fbpx

Upokojeni ameriški pilot trdi, da so dnevno srečevali neznane leteče predmete

Fotografija je simbolična (Foto: Pixabay)

Nekdanji vojaški pilot Ryan Graves trdi, da se je pogosto srečeval z neznanimi letečimi predmeti, medtem ko je služil vojaški rok. V nadaljevanju je poudaril, da se je z neznanimi predmeti srečeval skoraj na dnevni ravni, kar je trajalo kar nekaj let. Ni pa prepričan ali so NLP dejansko prišli iz vesolja ali so le del kakšnih bolj zahtevnih skrivnostnih ameriških tehnologij.

Poročila o NLP-jih, znanih tudi kot UAP (Neidentificirani zračni pojavi), so že bila razširjena na zadnjih straneh večjih tabloidov, potem ko je Pentagon potrdil pristnost objavljenih posnetkov. Na posnetku naj bi šlo tako za interakcije med ameriškimi vojaškimi letali in neznanimi letečimi predmeti, kar pa je ameriško vojsko spodbudilo o odprtju te tabu teme. Prejšnji teden je denimo obrambno ministrstvo potrdilo, da je videoposnetek incidenta, ki naj bi se zgodil ob obali Kalifornije leta 2019, verodostojen, je poročal RT.

S posnetki bizarnih pojavov, ki so zdaj javni, so nekateri pripadniki službe, ki trdijo, da so prišli v stik z UAP, začeli sodelovati z mediji. V tako imenovanem novem poročilu v oddaji “60 minut” nekdanji mornariški pilot poročnik Ryan Graves pravi, da so bili opazovanja UAP del njegove vsakdanje rutine. Graves je v oddaji še povedal, da so piloti, ki se usposabljajo ob atlantski obali, prišli v stik z neznanimi letečimi predmeti “vsak dan vsaj nekaj let”.

Slika je simbolična (Foto: Facebook)

Graves je v nadaljevanju voditelju oddaje na CBD Billu Whitakerju potrdil, da so so neznane leteče predmete videvali dnevno, voditelj pa je izrazil pravo začudenje. Nekdanji vojaški pilot je sicer poudaril, da ni popolnoma prepričan, kaj so bili ti leteči predmeti, a so bili prepričani, da jih morajo upoštevati kot potencialno nevarnost. Denimo Gravesovi posadki je enkrat uspelo ujeti leteče prevozno sredstvo v obliki krogle, ki se je relativno hitro premikala, a ni bilo opaziti, da bi izpustila kakršnekoli pline.

So NLP dejansko del ameriškega programa za opazovanje groženj?
V tem primeru piloti menijo, da so omenjeni leteči predmeti bodisi del ameriške skrivnostne tehnologije, “high-tech” nadzornih vozil, ki se upravljajo preko ameriških nasprotnikov, lahko pa pripada nečemu, kar ni iz zemlje. Kakorkoli, pilot meni, da je najbolj logična razlaga za njihov obstoj “program za opazovanje potencialnih groženj”. Ameriška vlada naj bi prihodnji mesec objavila ugotovitve preiskave o UAP.

Senator Marco Rubio meni, da vsebine poročila ne bi smeli zavreči, saj je prepričan, da takšni incidenti niso smešni. “Vse, kar vstopi v zračni prostor in naj ne bi obstajalo, je nevarno,” je dejal za CBS. “Želim, da se tega lotimo resno in da imamo postopek, da to jemljemo resno.” Pentagon je že prej trdil, da njegov projekt sledenja NLP-jem, Napredni program za identifikacijo groženj v zraku prenehal delovati, lani pa je poročilo senata razkrilo, da se je delo nadaljevalo v drugačni sestavi. Skupina naj bi svoje ugotovitve senatu predstavila junija.

Sara Rančigaj