fbpx

To pa je adrenalin! Parček ujel 400-kilogramskega aligatorja

Foto: FB

Jonathan Smith in njegova zaročenka Melissa Davis sta se na jezeru Marion v Južni Karolini odpravila na lov za aligatorjem in že po dobri uri zagledala 400-kilogramskega lepotca.

Jonathan in njegova zaročenka sta se odločila, da izkoristita prvi dan v sezoni, ko je bil lov za aligatorji odprt. In že kaj kmalu se jima je nasmehnila sreča. Ob treh popoldne sta opazila svoj plen, ki je bil na prvi pogled sanjski – več kot 400 kilogramov težek in več kot 3 metre in pol velik aligator. Uplenila ga je Melissa, ki si je pomagala z lokom in puščico.

To je že deveti aligator za Jonathana
“Zame je lov popolno vznemirjenje in adrenalin,” je Jonathan povedal za The Times. “Videla sva aligatorja, ki se je premikal navzdol ob jezeru,” je povedal ves vznemirjen Jonathan. “Ujela ga je Melissa, s tem da je vrgla velik roza kavelj, povezan s sidrno vrvjo. Ko je zagrabil za vabo, je ni spustil, dokler ni bil popolnoma izmučen.” To je pri takšni mrcini, ki se je z vsemi močmi borila za življenje, vzelo kar veliko časa in energije. Jonathan je ocenil: “Aligator se je boril kar nekaj ur. Večkrat je udaril tudi ob najin čoln in ga znova in znova poskušal ugrizniti.”

Daily Mail poroča, da se je aligator po srditem boju za preživetje le utrudil in da ga je Melissa nato le odrešila muk. To je bil že deveti aligator, ki ga je Jonathan ujel.

Sicer pa sezona lova na aligatorje traja vse od 10. septembra do 8. oktobra.

M. S.