[Video] Bugatti prodal najdražji avto, vreden skoraj 19 milijonov dolarjev

Bugatti La Voiture Noire (vir: twitter)

Proizvajalec luksuznih športnih avtomobilov je neimenovanemu kupcu prodal edini primerek avta Bugatti La Voiture Noire za 18,9 milijona dolarjev.

Bugatti je v torek na avtomobilskem sejmu v Ženevi razkril svojo najnovejšo kreacijo, edinstveni model hiperavta, imenovan La Voiture Noire, v prevodu nič kaj dramatično “Črn avto”. Edini primerek je bil narejen ob 110. obletnici delovanja podjetja luksuznih avtomobilov.

S ceno 18,9 milijona dolarjev je La Voiture Noire po poročanju Bussines Insiderja tudi najdražji avto na svetu, ki je bil kdajkoli prodan. Pred tem se je s tem kitil Rolls-Roycev Boat Tail, ki so ga leta 2017 prodali za 13 milijonov dolarjev.

“Bugatti zbuja strasti in čustva po celem svetu,” je povedal predsednik  podjetja, Stephan Winkelmann. “Stranke od nas pričakujejo, da jih vedno znova presenetimo in premaknemo meje možnega preko meja njihove domišljije. To nam je sedaj tudi uspelo z ‘La Voiture Noire’.”

Bugatti La Voiture Noire (Vir: Twitter)

La Voiture Noire je poklon Tipu 57SC Atlantic, ki ga je leta 1930 oblikoval Jean Bugatti, sin ustanovitelja podjetja, Ettoreja Bugattija. Avto se ponaša z 8-litrskim motorjem s 16 cilindri in 1.500 konjskih moči. Po trditvah Bugattijevega oblikovalca Etienna Salomeja je vsak del avtomobila ročno izdelan, sami zunanji deli pa so iz ogljikovih vlaken.

Domnevni kupec naj bi bil po pisanju Breitbarta predsednik družbe Volswagen Group Ferdinand Piech.

Ivan Šokić

 • Van Der Waals

  DOBR SO ZASLUŽIL! =)

  • xtc

   Pri vsakem Bugattijo je 200 000 čiste izgube,ki jo pokrije VW ,Audi,,Porsche trčenci in ostali deli koncerna Škoda,Man,Scania med tem ko Seat tolče izgubo.

   • Hunyađi

    To je isto kot da bi rekel da 3% najbogatejših krivcev, da je raja-delavci bankorotirali zaradi bogatih.

    • xtc

     Kot sem ti že velikokrat povedal tvoj IQ brez antifreeza nebi preživel +30 zmrznilbi.
     Posebej zate tepček levi,Buggatija VW drži pri življenju samo zaradi imena in hi-techa-drugače je marka čista večmiljonska izguba in to se ve,zgubo koncern pokriva iz drugih virov-doklej bo vztrajal pri zgubaštvu pa je veliko vprašanje,za prisilno vzdrževanje le tega pa je odgovoren ravno kupec tega avta.
     Buggati je za VW isto,kot je bil za DB Maybacg.
     Sicer pa,kaj razpravljam s tabo,itaq nimaš pojma,sicer nebi zapisal tako neumnega posta.
     Skratka ne razpravljaj o nečem ,čemur nimaš pojma.

 • xtc

  V bistvu Divo le v malce drugačni zunanji obleki.
  Sicer pa::::::::::::::::::.
  Buggatiji -rabljeni precej radi obležijo na dvoriščih trgovcev in tudi cene jim v letu dveh upadejo ubijajoče.
  Seveda je razlogov zato več; razlogov,od samega videza,stroškov vzdrževana-menjava olja16000 eur,4 gume 40000 eur do zavarovanja za 1 mesec v ZDA 1 miljon $.
  Kot unikat avto ima ceno,a veteran nikoli ne bo,spomenik ,da veteran ne.

 • Hunyađi

  Za kvalitetn prestriž se bogate stranke grebejo, čakajo v vrsti za limited edition izdelke.

  • xtc

   Bugati ni ravno to kar trobentaš-stickers on a market,denais that.
   Svetujem ti pregled cen rabljenih Bugattijev in milleage in cene,tisto kar je pred dvemi leti stalo4r m$ali več se danes sučepri 6-8 K km tam med 750 in 800k $

 • freedomfighter

  Ce bi bil lastnik vseh svetovnih zalog denarja nebi dal toliko denarja za potrosni materjal imenovan avto…nekdo ki potrebuje tak avto da se kaze mora ineti hude tezave s samozavestjo edino ce res obozuje dirkanje z avtomobili pote je oprosceno

 • Nšo-či

  Hud je :)

 • Olga101

  Sem ga videla v živo! Glavna atrakcija salona. Porsche, Pagani, Koenigsegg bili razstavljeni zraven, a so izgledali kot fičoti ob mercedesu. Je pa čisto zraven razstavljal tudi Rimac!