fbpx

[Video] Bugatti prodal najdražji avto, vreden skoraj 19 milijonov dolarjev

Bugatti La Voiture Noire (vir: twitter)

Proizvajalec luksuznih športnih avtomobilov je neimenovanemu kupcu prodal edini primerek avta Bugatti La Voiture Noire za 18,9 milijona dolarjev.

Bugatti je v torek na avtomobilskem sejmu v Ženevi razkril svojo najnovejšo kreacijo, edinstveni model hiperavta, imenovan La Voiture Noire, v prevodu nič kaj dramatično “Črn avto”. Edini primerek je bil narejen ob 110. obletnici delovanja podjetja luksuznih avtomobilov.

S ceno 18,9 milijona dolarjev je La Voiture Noire po poročanju Bussines Insiderja tudi najdražji avto na svetu, ki je bil kdajkoli prodan. Pred tem se je s tem kitil Rolls-Roycev Boat Tail, ki so ga leta 2017 prodali za 13 milijonov dolarjev.

“Bugatti zbuja strasti in čustva po celem svetu,” je povedal predsednik  podjetja, Stephan Winkelmann. “Stranke od nas pričakujejo, da jih vedno znova presenetimo in premaknemo meje možnega preko meja njihove domišljije. To nam je sedaj tudi uspelo z ‘La Voiture Noire’.”

Bugatti La Voiture Noire (Vir: Twitter)

La Voiture Noire je poklon Tipu 57SC Atlantic, ki ga je leta 1930 oblikoval Jean Bugatti, sin ustanovitelja podjetja, Ettoreja Bugattija. Avto se ponaša z 8-litrskim motorjem s 16 cilindri in 1.500 konjskih moči. Po trditvah Bugattijevega oblikovalca Etienna Salomeja je vsak del avtomobila ročno izdelan, sami zunanji deli pa so iz ogljikovih vlaken.

Domnevni kupec naj bi bil po pisanju Breitbarta predsednik družbe Volswagen Group Ferdinand Piech.

Ivan Šokić