.

     • večni srb

      Maščevanje je kurba.

     • slosin

      e moj srbine, još treba da učiš….Po vojni je bilo pomorjenih 13.000 vrnjenih domobrancev, da o ostalih žrtvah komunistov na slovenskem ne govorimo…Res je, nacistični arhivi so polni, komunistični pa prazni…vse so uničili….zakaj že?

     • večni srb

      manjka vam jih še dobrih 8.000, se boste morali kar potruditi, saj veš, da so komunisti žleht in so vam jih dobro poskrili.

     • ĐĐ Style

      Cerkev se je šla lova na čarovnice, inkvizicije… Križarska vojna ni uporabljala simbol rdečo zvezdo.

     • slosin

      đđ, številke, številke…500 žrtev čarovniških procesov…pa komunisti…? Pa še teh 500 nima na vesti samo cerkev, dostikrat so sodelovale tudi posvetne oblasti…

     • šmentanamuha

      Dobro primerjavo si dal.

     • večni srb

      Pardon, 500 jih je bilo čarovnic, ostale so umrle pa kot poštene dekline, ampak tega pred sojenjem še niso mogli vedeti.

      Ampak nič hudega, Jezus se bo vrnil za Zemljo, opravil s čarovnijami in jih oživil nazaj, v bistvu bodo samo prespale najbolj dolgočasne dele zgodovine.

     • Mimoidoči

      ĐĐ Style, kaj pa ti veš. Hočeš vedeti? Ti bom dal nekaj, da se boš usral v hlače, če si boš sploh upal vse pogledati:
      https://www.youtube.com/watch?v=dtDVUPhiStI&t=386s

      Kar glej od začetka in poslušaj izjave teh preživelih žrtev, otrok in odraslih DANES, V NAŠEM ČASU. Pravijo, da so ljudje, ki so jim to počeli ritualno, bili oblečeni kot čarovnice. NIsi gledal oni film Eyes white shut? Režiserja so ubili, ker je preveč razkril.

      Sedaj se pa to v šolah uči otroke, pesmice o čarovnicah, pa maškare, pa sedaj ta blesav ameriški Halloween, ki se pri nas prijemle vedno bolj, kot da je to nedolžna igra. Počasi se popularizira satanizem v družbi.

      Res pa je, da so v inkviziciji marsikoga nedolžnega obtožili, da je čarovnik, čarovnica. Ampak kar vi ateisti pozabljate pa je, da so te žrtve bili Kristjani, ki se niso podrejali Papežu v Rimu, Protestanti in njihovi predhodniki Valdenzi, Baptisti, itd. Te Kristjane so potem lažno obtožili, da so čarovniki/-ice, da so se jih nahitro znebili, ne pa vas uboge ateiste, ki takrat sploh niste obstajali. Inkvizicija je pobila 50 milijonov protestantskih kristjanov + 18 milijonov ostalih (muslimanov, judov, ciganov, itd.)

     • večni srb

      Seks, droge in rock’n roll so povzročili več smrti kot vojne.

     • Miža

      Niso vsi verjeli, verjela je samo ista mentaliteta ljudi, ki danes verjame v “sovražni govor” in je že vse zagnano proti njegovemu preganjanju in to celo zunaj okvirjev, ki jih zanj določa pravo. Neži Kogovšek so včeraj spet dali prostor na mmc, da je poučevala, da ne velja tisto, kar določa naše pravo, ampak to, kar oni, nevladniki določijo, da je sovražni govor. Da ne govorimo o nedavnem Kučanovem javnem pozivu, da se morajo vključiti tudi državne institucije v pregon. Na FF pa so na sredini okrogli mizi že obtoževali sovražnega govora celo jezikovno slovnične strokovnjake, ki argumentirano nasprotujejo spreminjanju pravnih aktov v žensko spolno obliko.

  • večni srb

   Bog je storil samomor.

   • Brezno

    Bog je zapustil sds.

    • šmentanamuha

     Bog je zapustil tebe ali bolj natančno, ti si zapustil njega.

     • večni srb

      Ampak zakaj se je ubil, a je obupal nad nami?

     • šmentanamuha

      Kdo se ubil? Bog? To nikakor ne bo držalo. Če že, potem je človek, ki se obrnil stran od njega, ubil Boga v Sebi.

     • Brezno

      Bog se je ubil. So na ognjiscu povedli

     • Mimoidoči

      Bog ne more umreti. Če so to na Ognjišču povedli, potem ne vedo kaj govorijo. Jezus Kristus ima dve naravi v eni osebi, Božjo naravo in človeško naravo. Teološko se temu reče hipostatska unija/enotnost. Jezus Kristus je umrl kot človek, kot Bog ni umrl, ker Bog ne more umreti. Če so res to na Ognjišču rekli, potem so zablodili v herezijo. RKC jih ima veliko.

     • večni srb

      Je pač umrl, kaj pa je to kaj takega, saj ni prvič poskušal.

     • večni srb

      Ne le, da se je križal, svoj samomor je tudi načrtoval in vpletel svoje apostole v greh.

     • šmentanamuha

      Aja, to si mislil. Lej, Bog je samo žrtvoval svojo človeško podobo, da je pokazal, kaj je brezpogojna ljubezen, ki vse odpušča. Če pa razumeš princip Bogam potem veš, da ga ni mogoče ubiti, lahko ga ubiješ v sebi ali izženeš, ampak ubiti Ga ne moreš. To je aksiom.

     • večni srb

      Jaz ga nisem nič prosil ali napeljeval v samomor, čudna so pota Gospodova.
      Že vem, zakaj nas je zapustil, hotel je, da čim bolj trpimo.

     • Mimoidoči

      Jezus Kristus ni storil samomora. Ubili so ga Rimljani, ko so jim ga predali Judi. Ne preveč blodit. :)

     • večni srb

      Niso imeli izbora, če jih je pa Bog v umor tako rekoč prisilil, ker se mu je šlo samo za njegovo rit :)

  • šmentanamuha

   Krščanstvo nikoli ne bo izumrlo, ker je Kristusov nauk (Pot Ljubezni) pot, ki bo pripeljala človeštvo iz teme, v katero je komunizem pahnil človeštvo in se danes kaže skozi levičarsko LGBTQ+P ideologijo, ki v tem trenutku razkraja človeško družbo. Katoliška cerkev pa morda. Človek proti Stvarniku, kdo misliš, da bo zmagal?

   • Brezno

    Pravljice zihr ne torej clovek

    • šmentanamuha

     Seveda, tako razmišljajo demoni, ki so se polastili šibkih v duhu in pameti.

     • Brezno

      Desnuharji itak greste v pekel ce upostevamo vase pravljicne zapovedi.

     • šmentanamuha

      Desnuharji ali levuharji, Bog vseeno upa, da ga bomo prepoznali, da bomo prepoznali njegovo Ljubezen in postali hvaležni za Njegove darove.

   • večni srb

    Ljubezen je kompleksno čustvo, sestavljeno iz nagonov, podzavestnih in priučenih vzgibv.
    Ljubezen je Bog, Jezus je prinesel človeštvu tri, mogoče štiri velike darove, spravo med seboj in z bogom ter zmago nad vsemi sovražniki izbranega ljudstva. Kristus je bil prerokovan, vddno je na začetku vsake velike spremembe samo eden.

    • šmentanamuha

     Lepo si to povedal. Vsekakor je dobro razmišljati o tem, kaj je Ljubezen in kako jo lahko izrazimo.

     • večni srb

      Ekstazi pomaga.

 • žogica
  • večni srb

   Verjamem hrvatom!

  • ĐĐ Style

   Hvala za članek.

 • Brezno

  Sokantno! Bog je storil samomor ko je videl kam je zaplula sđs

 • Jshadow

  A se niso Socialni Demokrati PRED osamosvojitvijo imenovali Komunistična Partija Slovenije?

  • ĐĐ Style

   Ja, Janša je bil del tega

   • Brezno

    To pa ni res!

    • ĐĐ Style

     Pardon, tovariš Janez

     • Brezno

      Janez se je uclanu zato da bi jih razjebal odznotraj!!!

     • ĐĐ Style

      Naš najbol goreči član

     • Brezno

      Se gorenak ni bil tk zagrizen

     • ĐĐ Style

      Zato pa ni gazda, v vrhu SDS-a sami komunisti. Al ise bodo preimenovali v ZKS

     • Brezno

      Baje je bil zver tut zravn

     • ĐĐ Style

      Za njega ne vem in me ne zanima. On je tiho, vleče dobro plačo, pametno.

