fbpx

[Video] Bližnje srečanje z medvedom v italijanskih Alpah: Tako se je povsem za hrbet približal otroku!

Foto: Printscreen

Ko je na družabnih omrežjih zaokrožil posnetek družine iz sosednje Italije, skoraj ni osebe, ki mu ob gledanju posnetka ni zaledenela kri v žilah. Otroku se je namreč na družinskem pohodu v naravi povsem nepričakovano za hrbet priplazil medved in se mu pričel brez zadržkov vedno bolj približevati. 

Pohod v italijanskih Alpah se je končal z bližnjim srečanjem medveda, ki je pričel slediti otroku. Fant je po navodilu očeta, ki je vse skupaj snemal, počasi hodil proti njemu, da ne bi brez potrebe razburil medveda. Ko se je medved vmes postavil pokonci, je deček pridobil nekaj časa, da se je oddaljil nekoliko dlje.

Otrok ohranil mirno kri
Potrebno je priznati, da bo marsikateri odrasel človek zagnal veliko večjo paniko, če bi za seboj ugledal medveda. Deček pa je na srečo zelo dobro nadziral svoj strah in sledil napotkom očeta, naj ohrani mirno kri in se počasi oddaljuje. Ko je bil deček že na zadostni razdalji, so pričeli proizvajati glasne zvoke, kar pa je odvrnilo medveda stran.

https://www.facebook.com/238838846281957/videos/348183922823677

Je šlo za slovenskega medveda?
Italija je z namenom revitalizacije medvedje populacije sprejela več medvedov iz Slovenije, ki pa so pri nas postali populacijski višek. Prav lahko bi bilo, da se je v visokogorju znašel medved slovenske krvi, saj so jih poselili tudi v pokrajini Tridentinsko (Trentino). Številni so povzročili konflikte med tamkajšnjim prebivalstvom, predvsem z napadi na pašne živali. K sreči se je mladi medved s posnetka raje umaknil, ko je nekaj časa sledil prav tako mlademu fantu.

Hana Murn