Učitelj, ki so ga odpustili, ker je učence učil o moškosti, sedaj uči moške po vsem svetu

Datum:

Nekdanji profesor v Etonu, ki so ga odpustili zaradi predavanja o moškosti, zdaj dela kot trener za moške in rešuje zakonske zveze. Will Knowland je stopil na prst prebujenski agendi, ko je kritiziral izobraževalni sistem, češ da je protimoški. Opozarjal je tudi, da enakopravnost ne pomeni tudi enakost, saj še vedno “moški opravljajo težka dela” in kaj bi se zgodilo, če moški v takšnih panogah več ne bi želeli delati (kot sta rudarstvo ali globokomorski ribolov). Ko so ga odpustili, je na elitni šoli izbruhnil spor in kritike o svobodi govora, saj so se učenci uprli odločitvi šole, ki ga je obtožila “seksističnega predavanja”. Več kot 1000 učencev je namreč podpisalo peticijo, v kateri so zahtevali njegovo vrnitev na delovno mesto. Trdili so, da je bil cenzuriran zaradi načrtovanega predavanja, v katerem naj bi podvomil o “trenutni radikalni feministični ortodoksiji”.

Predavanje Willa Knowlanda z naslovom The Patriarchy Paradox (Paradoks patriarhata) naj bi bilo bilo izvedeno kot del predmeta za starejše učence, ki bi spodbujal kritično razmišljanje. Angleški učitelj, ki je devet let poučeval na Etonu, je menil, da znanost in zgodovina ponujata dokaze, da so moške vrline, ki naj bi bile moč in pogum, lahko koristne za ženske, družine in družbo.

Na Youtube kanalu ima mnogo poučnih videoposnetkov tako za samske kot za poročene moške, mladostnike in očete. Poučuje tudi o tem, kako se boriti proti feminizmu, zakaj liberalizem vodi v tiranijo, in tudi lekcije, ki jih mora naučiti svojega sina. “To je temačen izrojen svet. Danes je za mlade fante bolj nevaren, kot je bil kdaj koli prej. Morate zaščititi svoje sinove. Morate jih pripraviti,” pravi v videu. “Ne le fizično, ampak tudi moralno. Tukaj je 18 lekcij, ki jih morate naučiti svoje sinove, preden zapustijo dom. Teh 18 praktičnih lekcij bo vaše sinove oborožilo s krepostjo in modrostjo, ki ju bodo potrebovali v prihodnjih duhovnih vojnah.”

Piše tudi o najboljših zahodnih dognanjih o moškosti, morali in zakonu, da bi tradicionalnim moškim pomagal avtoritativno voditi svoje družine. Osredotoča se tudi na prebujensko agendo v izobraževanju. “Svoboda govora razlikuje izobraževanje od indoktrinacije,” pravi.

Videoposnetek, zaradi katerega je bil odpuščen
Ravnatelj šole, kjer je Knowland delal, je menil, da so nekatere ideje, ki jih je predstavil, na primer, da se moški in ženske psihološko razlikujejo in da vse te razlike niso družbeno pogojene, preveč nevarne, da bi jih fantje spoznali. “Ravnatelju sem pojasnil, da želim, da se fantje seznanijo z drugačnim stališčem od trenutne radikalne feministične ortodoksije.”.

A. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...

Še vedno nam vladajo gospodarji muh

V začetku prejšnjega tedna sem se po nekaj letih...

Kapacitete evropskih vojsk so danes bistveno manjše kot leta 1989

Vojaški strokovnjak Thomas C. Theiner opozarja, da je Evropa...