fbpx

To so najbolj bizarni klici na pomoč, zaradi katerih so se britanski turisti obračali na diplomatska predstavništva!

Foto: YouTube

Britansko zunanje ministrstvo je razkrilo seznam najbolj bizarnih klicev, s katerimi so se nanje v letošnjem letu obrnili nekateri britanski popotniki; ministrstvo s tem želi javnost opomniti, da je številka rezervirana le za nujne primere. Preberite seznam, smeh je zagotovljen!

Ministrstvo je sicer razkrilo, da so prejeli kar 330 tisoč klicev ljudi, ki so med letom klicali za pomoč in nasvete. Eden izmed popotnikov je tako na Nizozemskem želel izvedeti informacije o snemanju škotskega filma Braveheart leta 1995. Še en čuden klic je prišel s Kanarskih otokov, od koder so se pritožili, da se je v hotelsko sobo zatekla potepuška mačka, ki se je nato polulala na posteljo. Od ministrstva so želeli, da pomaga prepričati hotel k zamenjavi sobe.

Nič manj bizaren ni bil klic s Poljske, kjer je moški želel vedeti, ali res tam obstajajo vampirji, saj naj bi mu tako rekla ženska, ki jo je spoznal prek spleta, turist v ZDA pa je želel izvedeti, kdo je izpadel iz resničnostnega šova Strictly Come Dancing. “Žal moramo povedati, da zunanje ministrstvo ne more dajati nasvetov glede vampirjev, resničnostnih šovov in potepuških mačk. Prav tako turistom nismo zmožni dobaviti vegetarijanskih klobasic,” je za RT dejala tiskovna predstavnica britanskega zunanjega ministrstva.

Turkish Airlines (Foto: epa)

Kar 29.600 Britancev je nujno številko poklicalo zaradi izgubljenih dokumentov
Iz Bangkoka je poklical tudi moški, ki je zaspal v masažnem salonu, od ministrstva pa je želel, da se pogovorijo z uslužbenko, da mu za storitve ne bi bilo potrebno plačati.

Popotnik iz New Delhija je želel izvedeti, kdaj se odpre visoka britanska komisija, kjer naj bi, kot je slišal, prodajali vegetarijanske klobasice.

Iz Italije se je na konzularne uslužbence po pomoč obrnil moški, ki je želel, da mu osebje tamkajšnjega veleposlaništva organizira poroko, uredi cvetličarske storitve ter zagotovi vstopnice za srečanje s papežem.

Moški, ki je klical iz Kuvajta, je celo želel, da uslužbenci konzularnega oddelka posvojijo njegove pasje mladičke.

Foto: iStock

“Z vso resnostjo, težave v tujini so lahko zoprne in nevšečne. Če se znajdete v nujni situaciji v tuji državi, kontaktirajte najbližje britansko veleposlaništvo, visoko komisijo ali konzulat in naše osebje bo storilo vse, da vam bo pomagalo,” so še pojasnili na zunanjem ministrstvu. Konzularni uslužbenci so se sicer odzvali na veliko nujnih klicev. Tako jih je poklicalo 3.400 ljudi, ki so se znašli v bolnišnici, 4.900 ljudi, ki so bili aretirani, in 29.600 takšnih, ki so izgubili dokumente.

J. Ž.