     • Hun

      mas tud take trolle k trdijo da so mu pistolo prslonil na glavo da je mogu na silo

  • Miža

   Ja, oni so direktna kontinuiteta nekdanjih članov ZKS, ki se ob osamosvojitvi niso razpustili, le preimenovali: najprej v združeno listo, pozneje pa v socialne demokrate.

   • večni srb

    Ne vsi, delavčki so šli pod SD, kmetavzarji pa pod SLS.

    Komunizem je oblast delavcev in kmetov.

 • Simon Novak

  J. Ž., še en “briljanten” članek…samo hodi s sklonjeno glavo naokoli, da se ti ne bo slučajno Pulitzerjeva nagrada zaletela v njo

  • ĐĐ Style

   Janez Žanša

   • Simon Novak

    Đanša

    • ĐĐ Style

     Ja to bo ta

 • Vojteh Dovč

  10 razlogov zakaj so levičarji ideološko skoraj enaki nacistom in fašistom!
  manjkajo domobranci,ustaši ,četniki bela garda ja
  pol so vsi isti isti……..

 • večni srb

  Še enkrat sprašujem, kdaj in kje so komunisti pobili 100 milijonov ljudi?
  Rad bi vedel, če je sploh kdo pobil toliko ljudi, nemci so skoraj bankrotirali, ko so vlagali v industrijsko klanje 6 milijonov judov, ker to so ogromne investicije v gradnjo, morilske stroje in energijo, nenazadnje je šlo veliko tudi za plače takega gnoja kot je bl naš Globočnik.

  • Mimoidoči

   Kdaj? Tule na tej sliki je vse zabeleženo:
   https://proxy.duckduckgo.com/iu/?u=http%3A%2F%2Fphotos1.blogger.com%2Fblogger%2F2186%2F1295%2F1600%2Fsoviet-murdered.jpg&f=1

   In to je samo Sovjetska zveza od Lenina dalje, pa vse do njenega propada. Kje je potem še Mao, Pol Pot, Fidel Castro, Tito, itd.

   • večni srb

    Zarukanost ni opravičilo.
    Kdo je stradal ljudi, od kdaj kmetje pridelujejo hrano samo za sebe, to so mogoče kakšni čudaki in moroni, ki živijo v svojem svetu, kmet je pa industrijalec in kapitalist, ki prideluje hrano predvsem za svojo korist. Največji odjemalec hrane je pa država. Poraba najbolj naraste med vojnami, ki so narodom vsiljene, kadar je narod napaden, jih nihče ne vpraša kaj bodo jedli za zajtrk,jasno pa je, da se lačni ljudje ne morejo braniti pred napadalci.
    Vsi so stradali, tudi rusi, če so jim pa nemci zasedli in požgali polja, zaloge hrane so se vozile na fronto, kjer je vedno primanjkovalo lačnih vojakov.
    Kmet ni isto kot meščan, saj ni hrana samo tisto, kar je sam posejal na njivah, brez skrbi, če je huda lakota, bo kmet najprej požrl vse užitne rastline in ščurke, preden se bo zatekel še h kanibalizmu ali si bo pač skrajšal muke.

    Lakota ni bila samo zaradi vojne temveč predvsem zaradi zahojene, izrojene družbe, ki si ni znala ali hotela deliti. Od takrat naprej, ti narodi še niso bili lačni, pa so bile še druge vojne. Ker so danes socialisti.

    Tisti link, ki si ga priložil, je samo navadna sovražna vojaška propaganda, ne pove nič o tem kaj se je dogajalo oziroma kako so živeli ljudje. za zarukance, je še to preveč komplicirano, saj te v resnici ne zanima, hočeš samo potrditev za osebne blodnje in travme, ki si si jih sam prizadejal.

 • Brezno

  3 svete resnice
  Janez ni bil komunist
  Bog obstaja
  Zemlja je ploscata

  • ĐĐ Style

   Če piše tu, potem je res. Vse v službi resnice

  • Mimoidoči

   Temu se pa reče argument slamnatega moža.

  • šmentanamuha

   Za svojo brezbožnost ne moreš kriviti Janeza, se ti ne zdi? Koran še vedno uči, da je Zemlja ploščata in dejstvo je, da v resnici ne moremo dokazati, da je okrogla, ker so vsi posnetki fejkani, tako kot je bil fejkan pristanek na Luni. Človek namreč ne more prebiti elektromagnetnih obročev okoli Zemlje in priti onkraj njih. To priznavajo tudi Nasini znanstveniki, ki jim je to največji izziv. Za nevedne množice so pač skonstruirali neko “resnico”. V tem stoletju se bo razkrilo, kako je s tem. Malo še počakaj. Padla bo tudi evolucijska teorija.

   • Mimoidoči

    Ljudje kot je on, so ignorantni. Pojma nimajo, ker niti nočejo vedeti, samo slepo verjamejo, kar jim natvezijo. Verniki, samo v obratni smeri kot Kristjani. Znanost pa je že ovrgla teorijo oz. laž evolucije:

    Znanstvenik pove, da evolucija ni mogoča:
    https://www.youtube.com/watch?v=lO6Dv7V_jUY

    The Theory Of Evolution Is OFFICIALLY Debunkedhttps://www.youtube.com/watch?v=4wCxkBnm3ow

    EVOLUTION IS IMPOSSIBLE, NOT JUST HIGHLY UNLIKELY, BUT IMPOSSIBLE! – part 1
    https://www.youtube.com/watch?v=YmAFp27gYFA

    “Monica Hall 3 months ago
    First of all, Dawkins admitts he hates God.Therefore he is willing to come up with any ridiculous theory to disprove the existance of a God.Same reason why most accept his ridiculous theory.They flat out just reject God and everything he stands for.Because to believe in God makes them accountable for their actions.Most want to go about living there lives selfishly.God holds the highest standard and most do not want to adheir to the standard of God.Simple as that!!

    Monika je dobro razložila.

    • šmentanamuha

     Tako je. Jaz poslušam predavanja dr. Tomislava Terzina in boljših razlag, kot jih ima on, še nisem slišala.

     • Mimoidoči

      Kdo pa je to? Ne poznam. Doktor česa? Eh, kaj sprašujem bom pogledal na duckduckgo. :)

   • Hun

    Padla si ti na glavo.Kaksni rovtarji ste tu gor jehove price zdilgocasena ostarele. Ni cudn da vs ma Jansa za ovce.
    Baba trapasta

   • Gasper Zorman

    Pojdi peš proti vzhodu, če prideš nazaj je okrogla, če padeš čez rob je ploščata. Torej komot se da dokazat, če je le volja. Glede na to, da ne boš prvi, ki je šel okoli sveta, jaz ne rabim tvoje poti, da bi verjel, da je Zemlja okrogla, konec koncev vprašaj unga našega pilota Matevža Lenarčiča, ki je z ultralahkim letalom obletel Zemljo. Valjda ni tudi on del komunistične zarote.

 • ĐĐ Style

  “To morate prebrati” Ali je to v naslovu ukaz za desne ovce?

  • šmentanamuha

   Ne vem, če, ampak ti si to vsekakor prebral. Torej?

  • slosin

   ne, za leve ovce…a ti briješ malo norce iz samega sebe…ja, levičarska razštelanost tistega med dvema ušesoma…

 • žogica
  • šmentanamuha

   Sušnikova drža ali mnenje je načelno povsem legitimno. Vprašanje je samo, zakaj ima potrebo, da razčiščuje svoje nestrinjanje z njim preko medijev. Kot da bi dva zakonca razčiščevala svojo probleme javno in pričakovala, da javnost odloči, kdo ima prav. Način, ki ga je ubral Sušnik kaže, da ima drugačne namere, kot bi nas rad prepričal. Torej, da ga grdi šef Janez noče poslušati, zato mora zdaj umazano perilo prati pred javnostjo. Če je tako nezadovoljen, lahko tudi izstopi iz stranke. To je danes moderno. Prepričana sem, da se je Sušnik prodal in zdaj slabi javno podobo stranke in njenega voditelja.

 • Peter

  Pri naših levićarskih komentatorjih lahko skoraj v naslovu mirno spustite, no.

 • Brezno

  Jansizem izumira, kot krscanstvo in pika.

  • Mimoidoči

   Nič hudega. Jezus Kristus je prerokoval, da se bo tako zgodilo. Namreč, da ob njegovem prihodu skoraj ne bo več vernih ljudi, ljudi, ki verujejo vanj. Torej smo pomirjeni. Vse se dogaja kakor je prerokovano.

