fbpx

V živalskem vrtu skrbnik s koronavirusom okužil tigra

Foto: FB živalskega vrta v Bronxu

Iz New Yorka prihajajo vesti, da se je z novim koronavirusom okužila štiri leta stara malajska tigrica po imenu Nadia, ki je pričela kazati simptom suhega kašlja. Primer okužbe tigrice v živalskem vrtu v Bronxu predstavlja prvi primer okužbe pri tigrih, sporoča Nacionalni veterinarski laboratorij. 

Tigričina sestra Azul, dva sibirska tigra in trije afriški levi so prav tako pričeli močno kašljati, a le teh na okužbo še niso testirali. Iz živalskega vrta sporočajo, da naj bi si že vsi opomogli.

Kljub temu, da je pri živalih zaznati slabši apetit, se živali počutijo dobro in so pod stalnim nadzorom veterinarjev. Ni še znano, kako se bo bolezen razvijala pri teh živalih. “Nadzorovali jih bomo še naprej, vendar pričakujemo, da si bodo v celoti opomogli,” so po poročanju Jutranjega Lista poudarili v živalskem vrtu.

Foto: FB živalskega vrta v Bronxu

Prenašalec virusa je bil njihov skrbnik
Omenjene živali so virus dobile od skrbnika, ki je zanje skrbel. Pri tem pa je zanimivo, da se pri njemu simptomi povezani s koronavirusom sploh še niso razvili. Z namenom, da se ne bi okužila še katera žival in kdo od zaposlenih, so se v živalskem vrtu odločili, da sprejmejo vse potrebne ukrepe.

Hana Murn