fbpx

V slovenske kinematografe prihaja nova filmska mojstrovina

Dvanajst ljudi je že hodilo po luni. Samo Phillippe Petit, francoski vrvohodec, je prehodil ogromno praznino med slavnima newyorškima dvojčkoma. Film posnet po resnični zgodbi je nastal pod režisersko taktirko filmskega vizionarja Roberta Zemeckisa.

Pot do slave (The walk) je zgodba o Phillippu, ki je s pomočjo mednarodne druščine prijateljev in mentorja Pape Rudyja premagal številne ovire, nevarnosti, izdaje, da bi dosegel svoj nor načrt. Phillippe si je zadal prehoditi gromozansko praznino med nebotičnikama WTC-ja, ki sta bila v tistem letu v končni fazi izgradnje.

Po vrvi med dvojčkoma s 25 kg težko palico
Phillippe Petit je francoski umetnik, ki je zaslovel leta 1974, ko je napeljal 200 kil težko vrv med Svetovnima nakupovalnima centroma v New Yorku. Komaj 24-letni Phillippe je na svojem pogumnem pohodu v rokah držal 25 kil težko palico, ki mu je služila kot pomoč pri ravnotežju.

Robert Zemeckis, režiser zimzelenih uspešnic kot Vrnitev v prihodnost, Brodolom, Forest Gump, je za ustvarjanje filma uporabil najnovejšo 3D tehnologijo, da bi gledalcem pričaral osupljivo filmsko doživetje, kako izgleda hoditi med oblaki.

V filmu Pot do slave poleg Gordona-Levitta in Kingsleyja nastopajo tudi Charlotte Le Bon, James Badge Dale, Ben Schwartz in Steve Valentine. Zemeckis in Christopher Browne sta napisala scenarij po Petitovi avtobiografiji To Reach the Clouds.

T.O.