Tudi vas zanima, kaj angleška kraljica Elizabeta II. vsako leto podari svojemu osebju za božično darilo?

Foto: epa

Vse od vsakoletnega božičnega govora do zimskega pobega na posest Sandringham, kjer angleška kraljeva družina praznuje božične praznike, je kraljica Elizabeta II. znana po tem, da vsako leto strogo upošteva tradicionalno praznično tradicijo. Ta vključuje tudi tradicijo decembrskega obdarovanja kraljevega osebja. Vsak izmed zaposlenih pri kraljici namreč prejme božično darilo, to je božični puding. 

Na podlagi tradicije obdarovanja, s katero je pričel že njen ded kralj George V., kraljica poskrbi za razdelitev okoli 1500 pudingov med osebje po palačah, deležni pa so jih tudi poštni uslužbenci in policisti na dvoru, ki skrbijo za varnost kraljeve družine.

Foto: iStock

Nekaterim kraljica darila izroči osebno
Poleg sladkega presenečenja so deležni še voščilnice od kraljice in princa Filipa, vojvode Edinburškega. Nekaterim izmed zaposlenih v Buckinghamski palači in gradu Windsor bo darila izročila kraljica osebno. Gre za njene najtesnejše sodelavce, katerim nameni tudi posebne vavčerje.

Foto: epa

Mnogi se sprašujejo, kje kraljica kupuje božične pudinge. V preteklosti so poročali, da so kraljici všeč pudingi tradicionalnega podjetja Fortnum & Mason, ki so znani po številnih ekskluzivnih izdelkih, ki jih ponujajo. Obstajajo pa domneve, da naj bi se kraljica pri nakupu pudingov vseeno odločila za cenejšo različico, glede na to, da mora kupiti krepko preko tisoč pudingov. Konec koncev pa je dobra misel tista, ki na koncu šteje.

Nina Žoher