fbpx

[VIDEO] Bizarna situacija: Erdogan vprašal Putina, ali mu bo …

Foto: Printscreen

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan se je mudil v Moskvi, kjer se je srečal z ruskim kolegom Vladimirjem Putinom. Tokrat pa ni bil le formalni del srečanja tisti, ki je vzbudil veliko pozornost medijev, ampak tudi preizkušnja ruskih sladoledov. 

Glavni razlog srečanja je bila Erdoganova zahteva za zaščito turških vojakov v sirski vojaški ofenzivi na severozahodu države. Predsednika pa sta našla tudi nekaj časa za obisk moskovskega mednarodnega zračnega in vesoljskega sejma (MAKS-2019), kjer sta si vzela čas za preizkušanje sladoledov.

Vedno preizkuša sladolede
Za Putina je sicer značilno, da med obiskom sejma vedno okuša sladoled. Ko je Putin prodajalko sladoleda vprašal, kaj ima v ponudbi, je ta odgovorila, da jih ima veliko: v kozarcu ali kornetu, sladoled z okusom čokolade, sladke smetane in pistacije, prav tako pa tudi sladoled z okusom vanilje.

Foto: Printscreen

Potem, ko je prodajalka Erdoganu izročila sladoled z okusom vanilje in Putinu sladoled z okusom čokolade in sladke smetane, je dejala, da račun znaša 210 rubljev (3,20 ameriškega dolarja), nato pa je Erdogan povprašal ruskega kolega: “Ali boste plačali tudi zame?”

Hana Murn