Ugandske ženske uvedle posebno strategijo proti nezvestim partnerjem

Foto: iStock

Ugandske ženske, jezne zaradi vsesplošnega pojava nezvestobe pri svojih partnerjih, so se odločile za novo taktiko v boju proti prevaram: za spolne odnose bodo svojim možem zaračunavale. 

Ugandske ženske so se organizirale na poseben način proti moški nezvestobi, njihova akcija pa je dosegla praktično že celotno državo, saj si na ta način želijo svoje odsotne in nezveste moške dobiti nazaj.

Na začetku, pred tremi leti, se je povezalo le 150 prevaranih žensk, sedaj pa je število uporabnic te strategije naraslo na več kot 30 tisoč, poroča Daily Wire. Kot o rezultatih poročajo iz države v osrednji Afriki, je veliko moških spremenilo svoje obnašanje, zabeležili so tudi primere, ko je mož zaradi jeze svojo ženo umoril.

Foto: iStock

Tovrstna akcija ugandskih žensk se je celo znašla v visoki politiki. Minister za etiko in integriteto v Ugandi je organizirano akcijo žensk javno obsodil, po njegovem namreč ni moralno, da žene  od partnerjev zahtevajo denar za spolne odnose in pri tem pridobivajo ekonomske koristi.

C. Š.