fbpx

[Video] Brez hrbtenice: Ameriška zvezdnica Janet Jackson se je prodala savdskim naročnikom

Foto: epa

Ko je bila zaradi pritiskov človekoljubnih organizacij pevka Nicki Minaj prisiljena odpovedati svoj nastop na festivalu Jeddah World West v Savdski Arabiji, je njeno mesto prevzela ena najbolj slavnih predstavnic družine Jackson, Janet Jackson, ki se je, sodeč po njeni opravi, povsem prodala muslimanskemu svetu.

53-letna pevka Janet Jackson se je za nastop oblekla v ohlapno črno majico in ohlapne hlače, da se ne bi slučajno videle obline ženskega telesa. Oprava sicer zanjo ni niti najmanj značilna, zato je jasno, da je to storila zaradi bogatih muslimanskih naročnikov. Edino, kar si je drznila,  je bila uporaba make upa.

Foto: epa

Zaradi ohlapne oprave, v katero se mnogi ne bi oddali niti v prostem času, so se v središču pozornosti znašli njeni gosti kodrasti lasje. V zadnjem trenutku sta bila poleg Jacksonove, ki se je med izvajanjem hitov vidno odzivala na množico poslušalcev, na seznam nastopajočih dodana tudi raperja 50 Cent in Future.

Nicki Minaj odpovedala sodelovanje po pozivu človekoljubnih organizacij
Glede na to, da je raperka Nicki Minaj znana po izzivalnem slogu, ki se mnogim zdi preko meje zdravega okusa, je novica, da bo nastopila kot glavna izvajalka v tako konservativni državi, marsikoga popolnoma presenetila, navaja Daily Mail. Človekoljubne organizacije so se na novico nemudoma odzvale in popularno pevko pozvale, naj nastop odpove. Ta je nato sporočila, da se je po temeljitem razmisleku odločila, da ne bo nastopila na festivalu. “Čeprav si ne želim ničesar bolj, kot da nastopim za svoje savdske oboževalce, sem se po tem, ko sem se seznanila s težavami, s katerimi se v Savdski Arabiji soočajo, odločila, da podprem pravice žensk, LGBT-skupnosti in stopim v bran svobodi govora,” je sporočila.

Foto: epa

Sicer je več organizacij pozvalo glasbenike na festivalu, da naj ne nastopijo v Savdski Ararbiji, kjer velja stroga spolna segregacija med neporočenimi pari, še posebej pa so prepovedani homoseksualni odnosi. Sicer so v zadnjem času uvedli nekoliko bolj “ohlapna” merila in je tudi ženskam dovoljeno voziti avtomobil in obiskovati športna prizorišča, saj želijo ustvariti sliko, da postajajo manj konservativni, a dejstvo je, da v državi še vedno velja sistematično kršenje človekovih pravic. Nad nastopom Jacksonove so bili nedvomno mnogi začudeni, saj ta velja za zaveznico skupnosti LGBT.

Hana Murn