   • Brezno

    Pa ka sm tebe kaj vprasu? Zgini s temi pravljicami s te nase nova24 strani! Da te ne vidim vec!

    • Mimoidoči

     Pikabu.

     A zdaj je že kar vaša. :) Levičarji imajo Novo24 za svojo. Vsak dan slišiš nekaj novega.

     • Brezno

      Houder na nasi novi24 pisemo resnico ne neke pravljice o jezusih in marijah a jasno?!

     • Mimoidoči

      Če lepiš komentarje sem gor, potem bodi pripravljen, da te kdo ogovori in ti predstavi teme, ki jih ti sovražiš slišati. Resnico. Dokler diktatorji tvojega kova ne bodo popolnoma ukinili svobodo govora.

     • Brezno

      Zgini!

     • Mimoidoči

      You wish.

  • slosin

   kaj je to jansizem….za komunizem, fašizem, nacizem… vemo, da je ‘izem’…
   A je to neka levakarska blodnja…?

  • garfi

   imenuje se komunajzarski genocid

 • Mimoidoči

  Zanimivo pa je dejstvo, da recimo 3. točka ni nič novega, ampak je o tem pisal že Platon v stari Grčiji. Platon je pisal, da otroci bolj pripadajo državi kot staršem in družini, itd. Torej ideja komunizma, da je država nad vsem, izvira vse od Platona dalje. Tam nekje v 4. ali 5. stoletju, bi moral spet pogledati kdaj točno, so v Kalcedonu v današnji Turčiji (ki je takrat bila večinoma krščanska), danes ima to mesto ime Ismet, Kristjani imel svet (council), kjer so popolnoma ovrgli to zablodo, ki je uničevala ljudi in jih držala ujete v tiraniji. Na razplet tega sveta je čakal sam Rimski cesar Konstantin, ker je to bila takrat zelo pereča tema. Imam celo predavanje v angleščini o tem, če koga zanima. Verjetno nobenega.

  • večni srb

   Predstavljaj si, da obstaja nekaj zate povsem novega in zelo pomembnega, ti pa pojma nimaš kaj bi to lahko bilo. Tudi, če bi zgolj po naključju naletel na takšno znanje, bi ga sploh prepoznal, kako bi vedel, da je to skrivnost, ki te že od nekdaj zelo zanima?
   Kadar veš kaj iščeš, v bistvu že veš vse kar je pomembno, ne veš mogoče le določenih podrobnosti, ampak to je samo vprašanje časa in nekaj truda.
   Pravo znanje obstaja izven našega območja dojemanja, ne moremo vedeti kdaj bomo naleteli na odgovore, če sploh kdaj, zanimivo pa je, da nas včasih predrami že drobna malenkost in naenkrat se zavemo nekaj povsem novega.

   Prave vrline so torej skrite in ne moremo vedeti kdaj jih bomo odkrili, vemo pa, da obstajajo.

   • Gasper Zorman

    Se strinjam z napisanim z eno pripombo, ko prebiram tvoje komentarje, se ne morem znebiti občutka, da je tebi vse jasno, vsi ostali, ki pa ne delijo tvojih prepričanj pa so neuki. Seveda tega občutka nimam zgolj pri tebi, ampak pri mnogih nekulturnih razpravljavcih na tem forumu, ki ko jim zmanjka argumentov, prično z žaljenjem s komunajzerji ali pa kolaboranti, eni se pa javljajo, da bodo pojedli Enciklopedijo Britaniko.

  • Hun

   V kater ureditvi je RKC strmel k demokraciji ce je Vatikan samo moska druzba in vedno bli desna roka Kralju al Carju. Nakladac golden bager

 • Aresnica

  Levičarji ideološko skoraj enaki nacistom in fašistom!


  TO JE DEJSTVO oziroma RESNICA.

  no zdaj pa naj plačane in neplačane ovčke čivkajo , da vidim koliko jih bo.?
  ________________
  Lep pozdrav

  • večni srb

   Resnica je, da ti nisi preveč pameten in izobražen, seveda je potem zate vse isto.

  • Gasper Zorman

   Drži nacist, fašist, komunist je isto, problem, ki ga pa vidim, da se marsikateri nacionalist ne zaveda, da se je s sovraštvom do drugačnih v bistvu že kvalificiral v to skupino, čeprav zase meni, da je demokrat. Poglejte mnoge svoje debate na Nova 24 tv.

  • Hun

   napisal si izvirno misel k jo vsi prvic slismo na nori24

   janseve klonirane ovce z copy-past neboulozami mozno da ćivkate
   ker leve ovce blebećejo

 • RATATA

  11.
  Srbi v Srbiji so ćetniki, za kralja i otađbinu;
  Hrvati na hrvatskem so genocidni nacifašistični ustaše;
  Bosanci v Bosni so jihadisti;
  Vse tri etnije, ki so se priteple v Slovenije so pa lewuharski komunajzrji!
  A ni to čudno?

  • Brezno

   Ma boli nas za tvoje blodnje

   • RATATA

    Pa te ne.

   • Mimoidoči

    Ja, res vas boli.

    • Brezno

     Zemlja je ravna!

     • Mimoidoči

      Ne samo to, znanstvenik pove, da teorija/laž evolucije, ni mogoča. Znanost je že tako napredovala, da ne morejo več zanikati očitnega:
      https://www.youtube.com/watch?v=lO6Dv7V_jUY

     • Brezno

      Ja bog je vse ustvaril kk si pa mislO

     • Mimoidoči

      Točno tako sem mislO.

  • Hun

   Kva pa domobranci za dolfeta in svabscino

   As jih rehabilitiral?

   • RATATA

    Kaj pa jih čem rehabilitirat?
    Vlada Kr.Jug. je pobegnila, državljane pustila uqrac,
    okupator je zasedel deželo,
    komunisti so zganjali nasilno revolucijo, kradli, pobijali, morili ….
    protikomunisti pa so se morali nekako organizirati.
    Najprej vaške straže, potem policijske, vojaške enote, za zaščito svojih domačih ljudi, pred boljševiškim, komunističnim nasiljem ,,,
    Je pa potrebno malo širše pomisliti na domobranstvo na slovenskem:
    enote tistih narodov, ki so imeli svojo domačo oblast, vlado, torej državnost,
    prisegale na meč,
    svoji domovini,
    boju za svobodno Evropo,
    pod vodstvom voditelja Evrope.
    Prav te značilnosti ima domobranska prisega in z njo so Nemci jasno pokazali, da Slovencem pripisujejo nacionalno identiteto.
    Besedilo, ki je danes splošno znano, nikjer ne omenja Hitlerja in umešča Slovenijo kot razpoznavno identiteto v svobodno Evropo.
    a nameček se je sredi okupirane Evrope dvigovala slovenska nacionalna zastava in vojaki so prisegali v slovenščini.
    Koliko samouprave so okupatorji prepuščali Slovencem, je moč ugotoviti tudi iz dejstva, da so bile oborožene domobranske čete namenjene vzdrževanju reda in obrambi pred komunistično revolucijo. !!
    več je tukaj:
    http://www.domovinasospomini.eu/slovenci_in_drzava.html

    • Hun

     Lepa pravlca ja skoda k ni bla resnicna.
     Na konc pa se Rozman z avtom spizdu pa narod pustu pa tok se je prizadeval za slovenske ovcke
     kurba je se avto mel v tistih casih

     • RATATA

      Mene je zmotilo, ko so v začetku devetdesetih kar naenkrat postali bolj pomembni tisti, ki so se iz domovine umaknili kot pa tisti, ki smo ostali.
      Jaz nimam navade bežati nikoli, verjetno me zato takšne reči motijo.

     • Hun

      Prevec vam vojne po glav rojijo pa da ste opeharjeni necesa
      Taki so bli komunisti sam da pred 2WW je blo stanje za kmeta mizerno do amena. mescan po Lublan so se pa mastil.
      Sj mir ni tko nkrmalna stvar. Sj vidmo kaj se po Svet dogaja, na teh obmocjih clovesk zivlene ni vredn pocn grosa
      Jst se za politike neb boril nikol. Da bo men Jansa generala spilal al bilo kdo drg.
      Tko kot Tuđman pa Slobo nahujskala narod, dons ma pa raja se mn k prej. Migrirajo hrvati in Srbi k jih politika ozema.

    • Gasper Zorman

     Če te prav razumem, so bili nacisti na Slovenskem bolj človeški kot drugje po svetu?

  • Soave

   + + + + + + dobra !!

