fbpx

Veliko zanimanje za polete v Beograd in Zürich

Foto: STA

Na portoroškem letališču so prejšnji konec tedna zaradi zanimanja nad poleti v Beograd in Zürich vzpostavili direktno sezonsko čartersko linijo med Portorožem in Beogradom ter Portorožem in Zürichom. 

Ker je zanimanje za obe destinaciji nad pričakovanji, se zavzemajo, da bi sezonski liniji prerasli v redna čarterja čez vse leto.

Direktno čartersko linijo na obeh omenjenih relacijah je 9. julija v sodelovanju s slovenskimi partnerji vzpostavila družba Mediteran Adria. Leti na obe relaciji potekajo tedensko, in sicer vsako soboto v času poletne sezone z možnostjo podaljšanja tudi v času izven glavne sezone.

Za polno zasedenost je potreben čas
Za polno zasedenost zmogljivosti je potreben čas, se pa v Aerodromu trudijo, da bi te zapolnili tudi v času izven sezone. S partnerji se tako zavzemajo, da bi sezonska čarterja prerasla v redna.

Kot so dodali v aerodromu, pa si že dlje časa prizadevajo, da jih turistično gospodarstvo na ravni regije prepozna kot dobrega partnerja na področju turizma in hkrati kot novo dodano vrednost za širšo populacijo. “Dejstvo je, da letališče ne zmore in ne želi samo financirati letalskih linij,” so opozorili.

I.K.,STA