fbpx

Upadla voda v jezeru blizu Las Vegasa razkriva vedno več posmrtnih ostankov

Foto: Printscreen YouTube

Policija v jezeru Mead v ameriških zveznih državah Nevada in Arizona blizu Las Vegasa odkriva vedno več človeških ostankov. Suša je namreč razlog, čemu je voda pričela usihati, s tem pa so na plano prišle številne temačne skrivnosti, za katere so nekateri mislili, da bodo za vedno ostale skrite. 

Tamkajšnje oblasti so letos kar petkrat v jezeru našle človeške posmrtne ostanke, od tega trikrat na plaži Swim. Zaenkrat še ni znano, ali deli telesa, odkriti na omenjeni plaži, pripadajo eni ali več osebam. Na to vprašanje poskuša odgovoriti mrliški oglednik okrožja Clark, razkriva ameriški CNN.

Zadnjo najdbo na tej plaži so odkrili v ponedeljek zvečer. Pred tem so 25. julija na tem območju našli še tretjo skupino delnih ostankov, nato so oblasti 6. avgusta našle še več kosti. Ostanke trupel, ki so jih našli 25. julija, je opazil obiskovalec Swim Beacha. Preiskovalci so nato prevzeli posmrtne ostanke in sprožili preiskavo.

Posmrtni ostanki so bili skriti v sodu
Spomnimo. V začetku maja so na blatnem obrežju jezera našli sod z ostanki človeškega telesa. Policija je sporočila, da gre za osebo, ki je bila s strelom v glavo umorjena v 70. ali 80. letih prejšnjega stoletja. Najdeni sod, ki je bil močno razjeden, so opazili ljudje, ki so pluli s čolnom.

Foto: posnetek zaslona YouTube

Preiskava je pokazala, da je šlo za umor. Oblačila in obutev žrtve so preiskovalcem pomagala pri določitvi približnega časa smrti, saj so bila nekatera oblačila dobro ohranjena in z vidnimi oznakami. Približno deset dni pozneje sta sestri, ki sta veslali na deski, odkrili še eno razpadlo truplo. “Najprej sem mislila, da gre za ostanke ovce, nato pa smo začeli malo kopati in našli čeljust. Težko mi je bilo verjeti, da smo dejansko našli ostanke človeškega telesa,” je po poročanju BBC-ja povedala Lindsey Melvin.

Območje, povezano z mafijo
Največji ameriški vodni rezervoar, jezero Mead, oskrbuje s pitno vodo 20 milijonov ljudi na območju, ki se razteza od Las Vegasa do Los Angelesa. Njegova raven je začela upadati leta 2000, stanje pa se s pogostejšimi sušami še poslabšuje. Njegova trenutna raven je trenutno najnižja po letu 1937.

Bližnji Las Vegas je bil v zgodovini zatočišče za kriminalce, povezane z mafijo, in verjamejo, da je mafija trupla svojih sovražnikov odvrgla v globoke vode jezera, poroča AFP.

Sara Kovač