fbpx

Veganka, ki je trdila, da lahko z veganstvom premaga raka, umrla zaradi raka

Foto: YouTube

Zvezda portala YouTube, veganka Mari Lopez, ki je skupaj s svojo nečakinjo Liz Johnson prek kanala Liz & Mari promovirala zdrav način življenja, je umrla decembra lani zaradi rakavih metastaz, ki so se razširile na njena pljuča in jetra. Več kot očitno se je izkazalo, da zgolj veganstvo in izogibanje uradni medicini le ne more ozdraviti raka.

Mari je v svojih epizodah trdila, da lahko veganstvo ljudi ozdravi raka. Kljub smrti tete pa Liz verjame, da bi Mari preživela, če je njeni negovalci ne bi hranili z mesom. “Ta način prehrane in priprava hrane v mikrovalovki jo je stal življenja. Teta je bila od nekdaj proti mikrovalovki, ki jo je moja mati uporabljala, da ji je kuhala hrano,” je rekla Liz.

Bila na strogih razstrupljevalnih dietah
Prav tako je Mari izvajala stroge razstrupljevalne diete, kot je 90-dnevno čiščenje organizma s sokovi na osnovi limon in ingverja. “Pomagajo pri spodbujanju močnih procesov v mojem telesu. Občutim veliko razliko od prej, ko sem sem se vedno počutila slabo zaradi slabega načina prehranjevanja,” je trdila Mari v času svojega življenja, ko ni upoštevala predlaganega načina zdravljenja, ki so ji ga svetovali njeni zdravniki.

Foto: YouTube

Mari je večkrat ponovila, da se je za naraven način zdravljenja odločila sama, in razlagala, da se počuti dobro, da ji ni treba v bolnišnično oskrbo. Enkrat pa je celo dejala, da se počuti zdrava. “To čutim v svojem duhu in telesu.” Tako Mari kot tudi Liz sta verjeli v moč molitve pri ozdravljenju. “Bog me je pripeljal do zelenjave in sadja, da bi mi pomagal pri ozdravitvi,” je po navedbah Independenta dejala Mari.

Nista želeli zavajati ljudi
Liz je po smrti Mari je na kanalui YouTube onemogočila možnost komentiranja in objavila novi posnetek, v katerem je pojasnila vse, kar se je do tedaj zgodilo. Trdi, da nista nameravali zavajati ljudi, ampak jim pomagati, prav tako cilj naj ne bi bil denar, saj naj bi z reklamami zaslužili malo.

N. Ž.