fbpx

Upokojena zdravnica v 67. letu rodila po naravni poti – Starša sta hčer poimenovala kot dar z neba!

Fotografija je simbolična (Foto: STA)

Tien je najverjetneje najstarejša mati na Kitajskem, rodila je namreč v 67. letu starosti. Glede na to, da gre za tako visoka leta, ne čudi, da sta novopečena mati in njen leto dni starejši soprog hčerkico poimenovala kot dar z neba. 

Upokojena zdravnica je zanosila po naravni poti. S pridom je izkoristila medicinsko znanje in pri tem preizkusila tradicionalna kitajska medicinska priporočila, povezana s plodnostjo. Deklica je na svet prišla s carskim rezom in je tehtala približno dva kilograma in pol.

Liu Wencheng, zdravnica, ki je nadzirala porod, je medijem povedala, da so imeli srečo. “Imeli smo veliko sreče, če upoštevamo, da je mati v poznem življenjskem obdobju, zaradi katerih je imela veliko zapletov.” Med carskim rezom so odkrili, da so jajčniki Tien v podobnem stanju kot pri 40-letnicah, kar pojasnjuje, kako je možno, da je lahko rodila v 67. letu.

Foto: Printscreen

Hčerka ni podpirala odločitve staršev
Mati z novorojenčico je bila takoj po porodu premeščena na oddelek z intenzivno nego. Po besedah tiskovne predstavnice v bolnišnici novopečena mati zelo dobro okreva. Tien in njen soprog imata že dva odrasla otroka in nekaj vnukov, od katerih je najstarejši dopolnil osemnajst let. Njuna otroka sta nasprotovala odločitvi staršev, da imata še enega otroka. “Hčerka je celo rekla, da če bom rodila otroka, bo prekinila vse stike z družino,” je povedala Tien.

Številne starejše ženske na Kitajskem poskušajo povečati število otrok, odkar je bila pred tremi leti ukinjena kitajska politika enega otroka, poroča 24sata. Posledično se je povečalo povpraševanje po zdravljenju, ki izboljšuje plodnost. Pred Tien je bila nosilka rekorda najstarejše ženske, ki je rodila otroka, 64-letna ženska iz mesta Čangčun, ki je leta 2006 rodila dečka. Rekord najstarejše matere na svetu pa še vedno drži 73-letna Indijka, ki je septembra rodila zdravi dvojčici po tem, ko je opravila postopek umetne oploditve.

Hana Murn