Tom Cruise bo z “neprebujenim” Top Gunom v žep pospravil 200 milijonov dolarjev

Datum:

Ameriška igralska zvezda Tom Cruise bo z “neprebujenim” nadaljevanjem ikonične uspešnice Top Gun: Maverick zaslužil 200 milijonov dolarjev, kar presega rekordni honorar Brucea Willisa iz leta 1999, ki je znašal 120 milijonov dolarjev.

Vsem znani ameriški igralec Tom Cruise od nekdaj slovi po kvalitetnih filmskih uspešnicah, za katere je tudi temu primerno plačan, po poročanju Celebrity Net Worth pa bi za svoj zadnji film Top Gun: Maverick zaslužil dobrih 200 milijonov dolarjev. In to za “neprebujeno” verzijo, kar je danes redkost.

Po navedbah Breitbarta bi Tom Cruise s svojim nadaljevanjem kultne filmske uspešnice Top Gun: Maverick lahko zaslužil celo dobrih 200 milijonov dolarjev, kar preseže rekordni honorar igralca Brucea Willisa za film Šesti čut iz leta 1999. Willis se je takrat namreč pogajal za 14 milijonov dolarjev igralskega honorarja, 17 % svetovnega bruto zneska (ne neto), in na koncu dobil 120 milijonov dolarjev, potem ko je Šesti čut postal svetovni fenomen.

V samo štirih dneh 73 milijonov dolarjev
Cruise je sicer že dvakrat zaslužil 100 milijonov dolarjev, prvič je bilo leta 2000 za Misijo: Nemogoče 2 in leta 2005 za Vojno svetov. Za nadaljevanje Top Guna pa je tokrat prejel vnaprejšnji igralski honorar v višini 13 milijonov dolarjev in bo prejel 20 odstotkov bruto iz svetovne blagajne. Zaslužek nadaljevanja ikonične uspešnice iz leta 1986 je namreč na svetovni ravni že preseglo 300 milijonov dolarjev, tako da je Cruise že zaslužil 73 milijonov dolarjev, piše Breitbart. S tem, da je potrebno poudariti, da je bil ta enormni znesek zaslužen v štirih dneh od prvega predvajanja, saj bo na top lestvici ostal do 10. junija, dokler ne pride novi del Jurskega parka.

To pomeni, da bo Top Gun najverjetneje zaslužil milijardo dolarjev po vsem svetu, s tem pa bo Tom Cruise v žep pospravil 213 milijonov dolarjev. Ampak to še ni vse, potrebno je prišteti še ostala pomožna sredstva, kot so odstotki od prodaje domačega videa, pretakanja, trgovskega blaga, videoiger in globalne televizijske prodaje.

“Neprebujeni” Tom Cruise ostal na vrhu
Breitbart Toma Cruisa uvršča med igralce, ki svoje občinstvo nikoli ne razočarajo in kljub temu, da je bil pred leti tarča nekaterih kritik, je Tom Cruise z vsakim posnetim filmom ostal zvest občinstvu in s svojo igro nikoli ni razočaral. In kar nekaj igralcev je takih, med ostalimi tudi Clint Eastwood, John Wayne, Jimmy Stewart, Joan Crawford, Denzel Washington, Cary Grant in Bette Davis, ki so razumeli, da bodo imeli dolgo kariero le, če ne bodo razočarali svojega občinstva. Vse to pa pripelje do odmevnega “prebujenstva”, ki preplavlja svet, pa tudi nove in sodobne filme. Po navedbi Breitbarta “prebujenstvo” ubija kariere, še preden se te začnejo, saj “prebujeni” igralci zviška gledajo na svoje občinstvo in mu pridigajo, razbijejo urok pripovedovanja z vstavljanjem pridigajočih načrtov in lažnih idej (večinoma o spolnosti in spolu), ki kršijo človeško naravo. In medtem ko to počne vedno več igralcev, Cruise tega ne počne in nikoli ni, piše Breitbart in izpostavi dejstvo, da se Cruise nikoli ne izpostavlja na družbenih medijih, njegova javna podoba ostaja čista kot solza. Ravno zaradi tega ostaja zvezda, ki se je občinstvo nikoli ne naveliča.

Ana Hrbar

Sorodno

Zadnji prispevki

Zala in Boris Tomašič prihajata v Kozje

Voditelja oddaj Kdo vam laže in Signal, Boris ter...

Tihotapca prevažala kar 36 ilegalcev

Novomeški in brežiški policisti so prijeli tihotapca ljudi s...

Ameriška veleposlanica obiskala Brežice

V sredo, 21. 2. 2024, je Občino Brežice in...

Tudi kokoši imajo lahko svojo vilo

Podjetje Run Tiger je pod blagovno znamko Run Chicken...