  • Gasper Zorman

   Mislim, da večino prišlekov iz bivše Juge ta slovenska zdraharstva med potomci komunistov in domobrancev ne zanimajo. Men greste oboji na jetra, ker nas držite v teh debatah, namesto, da bi se ukvarjali z razvojem ekonomije. Torej komunisti, nehajte nas posiljevati z dokazano neuspešnim gospodarskim in političnim sistemom, ki drugega kot vsesplošne revščine ne zagotavlja, domobranci pa se sprijaznite končno, da kolaboracija s Hitlerjem pač ni bila domoljubno dejanje in nehajte podžigati strahove proti vsemu kar ni 100% slovensko ali krščansko. A bo šlo?

   • RATATA

    “A bo šlo?” mi gre pa res na qrac!!
    Dejte si pametnjaki izmislit že kinčni kej druzga!
    A se bo dal?

 • Peter

  tumpek, danes si pa brezno?
  tudi prav, no.

  • Brezno

   Ma je.es te enovrsticne komentarje, no.

 • garfi

  L-unatiki L-uke meseČĆnika se imajo za demokratične socialiste
  nekako tako kot, če se ima lopov za poštenjaka
  norci so toliko močni kolikor so normalni pasivni-šibki

 • garfi

  komunajzli večni borci za delavski razred imajo tisoče evrov mesečno
  njihov delavski razred pa stotine
  vsi enaki in solidarni press

  • večni srb

   Ni dovolj presežkov za vse.

 • garfi

  komunajzli predstavljajo jugoslavijo kot predhodnico samostojne Slovenije
  vsi vemo, da je šlo za srboslavijo in ustvarjanje jugoslovanskega naroda
  v 50 letih so nam navlekli stotisoče jugoviĆev
  pravkar sem se peljal mimo ponovno glasnih srbskih trubačev
  enkrat komunajzelj vedno lažnivec

  • večni srb

   Vsi hrvati se strinjajo s tabo.

  • Hun

   Zato pa Eva Irgl z Boro Đokotam vsa spohana tri prsta kaze

 • garfi

  komunajzli so omogočili že 700.000 splavov-umorov nerojenih Slovencev
  in to ob rodnosti 1,5 namesto minimalnih 2,1 otroka na žensko
  prikriti in odkriti genocid nad Slovenci nadaljujejo
  PRAVI, VEČNI IN EDINI NARODNI IZDAJALCI !!!
  18. novembra je nova priložnost, da se osvobodimo

 • garfi

  kaj bo 18. novembra Slovenija ali Kurćanistan
  ko so komunajzli dobili sorosove milijone je bilo takoj konec revnih in lačnih otrok

  • Brezno

   Nov poraz vecnih luzerjev ka s pa mislO

   • garfi

    L-uzer

    • Brezno

     =desnuhar

     • garfi

      L-evuhar

   • Minovak

    Levaki ste tako notorično zabiti, da ne vidite prsta pred nosom, saj voliti lopovske levake pomeni isto, kot bi doma zalotil vlomilca in ga za nagrado peljal še na pivo.

    • Brezno

     Brum brum patrija pok pok orozje cin cin đuđicka

     • Minovak

      Za Patrio vprašaj Korla, za orožje murgeljca za đuđicko pa kar v SD, ker so oni preko firme poslanca, najemali kredite, pa je čisto tiho. Madonca ste zabiti…!

     • Brezno

      Desnaki ste tako notoricno zabiti da ne vidite prsta pred nosom saj voliti lopovske desnake pomeni isto kot bi doma zalotil vlomilca in ga za nagrado se peljal na pivo.

     • Minovak

      Ja, levaki ste na dnu z IQ-jem, niti prepisati ne znate, sicer pa to že vemo.

     • Brezno

      Ma dj ne da se mi z butli menit. Ajt

     • Minovak

      Vem, da inteligenca ni vrlina levakov, fanatizem pa in ta je tisti, ki je pokopal cele narode, sicer pa, kulturno…lahko noč!

 • Brezno

  Pa kaj vi desnuharji se kar ne morte prebolet da vas je komedijant nazgal?

 • garfi

  18. novembra je nova priložnost, da se osvobodimo rdeČĆih glist
  http://vizita.si/clanek/leksikon/gliste.html

 • žogica
 • Valter BraniSlav

  Sem jaz desni ali levi?
  I AM WHATEVER WORKS.

  • Mimoidoči

   Komunizem deluje samo, če ga financirajo kapitalisti. Ko se pipica zapre, država propade.

   • Valter BraniSlav

    Ja pa se res je

   • Hun

    Kapitalist financira tistega ki ma korist od njega butl trapast
    Na dnarju se ne vid krvi, vere, nacia…
    Kapitalist strmi k monopolu . Jst tud rajs zasluzm vec kot drug
    Jebe se men kaj ovce misljo o men

    • Darth Vader

     sej država in državno lastništvo tudi VEDNO stremi k monopolu oziroma monopol državne firme imajo…..Telekom…..Komunalna podjetja…..to so ilegalni monopoli, ki jih omogoča država zato da imajo politične stranke peskovnike, kamor lahko nastavljajo svoje nesposobne in v gospodarstvu nezaposljive znanstvenike

     • Hun

      Nevem kje ma potem SDS moralo in etiko ce mu oglas placa Twlekom. Pa tok se ma Jansa za demokrata, ki strmi k posten demokracij.
      Ravno to sm pisal na gornjem komentarju

     • Hun

      legalni monopoli tu te edin popravim

   • Valter BraniSlav

    Ja to vemo ze ene 40 let.

    • Mimoidoči

     Eni še danes ne vedo in še vedno volijo isto.

  • Peter

   hu kers, no.

 • 1. Katoliška cerkev je še posebej zatira krščanstvo, oziroma druge veje, pripravljeni so paktirati z najhujšimi islamisti, samo da bi škodovali pravoslavcem.
  2. Najhujši antisemiti so nesemitski Aškenaziji, ki pobijajo semitske Palestince.
  3. Posameznik še vedno ne more ustvariti toliko kot družba, ki sodeluje.

  4. Bolje da domača država upravlja s premoženjem kot pa tuja država.
  5. Kapitalizem ali socializem so pravljice za otroke, kar res deluje je imperializem.
  6. Ravno tistim, ki jih skrbijo umori nerojenih otrok, jih ne zanimajo že rojeni ljudje.
  7. Ena pokalica ti ne bo pomagala proti vojni mašineriji države, ampak bo samo lažje za neuravnovešene ljudi, da lažje počijo koga.
  8. No tukaj ste si sami odgovorili
  9. Nadzor nad mediji ima tisti, ki ma največ denarja, vedno je bilo tako
  10. Znanstveni napredek se lahko zgodi samo z državnim denarjem (ker ima na razpolago veliko več), privatnikom gre večinoma za kratkoročno korist. Naše zasebne fakultete so skoraj izključno družboslovne.

 • večni srb

  Članek ni zavajujoč, lepo piše, da so komunisti SKORAJ enaki fašistom in nacistom, skoraj pa še ni zajca ujel.

 • xtc

  Samo tole;
  NA “skoraj” -SLABŠI.
  Vedeti je treba ,da sta Fašizem in Nacional socializem,le “bratski verziji” ostalih socializmov z Titerkovim,Stalinovim ,Maoivim,Kučanovim itd.
  Gre za socialistično drhal,daleč od demokratov ali pravne države

  • večni srb

   Glede na kaj, pred socializmom, sta vladali fevdalizem in inkvizicija.
   Socializem je torej predvsem nadgradnja starega družbenega reda in vrednot.

 • večni srb

  Stroški državne srednje šole v Sloveniji – 0
  Stroški zasebne srednje šole – 10.000 + evrov na letnik.

  Zasebno ne pomeni popolnoma nič, to je isto kot, če bi vas učil sosed, priznane in kvalitetne šole pa so odvisne od posameznih profesorjev, ne od kadra na splošno. Kapitalist želi nuditi ekskluzivo, za največji možen denar, zato kupuje najboljše profesorje. Najboljši je pa lahko samo eden, ki ne more učiti več kot mogoče 20 študentov naenkrat. Vse ostale bi učili šalabajzerji, ki bi počrpali vsa javna sredstva za šolstvo iz proračuna. Zato ni dobra ideja, in pa zato, ker verski fanatizem ne spada v sodobno znanost.

 • večni srb

  Bog obstaja.

  Od mene zahteva, da oplojujem ženske, jem, pijem, lulam, kakam, pančam in se imam fino, vse ostalo bo že on poskrbel. Ker me ima rad, vse obstaja samo zaradi mene.

