fbpx

Trump trimesečno plačo daroval za raziskave o alkoholizmu

Foto: epa

Bela hiša je sporočila, da je predsednik Trump celotno plačo tretjega četrtletja lanskega leta daroval zvezni agenciji, ki se ukvarja z raziskavami na področju alkoholizma. Trump se je že pred volitvami zavezal, da bo kot predsednik daroval celotno plačo, ki znaša 400 tisoč ameriških dolarjev letno.

Ameriški predsednik Donald Trump je celotno plačo tretjega četrtletja 2018 daroval Nacionalnemu inštitutu za zlorabe alkohola in alkoholizma. Ta zvezna agencija se ukvarja z raziskavami na področju alkoholizma in je del mreže nacionalnih inštitutov za zdravje. Po vsej verjetnosti je na Trumpovo tokratno odločitev vplivalo dejstvo, da je imel Trumpov starejši brat Fred Trump mlajši težave z alkoholom, umrl pa je leta 1981 pri starosti 43 let. Prav to je vplivalo na predsednikovo odločitev, da ne uživa alkohola, kot še poroča Breibart, pa je v enem izmed intervjujev dejal, da še nikoli ni popil piva.

Alkoholizem (Foto: Facebook)

Trump se je že pred volitvami zavezal, da bo kot predsednik daroval celotno plačo
Trump se je sicer že med kampanjo pred predsedniškimi volitvami leta 2016 zavezal, da bo daroval celotno plačo, ki jo prejme kot predsednik in znaša 400 tisoč ameriških dolarjev letno. Svoje četrtletne plače leta 2017 je tako daroval zveznim agencijam, ki se ukvarjajo z veterani, zdravstvom, transportom in izobrazbo.

J. Ž.

Komentarji so onemogočeni.