fbpx

V okolici Cresa je ure in ure krožil orjaški morski pes

Obalo Cresa je obiskal orjaški morski pes (Foto: 24sata)

Na Cresu so tamkajšnji prebivalci doživeli pravo poslastico za ljubitelje živali. Medtem ko so v torek videli delfine, jih je naslednji dan obiskal še šestmetrski orjaški morski pes. Morski pes je tisti dan deloval nekoliko izgubljeno in je krožil po obali ter radovedno opazoval bližajoča se plovila. 

V torek so prebivalci Cresa in nekateri turisti lahko uživali v nenavadnih prizorih nedaleč od plaže kampa Kovačine. Morski pes, velik pet do šest metrov, je ure in ure mirno krožil po tem delu otoka, a ni bil edini. Povedali so nam, da so včeraj na istem mestu videli delfine.

“Videli smo, da je danes okoli poldneva ure in ure krožil okoli plaže kampa Kovačine, zato se je tam zbralo veliko ljudi, postal je prava turistična atrakcija,” je dejal bralec za 24sata, ki je poslal tudi video. Pravijo, da je bil zelo miren in dobre volje. Očividec je dejal, da je morski pes deloval nekoliko izgubljeno in se je ves dan vrtel po obali. Medtem ko so ga čolni obkrožili, je radovedno krožil okoli njih. “Nismo mogli verjeti, ker smo včeraj videli delfine, danes pa morskega psa.” je še dejal.

Orjaški morski pes je v tem območju dokaj pogost
Strokovnjak za morske pse Alen Soldo je razložil, da gre najverjetneje za orjaškega morskega psa, ki se pozimi pogosteje nahaja na območjih z večjo količino planktona, s katerim se prehranjuje in najpogosteje plava ob obali. Orjaški morski pes je sicer strogo zaščitena vrsta.

Sara Rančigaj