Uporabite izraz “proizvajalka jajčec” in ne ženska, pravijo “znanstveniki”, ki pozivajo k opustitvi binarnega jezika

Foto: Pixabay

Besedi “moški” in “ženska” bi morali postopoma opustiti, ker napeljujeta na prepričanje, da je spol binaren, pravijo “znanstveniki”, poroča britanski Telegraph.

“Znanstveniki”? Vsekakor je treba biti previden, kdo so ti “znanstveniki”. Noben od njih ni znanstvenik. So aktivisti, ki se oglašajo v medijih in promovirajo idejo, da biološki spol ne obstaja.

“Raziskovalce, ki preučujejo ekologijo in evolucijsko biologijo, bi bilo treba spodbujati k uporabi izrazov, kot so “proizvajalec sperme” ali “proizvajalka jajčec” ali “XY/XX posameznik”, da bi se izognili poudarjanju hetero-normativnih izrazov,” pravijo strokovnjaki.

“Strokovnjaki”? Spet. Noben od njih ni strokovnjak za področje, o katerem govorijo. So aktivisti. To je treba znova in znova ponavljati.

Čeprav je zadeva komična, nikomur ni do smeha. Zanikanje znanosti in bioloških razlik je prekleto nevarno, še posebej, če nas v to prepričujejo levičarski aktivisti. Tisti, ki verjamejo, da je hetero-normativnost realna znanost, so izpostavljeni napadom. Ampak ne glede na vse (in kolikor se igrate z besedami), transspolna ženska ne bo nikoli “proizvajalka jajčen”, ampak bo vedno moški. On obratno. Transspolni moški ne bo nikoli “proizvajalec sperme”, ampak bo vedno ženska.

Sicer aktivisti pravijo, da tudi koncepta “preživetja najmočnejšega” ne bi smeli več uporabljati, ker diskriminira invalide.

Kavarna Hayek