  • Djuro Sumar

   Probleme imajo tisti, ki jih nima rad. Naprimer slovenski desničarji. Če bi jih imel rad, bi že zdavnaj vladali v Sloveniji. Baje ima Bog najrajši ateiste. Pri meni je že tako.

 • Miro Jereb

  Kaj ga šinfate za uro…samo bedak bi kupil tako drago uro za čas, ki ga zapravljajo…to mu nič ne pomaga in ni nič boljši človek ne bo.

  • Hun

   Bedak ste revezi k se dobrikate kapitalizmu, dosegl pa nc u zivlen
   Radi bi bli Svica
   Samo bedaki pa drage ure kupujejo
   Mater ste pizde pedrke nesposobne

   To je ze zadnic pizdica @lustrator pisal kaj ti bo ura.
   Trump sigurno uro iz trgovine za 3€ nos na rok
   6.000€ ura je nizji rang kvalitetnih ur
   Se Jansa RADO uro nos kokr sm opazu za cca 2000€

   Bedak spilas amerikanosa z pilotsko jakno si bi vsaj Breitling Navitimer loh prvosu ce zivis v USA

   Siromak

 • večni srb

  Tudi Hitler si je najprej podredil vojsko, policijo in sodišča, da je lahko poenotil standarde dela po celem okupiranem teritoriju, ko so bili vsi enako debilni in nemočni proti lastnim javnim uslužbencem, se je lahko začela masovna državna morija. najprej je moril nemce tretjega razreda, pod posebno zaščito države, takoj zatem, ko je nemce najprej ločil na tri razrede državljanov, razpustil je inštitut predsednika vlade, nacionaliziral vsa podjetja v državi, vojski pa je podelil posebna pooblastila. Nemški sodniki so se na sodišču po vojni branili, da so zgolj uresničevali voljo nemškega ljudstva, ki se jih je narod v resnici bal kot hudič križa, vsi so bili obsojeni na smrt, čeprav so jo izvršili le na določenih.

  Prav zaradi delitve oblasti, se je komunistična partija delila po sekcijah, inštitut maršala pa je bil ukinjen po Titovi smrti, kot smo lahko videli, so si bile republike med sabo zelo različne, kot tudi standardi javne uprave ter nenazadnje centrov moči in represije.

  Če je država zgrajena okoli vojske, policije in sodišča, potem je taka država fašistična diktatura.

  • Mitja Mazini

   Tudi J yi je skoraj podredil vojsko, policijo in sodišča?

   • večni srb

    Njemu ni uspelo, Pahorju pa, še vedno ima vojska ista pooblastila kot ljudska policija.

 • Mitja Mazini

  Belčki so imeli v svojem programu boj proti židom, prisegli so pa samemu hitlerju.

 • xla

  tole pisanje, me je pa res nasmejalo … koliko neumnosti na kupu :)

 • Cucurbita Pepo

  Vsaj v polovici teh točk se najde Janezova nova24

 • macon

  Ves zapis bi bilo treba precej dodelati, da bi bil približno intelektualno kredibilen.

  Ne bi se striktno postavljal na izraelsko stran, ker so daleč od žrtev v Izraelsko-Palestinskem konfliktu. Iz naše pozicije bi bila najboljša zvrhana mera skepse do česarkoli kar izrekajo oboji in nevtralna drža.

  Absolutna država, država upravlja z gospodarstvom, diktatura, državni mediji, državni monopol na področju izobraževanja spadajo vse v eno točko diktature.

  Umori nerojenih otrok je striktno krščanska točka, čeprav nas je večina ateistov in agnostikov. Krščanski pogled ima legitimnost, vendar je po mojem najbolj pomembna pravica žensk do razpolaganja s svojim telesom.

  Razorožitev državljanov je kar nekaj, ker smo razoroženi od Jožefa II. in 18. stoletja in to po celi Evropi.

  Ostanejo torej sovraštvo do kristjanov, diktatura v okviri katere bi lahko izpostavili funkcijo pravosodja in delovanje globoke države, manjka pa vulgarna feminizacija, permisivizacija in nasploh “zavzemanje” levice za družbene in nacionalne manjšine.

 • Hun

  Nacizm bi 100% jansistov placal ce bi ga legalno lahko uvedl v Sloveniji

 • FegetJanša

  ahahah a ste se zmotl pa napisal levica namest desnica, ce je kdo nacist in fašist so to sds-ovci

 • Common Sense

  Članek ni bog ve kaj. Sicer pa se strinjam s tem, da sta si fašizem in boljševizem zelo blizu. V vsakem najbolj na*ebe preprosti folk pod geslo #Beda za vse, razen za nekatere. Fašistično-boljševistična mastermind elita običajno uide kazni.

  • Tone

   Zakaj so potem razlike med majhnim številom bogatih in velikim revnih večje tam, kjer je dalj časa na oblasti desnica?

   • Common Sense

    Dve vprašanji:
    1) To mislišna splošno ali v Sloveniji? Ker v Slovenija je po Ginijevem koeficientu (ki meri neenakost) druga na svetu. Se pravi, skoraj najbolj egalitarna država smo.
    2) Če grem v ekstrem, a si čisto prepričan, da npr. raja na Kubi ali pa Venezueli (ali pa S. Koreji) nima velikih razlik v standardu v razmerju do njihove ekstremno-levičarske elite? Jaz se tega ne bi upal trditi. Maduro, Kim in Raul Castro ter njih satelitske oprode znajo zelo dobro poskrbeti zase. Kot je to delala komunistična elita v Jugi. In kot je zase odlično poskrbela elita iz Hitlerjevega kroga (predlagam dokumentarec Htler’s circle na Netflixu). Isto sranje, samo drugo pakovanje.

    • Tone

     1. Mislim na splošno.
     To velja tudi za Slovenijo – ker je že dolgo večino časa na oblasti levica, je neenakost majhna.
     2. Sam praviš “Če grem v ekstrem”. Jaz sem napisal levica – desnica, ne diktatura. Pri diktaturah je vseeno ali so leve ali desne. V Jugi je bila diktatura šibka, zato je bila tudi neenakost manjša kot n. pr. v Sovjetski zvezi. Čeprav je treba poudariti, da Lenin in Stalin skorajda nista imela osebnega premoženja. Neenakost pa ni bila niti približno tako velika kot v današnji Rusiji.

     • Common Sense

      Ja ne vem no. Levica (stranka) se ne bi strinjala s teboj. Izgledajo precej navdušeni nad Madurotom in Venezuelo.

     • Tone

      Prvič, govorim o klasični levici – socialdemokrati, socialisti, evro-komunisti.
      Drugič, treba je upoštevati, da gre pri Levici za zelo mlade ljudi, entuziaste brez izkušenj. Poleg tega so izjave, ki se jim jih očita, izrekli že zdavnaj, na začetku venezuelske revolucije, ko se je neenakost v Venezueli res zmanjšala in socialno stanje izboljšalo. Zadnje čase takih izjav ne dajejo več.

     • Common Sense

      Ja, so modro utihnili. Zanimivo, da je 5% volilno sposobnih ljudi glasovalo za “entuziaste brez izkušenj”. To veliko pove o njih;) Anyway, glede na to, da smo v Sloveniji po Ginijevem koeficientu na drugem mestu, se pri nas ni bati za neke dramatične razlike. Smo zelo egalitarni in niti Janša ali pa kdorkoli drug iz desne sredine tega ne bo mogel spremeniti, sploh pa ne v 4-8 letih. Zato je apriorij zaganjanje v desno sredino brezplodno. Pravzaprav je sprememba (vsake toliko) čisto zdrava stvar. Ne pričakujem pa, da se s tem strinjaš:))) Pa lepo nedeljo želim.

     • Tone

      Če bi kdaj prebral, kaj napišem, tudi ko ne odgovarjam ravno tebi, bi lahko opazil, da sem že večkrat napisal, da je samo tista družba zdrava, kjer se leva in desna opcija na oblasti izmenjujeta. Največ dva do tri mandate je zdravo, zato nisem niti najmanj zadovoljen, da se to pri nas ne dogaja.

      Tako je moje stališče, bojim pa se, da stališče na slovenski desnici ni takšno, ampak so večinsko prepričani, da je edino zdrava oblast samo desna oblast. Saj je to tudi razumljivo, če pa so do fanatičnosti prepričani, da je levičar neumen, pokvarjen, zločinski, lenuh, krade in ne zna živeti drugače kot na državne stroške. Takih tudi jaz ne bi želel imeti na oblasti.

