“Umrl sem od smeha, ko sem videl Arkana”: Predsednik Nogometne zveze Črne gore Dejan Savičević razkril o znanem kriminalcu, kakšen je hodil naokrog – rdeča kapa, “šuškavec” preko trenirke in rolex, vreden 300 tisoč mark

Slika z dne 20. september 1995, ki prikazuje Željka Ražnatovića Arkana med opazovanjem njegove enote, ki je bila napotena v Sanski Most, približno 30 kilometrov zahodno od Banja Luke. Arkana so ZN prepoznale kot vojnega zločinca, ki je kriv za grozote, ki so bile izvedene v Vukovarju in v Bijeljini. Foto: epa

Predsednik Nogometne zveze Črne gore Dejan Savićevič je razkril stvari, o katerih doslej še ni spregovoril. Med drugim se je dotaknil tudi srbskega kriminalca Željka Ražnatovića Arkana in ga prikazal v bizarni luči.

Dejan Savićevič je dal intervju za Nedeljnik, del, ki se dotika Arkana, pa je povzel tudi srbski Kurir. “Njegovi prvi ‘Tigri’ so bili sestavljeni iz navijačev. Ne vem, kako se je zgodilo, da je on prevzel navijače, ampak bil je glavni med njimi. Spoznal sem ga med tekmo leta 1985,” je razkril Savičević o prvem srečanju z razvpitim srbskim kriminalcem. “Tistega leta, ko smo igrali v pokalu Glasgow, smo odšli dan prej. Na dan tekme pa nisem mogel verjeti – prišel je on s skupino navijačev. Rdeča kapa, ‘šuškavec’ preko trenirke in njegov rolex, vreden med 200 in 300 tisoč markami.” Dodal je, da je skoraj umrl od smeha, ko ga je nato videl s policisti: “Videl sem ga s policisti pod tribunami. Umrl sem od smeha, z njimi je menjal kape in se slikal …”

“Potem pa se je začela vojna in ta del njegove življenjske zgodbe je znan …” je še dejal Savičević.

Jerca Gale

 • ZatonMesecnikov

  Slovenskim levičarjem tale opis zagotovo ne bo všeč. Vendarle je bil borec za Jugoslavijo. Oziroma kakor so si jo oni predstavljali.

  • lili pili

   Rojen v brezicah…

   • ZatonMesecnikov

    Vem lili. Slovenac…

 • xtc

  In dočakal konec ,kot si ga zaslužijo vsi Yugo nostalgični levaki in komonisti.

 • GverilaStyle

  “UMRO SAM OD SMEHA KADA SAM VIDEO ARKANA Dejan Savićević pričao o stvarima o kojima do sada ništa nije govorio: Dolazi on sa grupom navijača! Crvena kapa, šuškavac preko trenerke i ROLEKS OD 300 HILJADA MARAKA (FOTO)”……Srbski Kurir original………….

 • Estrim Rolls

  vidite. ta je bil pravi sin slovenske matere;)

 • Andrej

  Zdaj pa razumem, zakaj se tako bojijo Šiškota. On je tudi pri fuzbalu začel.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!