Ustanovitelj Alibabe, eden najbogatejših Zemljanov, pomirja: Stroji ne bodo nikoli nadomestili ljudi!

Foto: iStock

Kreativnost je tista, ki daje ljudem prednost pred stroji, je povedal ustanovitelj Alibabe Jack Ma študentom univerze v Tel Avivu. 53-letni Ma se je v Izraelu mudil zaradi podelitve častnega doktorata in iskanja poslovnih priložnosti za Skupino Alibaba, ki velja za eno največjih korporacij na svetu. 

Ma je v četrtek prejel častni doktorat na univerzi v Tel Avivu in ob tem nagovoril študente. “V naslednjih 30 letih bodo računalniki in roboti prevzeli veliko služb, ki jih trenutno opravljajo ljudje,” je povedal in dodal, da stroji nikoli ne morajo zmagati proti ljudem, saj imajo ljudje srce, stroji pa samo čipe.

Foto: epa

Vsaka pritožba predstavlja potencialno poslovno priložnost
“Računalniki imajo dober spomin, hitreje računajo, nikoli se ne razjezijo in vedno delajo,” je po navedbah Russia Today dejal Ma in dodal, da lahko le določene stvari naredijo bolje kot ljudje. “Mislim, da bi morali naše otroke naučiti inovativnosti, kreativnosti in kako biti bolj konstruktiven, namreč tega ti ne zmorejo.” 

Ma, ki ni imel veliko denarja ali tehnologije na razpolago, ko je pričel z vzpostavitvijo Alibabe leta 1999, je poudaril, da je na svetu ogromno priložnosti, ker je veliko pritožb in prav vsaka izmed njih predstavlja potencialno poslovno priložnost.

N. Ž.

  • freedomfighter

    Hmm ne vem no pravijo da je najboljsi vojak tisti ki izkljuci custva…tezke odlocitve ki vplivajo na mnozice ljudi pa tudi lazje sprejme nekdo ki ga ne omejuje morala…drugace pa sem preprican da bo clovek unicil sebe ali pa bo ustvaril umetno intiligenco ki nas bo unicila…kako poeticno bi bilo to bog ustvari cloveka clovek ustvari robota robot ubije cloveka

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!