      Vse kar tukaj napišem, je z namenom, da bi komu odprl oči, da desnica kot jo pooseblja Janša, nima nobene možnosti za prevzem oblasti. Z lažmi in pretiravanji ne boste mogli premagati levice, celo krepi se zaradi tega in postaja bolj skrajna.

     • Common Sense

      No, to podpišem tudi sam. Razen to, da si uporabil besedo “boste”. Jaz se ne prištevam v nobeno čredo. Slučajno pa je tako, da tisto kar meni osebno veliko pomeni (ekonomska svoboda) trenutno izrecno zastopata samo dve parlamentarni stranki. Zatu ju trenutno pragmatično podpiram. Na žalost torej nimam ne vem kako velike izbire, bi pa seveda rad imel večjo. Sicer pa je bila “desnica” tako malo časa na oblasti, da ji res ni za zameriti “nepotrpežljivosti”. Če pa govorimo o Janši oz SDS (ki jo Janša nekako pooseblja), pa jaz menim, da se napačno lotevajo vprašanja “kako pridobiti dodatnih 15-20% volilcev”. Prepričanih believerjev bo vedno med 15-25%, izziv je kako pridobiti ostale. Mogoče jim pri tem pomaga prenovljena SLS, a o tem kdaj drugič. Pa lep dan še naprej.

     • Darth Vader

      samo dodati moraš še, da to kar je pri nas leva sredina se v zahodnih državah ne klasificira niti kot radikalna izvenparlamentarna levica :) stranka kot je Levica v sloveniji v normalni državi ne pride preko 0.1% volilnih glasov

     • Tone

      Ati je tako dolgčas v življenju, da si moraš probleme izmišljati.

     • freedomfighter

      Glede levice imas prav glede nekaterih sredinskih strank pa ne…cerar je neo liberalec ce je pa sprejemal ksne resno leve zakone pa je bo to zaradi koalicije in cerarja nikakor ne mores vmestiti v isto skupino kot levico

     • Darth Vader

      ker so tudi komunistični in socialistični rusi ugotovili, da je podjetniška pobuda iz zasebnega sektorja lahko nekajkrat superiornejša javni – državni pobudi za neko dobaviteljsko verigo za neko zadevo….sploh ni važn kaj….aja pa drugače je bedak, če troši 240mio ljudi na dnevni ravni, kot pa če troši 1mio ubobožanih ljudi, kar lovenci v povprečju smo…..in ker je ciklična potrošnja surovin temelj tržnega pristopa…..imajo rusi danes eno največjih družbenih neenakosti kadarkoli v zgodovini…..in ne boš verjel…..veseli so in zadovoljni, ker jim gospodarstvo kolikortoliko špila…..aja pa 10x manj so zadolženi, kot Slovenija :) a so vas razočaral rusi? ste še vedno mislili, da drkajo na stalina pa lenina…..pa so rekl, da je tržni kapitalizem najbolj optimaln sistem :) Ginijev koeficient = socialistična floskula

     • Tone

      Nakladaš samo zato, da bi bil samemu sebi všeč.

     • freedomfighter

      Od kdaj pa je ruska politika levicarska resno vam se putinov nacionalizem in ksenofobija zdita levicarska politika…da ne govorimo gospodarstvu ki ga nadzorujejo privatni miljarderji in ne drzava…no miljarderjo so pod nadzorom putina ne pa drzave…tezko bi oligarhijo oznacil za socialisticno ali liberalno

    • freedomfighter

     Ja ampak ti si nastel primere radikalne levice…kot da bi ti jaz nasteval fasiste za povprecne predstavnike desnice

     • Common Sense

      Imaš point:) Samo trenutno jaz vidim več radikalne levice kot radikalne desnice pri nas. Ker to kar zagovarja “kao” desnica pri nas, bolj ali manj zagovarjajo Demokrati v ZDA. Ki so tam kao levica.

     • freedomfighter

      No ne vem ce se bom strinjal s tabo ker je velik del demokratov postal skrajen kot levica…glede slovenske radikalne desnice ti bom pa takole rekel…kako to da smo edina drzava v evropi brez mocne alt right stranke…pa ne mi rect da nimamo skrajno desnih volilcev ze po komentarjih na tem portalu vidis koliko jih je…no to je meni osebno ena od stvari zakaj sem tako zadrzan do stranke sds…jaz vem da to ni skrajno desna stranka ima pa del podpornikov ki jo za to ima in vprasanje je ce bi bili na oblasti ali bi bili vedno bolj sredinsko vsmerjeno ali pa vedno bolj desno vsmerjeni…ves na levici so skrajno levicarji podporniki Levice in sdja in ti povem ker poznam ogromno podpornikov iz smc in zab tam se jim ideja socializma zdi toliko blazna in propadla ideja kot se to zdi sdsju…no zgodovinsko gledano seveda zagovarjajo partizane ampak to je totalno nepomembno saj ne zagovarjajo njihovih gospodarskih in politicnih nacel ampak zagovarjajo njihov boj v drugi svetovni vojni se nikoli nisem slisal liberalca reci da je bila revolucija pravilna stvar sem pa ze sam veckrat rekel da zgodovinsko gledano so se odlocili bolje in pametneje od tistih ki sobsodelovali z porazencem…vedno je biti bolje na strani zmagovalca in cel svet ve katere strani sta s sodelovanjem premagale tretjo opcijo…na zalost smo imeli.pri nas le.komuniste in tiste ki so bili pod fasisti demokratov pri nas ni bilo ker se zahodu niso zdeli vredni podpore

     • Common Sense

      Meni je v kočni fazi vseeno. Mene zanima ekonomska svoboda. Tista stranka, ki se za to zavzema, dobi moj glas. Simple as that. Levica in SD to (zaenkrat) nista prej obratno. Teme iz druge svetovne vojne me ne zanimajo. Imam občutek, da večine v Sloveniji (v resnici) tudi ne. Mene zanima svoboda in napredek. Pustite me delati, ustvarjati in mi ne mečite preveč polen pod noge. Rad plačam davke, a naj bodo uporabljeni učinkovito. Ne me “micromanagirat” z milijon predpisi, ker nisem mala beba ampak odrasel človek. Kdor mi to obljubi, dobi moj glas. Program je lahko napisan v par točkah. Zame je lahko koalicijska pogodba na eni A4 strani.

    • Kataklizma

     Pozabljaš na RKC? Ali si mnenja, da je njim dovoljeno in upravičeno, glede na to, da jih je sam Bog postavil tja kjer so?!

  • Kataklizma

   Ja, ker RKC veljaki živijo v kolibah in beračijo :D in vsi so odgovarjali za svoje zločine in laži …

 • Bonifacij

  Me ne čudi, da se avtor tega zmazka ne upa podpisati s polnim imenom. Kje vam to pišejo? Na Teološki fakulteti??? Dajte že enkrat najti nekoga, ki bo imel vsaj nekaj malega možganov, ker taki zmazki so žalitev za bralce.

  Tudi ne razumem hvaljenja totalitarizmov pod točko 1 in 2. Kristjani so blodna verska sekta umsko inhibiranih osebkov, intelektualno na ravni otrok, ki verjamejo v dedka mraza. Židje pa tudi niso vredni tistega ciklona B, s katerimi so reševali svet pred njimi.

  • Darth Vader

   kaj pa si ti? nestrpna opica, ki čaka na veji na banano al kaj? al mogoč ti predstavljaš vrhunec levičarske osebnosti? strpen, inteligenten, z polno otipljivih rezultatov v življenju? :)

 • Bonifacij
 • Slovenc

  Crnosrajcniske janezove ovce verjamejo prav vse kaj jim naci24tv narekuje…

  • garfi

   ni več dovolj zmerjanje z klerofašisti
   Tepec

  • WISKY 1000

   lolek rdeči

  • Darth Vader

   klerotalibani prihajamo in nismo dobre volje

 • Domoljubje

  Ker Slovenc pravi, da smo črnosrajčniki in ker verjamemo vse, kar napišejo na naci24TV, sem se tudi jaz odločil s pametnimi komentarji sodelovati na NOVI24TV.

  Na kakem degeneriranem in z zdravo pametjo skreganim levičarskem portalu me ne boste srečali.

 • freedomfighter

  Jaz sem levicar “liberalec” pa se niti v eni stvari ne strinjam z napisanim in sem mocen nasprotnik vseh tock…drugic vsaj napisite socialisti in ne levicarji ker to izpade zelo smesno ko neo liberalce oznacite za antisemite in da zagovarjajo drzavo v gospodarstvu…novinar prosim se enkrat se pozanimaj kaj zagovarjamo neo liberalci preden nas meces v isti kos kot zmesane open border socialiste

  • Darth Vader

   In the 1960s, usage of the term “neoliberal” heavily declined. When the term re-appeared in the 1980s in connection with Augusto Pinochet’s economic reforms in Chile,
   the usage of the term had shifted. It had not only become a term with
   negative connotations employed principally by critics of market reform,
   but it also had shifted in meaning from a moderate form of liberalism to
   a more radical and laissez-faire capitalist set of ideas. Scholars now tended to associate it with the theories of Mont Pelerin Society economists Friedrich Hayek, Milton Friedman and James M. Buchanan, along with politicians and policy-makers such as Margaret Thatcher, Ronald Reagan and Alan Greenspan.[5][24]
   Once the new meaning of neoliberalism became established as a common
   usage among Spanish-speaking scholars, it diffused into the
   English-language study of political economy.[5] By 1994, with the passage of NAFTA and with the Zapatistas’ reaction to this development in Chiapas, the term entered global circulation.[4] Scholarship on the phenomenon of neoliberalism has been growing over the last couple of decades.[1 https://en.wikipedia.org/wiki/Neoliberalism

   • freedomfighter

    No z napisanim se povsem strinjam…neo liberalizem je ubistvu mesanica lberalizma in kozervativizma ali drugace bi jaz temu rekel pragmatizem saj poberes dobre ideje ne da se omejujes na politicni spekter…skratka konzervativen v smislu gospodarstva in liberalen v vidiku druzbe in pravic…vem pa da nas neo liberalcev ne marate na obeh straneh saj smo za liberalce grozni kapitalisti za konzervativce pa cisti globalisti tako da to je opcija zame ker takrat ko.te kritizirajo z obeh strani pomeni da si res na sredini

  • Kataklizma

   Ma novinar ne ve niti kam se umešča Nova24, kaj šele, da bi poznal razliko med zgoraj omenjenimi pojmi …

 • Get Smart

  @ JŽ, @nova24, @ljudje Božji!

  Kdaj boste spregledali?

  LEVIćIZEM = SOCIALIZEM = NACIONAL SOCIALAIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = MUSLIćKULTIZEM = LIBERALIZEM = izem izem izem izem … =
  tukaj MURGL SRBO RVCKO MUSLIćKULTI JUGOKOMUNIZEM,

  vse to je, kot bi rekli u sereorcima nje, isto sranje, drugo pakovanje.

  VSI ti izmi so kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNI “izumi” =
  =
  so bulšitizmi, s katerimi ti celo SAMOIMENOVANI “smrtni neprijatelji ljudi”
  perejo glaviće svojim izrodkom in pa ljudem, ki kupujejo te floskule.

  .
  Sledimo?

  Levićiji NISO skoraj enaki kot FAŠISTI SOCIALISTI NACISTI KOMUNISTI MUSLIćKULTISTI …
  ampak

  levićiji so FAŠISTI NACISTI KOMUNISTI MUSLIćKULTISTI.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
   sviranje
   kurtzu = prodajanje magle=
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
   transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
   .
   Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

    SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
    seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
    vrednotami.
    Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
    ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
    = poštenost,
    = pravičnost,
    = resnicoljubnost,
    = prijateljstvo do ljudi,
    = domoljubnost,
    = rodoljubnost,
    = svobodoljubnost
    in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
    podarili svetu.
    Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   • Kataklizma

    Samo ignorant išče sovražnika v preteklosti … kmalu boš kitajsko šprehal :D

 • Darth Vader

  ko takole berem komentarje levičarjev, ki so se sprožil zaradi parih črk na portalu :) mi je popolnoma jasno, da je vaš rok trajanja omejen, kot je omejen vaš intelektualni domet v realnosti……blodit s praznimi floskulami na okroglih mizah in konferencah zna vsak polpismen klovn :)

  • Tone

   kar tolaži se.

  • Kataklizma

   Tik tak, tik tak … še malo pa boš bral kitajsko :D

   • Tone

    Se ne strinjam, da se bliža konec evropske kulture. Kitajci so z evropsko kulturo že preveč okuženi. Se pa bliža nova faza kulture, ki je nastala v Evropi.

    • Kataklizma

     Da, kultura “menefregizma”

     • Tone

      Kulturo ustvarjajo kulturniki, razni strokovnjaki in politiki, ne pa nacionalisti.

     • Kataklizma

      Prosim, poglej na vrh in se najprej sam s sabo uskladi o kateri oz. kulturi v kakšnem pomenu besede govoriš – torej, kulturniki, strokovnjaki in politiki ne morejo biti nacionalisti?! Kakšna logika je to?!

     • Tone

      Imaš prav, slabo sem se izrazil.
      Kulturniki, razni strokovnjaki in politiki, ki so nacionalisti ne ustvarjajo kulture, bi moral napisati. To nas uči zgodovina. Težko bi našli izrazitega nacionalista med tistimi, ki so ustvarili današnjo kulturo. Narodna zavednost seveda ni nacionalizem.

     • Kataklizma

      “Kulturniki, razni strokovnjaki in politiki, ki so nacionalisti ne ustvarjajo kulture”

      Preberi počasi še enkrat kaj si napisal … pa še eno podvprašanje … a nacionalisti niso narodno zavedni? Kaj pa po tvojem ustvarjajo nacionalisti (v okviru umetnosti, da ne bo pomote) … kaj je njihov končni produtk, ANTIkultura?
      Žal so tudi nacionalisti odraz oziroma produkt neke kulture (v smislu skupnosti) in ena od strani stanja duha v družbi …

     • Tone

      Najbrž se ne razumeva zato, ker ti misliš na pozitivni nacionalizem 19. stoletja, ki se je zavzemal za ustanovitev nacionalnih držav in avtonomijo narodov. Deloma je to značilno tudi za čas osamosvajanja Slovenije. Jaz pa imam v mislih današnji nacionalizem, ki temelji na omalovaževanju drugih narodov, recimo južnjakov, zapečencev, kamelarjev, da navedem samo najbolj mile izraze.

      Te vrste nacionalisti lahko proizvajajo samo NIČVREDNO kulturo. Lep zgled je nemški nacionalizem pod Hitlerjem. Čeprav so v tistem času nastali tudi zavidanja vredni dosežki na področju tehnike, sociale in znanosti, na področju kulture ni nastalo nič omembe vrednega. Samo politični in nacionalistični kič.

  • Tone

   Ne vem, ne vem, ateistov je vedno več, vernikov pa vedno manj.

 • Garbage man

  Ne skoraj, enaki so!

 • Marjan Čuden

  nacizem, ki ga je udejanjala nemška država v času 2. SV (okrajšava za nacional socializem) = nacionalno orientirana oblika socializma; precej bolj nevarna je infekcija s sovjetskim modelom socializma (krovna organizacija je socialistična internacionala), ki deluje mednarodno.

 • Kataklizma

  “10 razlogov zakaj so levičarji ideološko skoraj enaki nacistom in fašistom!”

  A si lahko ta medij neha pljuvati v lastno skledo … iz naslova je jasno razvidno tudi to, da se upravljalci tega portala očitno postavljajo na stran fašistov in nacistov in da so potemtakem tudi oni bolj podobni levičarjem kot bi si lahko mislili ;) … no, zdaj se pa zmenite, kdo je prvi začel, kot v vrtcu

 • tarantela

  “Skoraj!” Skoraj je zajca ujel, še sedaj ga lovi.

 • Dado

  Nasprotja so vedno bila. Naša zgodovina je pač taka, da so med II svetovno vojno desničarji podpirali fašiste, ko so Italijani odšli so podpirali naciste . Vedno pa so izdajali osvoboditelji , si pridobili orožje in municijo od vsakokratnega okupatorja in se z njimi skupaj borili prroti tistim, ki niso trpeli — zasedbe tujca, –niso trpeli uničevanje slov. domov—niso trpeli odvoz Slovencev v taborišča ali drugam…niso trpeli potujčevanja—hoteli so govoriti slovenski jezik povsod, tudi v šoli, na sodišču, povsod. Na žalost desnice sta Musolini in Hitler izgubila vojno in s tem je bila desnica poražena. Sedanja desnica pa temelji na izročilih poraženih domobrancev in bele garde. TAKO SE NALIJE ČISTO VINO. Torej so nacofašistični znaki le znaki desnice……

 • Dado

  Gospod Strehovec se bori za življenja otrok, pa me zanima, kaj je naredil, da duhovniki v Sloveniji ne več spolno zlorabljali otrok, kaj je naredil za spolno zlorabljene otroke in kaj je naredil z duhovniki , ki so zlorabljali otroke. Namreč letos so se duhovniki po sveti veliko opravičevali za spolne zlorabe, ZDA, Avstralija, Venezuala, Čile, Nemčija, v Sloveniji pa tega problema ni…….

  • Kataklizma

   Ne, v Slo otroci zlorabijo duhovščino.

   • Tone

    Ne, otroke zlorablja Hudič, ki jih napelje, da zapeljejo duhovnika. To je bila še pod Razingerjem uradna doktrina Cerkve. Verjetno je še vedno, si jo pa ne upajo več javno omenjat. Zato so bili prepričani, da je treba pomagati padlemu duhovniku in ne zlorabljenemu otroku.

    Cerkev se opravičuje samo tam, kjer jih v to prisili državna oblast. Ko bo naše tožilstvo pregledalo cerkvene arhive za 40 let nazaj, kot so to storili v ZDA, Nemčiji, Avstraliji, itd., se bodo opravičili tudi pri nas.

 • Marijan Tončić

  Denish De Souza na koncu svojega nastopa pove kako so akademski filozofski krogi potihem spravili Fašizem in Nacizem na desno in Socializem in Komunizem pa na levo stran. Vsak normalen človek ve, da je uveljavljanje interesev posameznika, ki ne ogroža bližnjega edina sedaj prava rešitev in družbena izbira, torej demokracija po dodelanem zahodnem sistemu. Ki pa tudi ni najboljša ampak vseeno boljša kot trije nasilni sistemi levice. https://www.youtube.com/watch?v=Mh36aKNVEJA&feature=share&ab_channel=YAFTV

 • mojadezela

  Antisemitizem je false izraz za spin ki ga židje radi uporabljajo. Sploh pa niso Izraelci semiti. To pomeni da že v štartu lažejo in zavajajo. Z ostalim pa se strinjam. Kar se pa židov tiče bi nam bilo bolje brez njih in njihovih verskih bratov muslimanov.

 • Get Smart

  DEMOKRACIJA je psevdogrška drkancija iz grške onanije DEMOS-KRATOS.
  DEMOS-kratos je grški prevod za

  človeko-vlada =ljudo-vlada = narod-vlada…

  Ta koncept ni BLA BLA BLA zahodni, ampak je SLOVENSKI.

  SLOVENCI smo svetu podarili ljudo-vlado
  in v njej ni česarkoli slabega.

  Za človeka so slabe vladavine psov= kaviaržidoKOMINTERNA in njeni
  MUSLIćKULTI in ostali SERBUSI=hlapci=watchdogi.
  Psi so SUŽNEJLASTNIKI in v njihovi RAZREDNI “vladi” je človek SUŽENJ.

  (otročički! ne ponavljajte kretenizmov tipa tudi ta ni dobra, je pa bolša bla bla bla …
  in podobne Črčila in podobnih BULŠITIZME).

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Kdaj boste spregledali?
   LEVIćIZEM = SOCIALIZEM = NACIONAL SOCIALAIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = MUSLIćKULTIZEM = LIBERALIZEM = izem izem izem izem … =
   tukaj MURGL SRBO RVCKO MUSLIćKULTI JUGOKOMUNIZEM,
   vse to je, kot bi rekli u sereorcima nje, isto sranje, drugo pakovanje.
   VSI ti izmi so kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNI “izumi” =
   =
   so bulšitizmi, s katerimi ti celo SAMOIMENOVANI “smrtni neprijatelji ljudi”
   perejo glaviće svojim izrodkom in pa ljudem, ki kupujejo te floskule.
   .
   Sledimo?
   Levićiji NISO skoraj enaki kot FAŠISTI SOCIALISTI NACISTI KOMUNISTI MUSLIćKULTISTI …
   ampak
   levićiji so FAŠISTI NACISTI KOMUNISTI MUSLIćKULTISTI.

   • Kataklizma

    Tik tak, tik tak … Kitajska po desni :D

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

    in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

    kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

    = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)

    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

    1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz.
    z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     SOCIALIZEM=FAŠIZEM=KOMUNIZEM=KAPITALIZEM=
     FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
     so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
     ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

     =SUŽNJELASTNIŠTVO.

     Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
     = FORUM 21
     =
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
     predsednik je pa MILAN KUćAN,
     ki je tudi predsednik
     PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
     =
     ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
     in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
     = uradno preimenovan v LDS =
     DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
     i tako dalje do tokija,
     pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
     MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • xla

  Napisano po nareku RKC.
  Po napisanem kaže, da se na Madžarsko spet vrača komunizem.

 • učko

  Ta rdeči fašisti !!!!!!!

 • Grog

  ;)

 • Kataklizma

  Končno ste priznali, da ste vsi isto govno zapakirano v drugačno embalažo. Skratka, vi ste kot Coca cola in Pepsi, kot Nikon in Canon, kot Milan in Janez, kot Milan in Inter, kot S. Irska in Irska …
  samo ne vem kaj ste vi tu na Novi, se imate za nazije, fašiste, komuniste, al kaj??! Spreobrnjenci, od komijev do nazijev pod etiketo domoljubov in zaščitnikov evropske kulture …

 • freedomfighter

  Hahaha nova pise o fakenewsu med tem pa se se vedno niso opravicili za laz o petih bombnih napadih na svedskem

  • DEATH TO COMMUNISM

   A to zato, ker tvoja levuharska trobila nalašč niso poročala o njih, se mora zdaj Nova opravičevat?! In komu naj se opravičijo?! Samo za Dražgoše se pizde rdeče še do danes niste opravičili! Jebi si mater!

   • freedomfighter

    A si spet pozabil zdravila vzeti …in ne ni zato ker bi kdo prikrival pet bombnih napadov v dveh dneh ampak zato ker jih ni bilo…noben tuj medij od skrajno levij do skrajno desnih ni porocal o tem…nobena obvescevalna sluzba ni dala tega podatka…tudi trrump ki vedno pograbi take informacije jih ni omenil…torej samo nova 24 ima podatek pa nihce drug in ti si preprican da je res… ce je pa svedski levicarski vladi uspelo prikriti 5 bombnih napadov potem se pa raje vprasam kako v drzavi takega nadzora sploh pride do bombnega napada…ampak to tebi logika ne deluje…pa jaz se nimam kaj opravicevati za drazgose ker nimam nic z njimi ti bolnik fuk.njeni…s temi neumnostmi se ukvarjate le bedaki skrajne levice in desnice

  • janezxy

   Kdaj se je drugorazredni opravičil Slovencem za njegovo komunistično izjavo o Hudi jami,da je to drugo razredna tema.Govorim o TURKOVI SVINJI.Kje je bil takrat ta sprijeni udbovec,ko so minirali slovenski udbaši Velikovec in kaj je vse šlo preko njega.Naj zločinec ne misli,da je temu konec. Narod naš dokaze hrani.

   • freedomfighter

    Ammm ne razumem…ker se politik ni opravicil za neprimerne izjave se mediju ki trdi da je v sluzbi resnice ni potrebno opraviciti za laz…pa ne vem kaj imam jaz s türkom…ce ti ni vsec njegova izjava to povej njemu ne meni ker ne vem kako naj ti pomagam

 • DEATH TO COMMUNISM

  A so židi mogoče kaj več, da se jih ne sme kritizirat oziroma biti proti njihovi politiki ali dejanjem?!?!?!?!?!?

  • Tone

   Židov se ne sme kritizirati, lahko pa njihova dejanja in politiko njihove države.

 • Gavtroža

  Vprašam , koliko Slovencev ve , kaj je pomenil sveti znak -svastika . našim prednikom , pa še danes.
  Prav res me zanima koliko Slovencev to ve.

  • Tone

   Ali ti veš, kaj je našim prednikom pomenila peterokraka zvezda, sveti pentagram?

 • tilen slatau

  demokracija ni nič boljša samo poglejte koliko ljudi je moglo umret v zadnjih 20letih v imeni demokracije?preveč.aja komunisti so krivi!

 • tilen slatau

  demokracija je tudi huda civilizacijska sramota koliko ljudi smo mogli ubiti v zadnjih 20letih da dosežemo kvazi demokracijo!?aja v imenu kapitalizma,demokracije ni važ kdo umre važn je kapital.pa še neki če bi imel v bivši jugi taprav kumunizem vas ta desnih sedaj nebi bilo na medmrežje ker bi vas spucal tako kot v ukrajini.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!